Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Klimapraktikant i Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-10-2023

Vil du gerne være med til at bekæmpe klimaforandringerne? Vil du arbejde for, at virksomheder og iværksættere får bedre rammevilkår for at accelerere den grønne omstilling? Er du glad for politik, og har du en skarp pen?

Så bliv praktikant i Dansk Erhvervs Klima-, Energi- og Miljøafdeling i foråret 2024.

Jobbet

Dansk Erhverv er 18.000 virksomheders stemme i det politiske system. Det er vores ambition, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i og verdens bedste til grøn omstilling.

I Klima-, Energi- og Miljøafdelingen arbejder vi med klima og grøn omstilling generelt, grøn konkurrenceevne, vedvarende energi, elektrificering, miljølovgivning, cirkulær økonomi, affald, bioteknologiske klimaløsninger og grønne fødevarer i både Danmark og EU. Som praktikant vil du skulle bidrage til afdelingens politikudvikling, public affairs-indsatser og kommunikations- og pressearbejde.

Dine opgaver kan bl.a. omfatte at:

 • Være med til at sætte en offentlig dagsorden gennem konferencer, events, læserbreve, nyhedsbreve, mv.
 • Skrive udkast til høringssvar og bidrage til at udvikle politiske udspil
 • Sætte dig ind i diverse lovgivning og regulering
 • Lave research- og analyseopgaver
 • Bidrage til vejledning af medlemmer om energi og miljø

Din profil

 • Du er i gang med en relevant uddannelse, højst sandsynligt samfundsvidenskab eller kommunikation, gerne på kandidaten.
 • Du interesser dig for og har lyst til at lære mere om klima, energi og miljø.
 • Du har erfaring med eller interesse for politik, politiske organisationer og de politiske beslutningsprocesser i Danmark (og evt. EU). Det kan være fra studiejobs eller frivilligt arbejde.
 • Du har en skarp pen og gode kommunikationsevner, hvad end der skal skrives debatindlæg, nyhedsbreve eller laves indhold til sociale medier. Du kan skrive fejlfrit og sætte komma de rigtige steder.
 • Du er god til at samarbejde og formår at holde overblik.
 • Du arbejder struktureret og ansvarsbevidst med projekter og opgaver - også når det handler om mere rutineprægede opgaver.
 • Du er nysgerrig og har et godt humør.

Vi tilbyder engagement, diversitet og arbejdsglæde 

I Klima-, Energi- og Miljøafdelingen er vi et voksende team med forskellige faglige kompetencer. Vi er resultatorienterede, engagerede og hjælpsomme som kolleger, og vi agerer professionelt og med fagligheden i top. I Dansk Erhverv kan du også forvente en arbejdsplads med højt humør, hvor vi har fokus på at spille hinanden gode.

Vi tilbyder en spændende praktikstilling for dig, der brænder for klima og grøn omstilling - og for at gøre en forskel. Du får et praktikophold i en nytænkende og moderne erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, som ønsker at gøre Danmark til verdens bedste land at drive virksomhed i og det bedste land til grøn omstilling.

Ansøgningen

I Dansk Erhverv mener vi, at mangfoldighed gør os stærkere og medvirker til at skabe udvikling og fornyelse. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset køn, alder, religiøs overbevisning, seksuel orientering og etnisk oprindelse mv.

Praktikstillingen løber som udgangspunkt fra den 1. februar til den 30. juni 2024.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Esben Thietje Mortensen, fagchef for energi på 41870863 / esmo@danskerhverv.dk

Ansøgning vedlagt cv og eksamenspapirer sendes online via linket ansøg på vores hjemmeside https://www.danskerhverv.dk/om-dansk-erhverv/ledige-stillinger hurtigst muligt og senest den 30. november 2023.

Vi behandler ansøgningerne løbende, så send derfor gerne din ansøgning hurtigst muligt.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Dansk Erhverv

Adresse 1
Børsen, Slotholmsgade 1
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-10-2023
Udløber
30-11-2023
Kviknummer
LJA-85080561
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse og information, Kommunikation og medier, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Dansk Erhverv

Adresse
Børsen, Slotholmsgade 1
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-10-2023
Ansøgningsfrist
30-11-2023
Kviknummer
LJA-85080561
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Analyse og information, Kommunikation og medier, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed