Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Knivskarp økonomichef til Indenrigs- og Sundhedsministeriets departement

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-12-2023

Har du ambitioner for det danske samfund og vil du være med til at sikre de økonomiske rammer for nogle af velfærdsstatens bærende institutioner? Er du klar til et alsidigt job med fokus på både kernedrift og konstruktive løsninger i et travlt og dynamisk ministerium? Brænder du for ledelse og for at skabe rammerne for, at dine medarbejdere trives? Så er det dig, vi søger som vores nye økonomichef.

 

Om Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har som sin hovedopgave at sætte rammerne for velfærdssamfundets bærende institutioner (kommunerne og regionerne) og vores fælles sundhedsvæsen. Vi arbejder for at skabe mest mulig sammenhæng og sundhed for borgeren.

 

Kontor for Koncernøkonomi

Kontoret for Koncernøkonomi består af to teams med i alt 16 engagerede medarbejdere (heraf to studenter og en praktikant) og en tilskudschef (sektionsleder). Kontoret er en del af afdelingen for Strukturel Sundhed.

 

Kontoret har det overordnede ansvar for, at der er styr på de økonomiske rammer for hele koncernen, hvad enten det drejer sig om udmøntning af konkrete indsatser (eksempelvis partistøtteordning, puljen for sundhedsfremme eller COVID-19-indsatsen), løbende økonomisager (KU-sager, ØU-sager, aktstykker, forhandlinger om udmøntning af SSA-reserven mm.) departementets økonomi, regeringens forslag til finanslov for §16. Indenrigs- og Sundhedsministeriet eller DUT-forhandlingerne med KL og Danske Regioner.

 

Det ansvar løfter kontoret gennem daglig dialog med departementets øvrige fagkontorer (Demokrati, Sygehuspolitik, Sundhedsjura, Psykiatri og misbrug, Koncern-HR, Koncern Regnskab mv.), koncernens styrelser (Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen mv.) og øvrige ministerier, herunder særligt Finansministeriet.

 

Desuden løser kontoret en række centrale styringsopgaver bl.a. i relation til mål- og resultatplaner Rigsrevisionen, regnskab og udgiftsopfølgningerne.

 

Endelig er kontoret ansvarlig for udmøntning af Indenrigs- og Sundhedsministeriets tilskud. Opgaven varetages at tilskudsteamet på 5 medarbejdere under tilskudschefens personaleansvar. Tilskudschefen refererer til kontorchefen for Koncernøkonomi.

 

Stillingen som kontorchef for Koncernøkonomi

Foruden at vi forventer, at du som chef sætter retning og leverer resultater i samarbejde med resten af departementet og koncernen, lægger vi vægt på, at du:

  • Har høj faglighed, herunder relevant erfaring fra en politisk styret organisation, solid indsigt i finanslovens processer, bevillingsregler, offentlig administration. Ledelseserfaring i en økonomistyringssammenhæng en fordel.

  • Evner at have blik for relationelle, økonomiske, strategiske og faglige balancer i relation til hele koncernen

  • Har gennemslagskraft og kan opnå resultater i dialog med mange og stærke interessenter

  • Trives i et dynamisk miljø præget af højt tempo, stor faglighed og udfordrende opgaver

  • Sætter personaleledelse højt og formår at udøve synlig og troværdig ledelse

  • Har en tillidsbaseret relation til medarbejderne og evner at udvikle dem

  • Behersker et stort ledelsesrum ved at prioritere, træffe beslutninger og skabe holdbare resultater

  • Har en relevant akademisk uddannelse f.eks. cand.polit., cand.scient.pol. eller lignende

 

Om ansættelsen

Ansættelse sker som kontorchef i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i gruppe 1/lønramme 37.

 

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes og at denne kan opretholdes under hele ansættelsen.

 

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til den kommende afdelingschef Cecilie Louise Svane Olesen på tlf. 5119 8290.

 

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 2-3.

 

Indenrigs -og Sundhedsministeriet har røgfri arbejdstid.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen - uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

 

Ansøgningsfrist: 04-01-2024

Ansættelsesdato: 01-03-2024

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Adresse 2
Slotsholmsgade
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-12-2023
Udløber
04-01-2024
Kviknummer
LJA-85158525
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-12-2023
Ansøgningsfrist
04-01-2024
Kviknummer
LJA-85158525
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed