Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kan du fremme danske erhvervspolitiske interesser i et EU præget af både grønne og industripolitiske ambitioner?

Erhvervsstyrelsen

Klampenborg, Storkøbenhavn

Indrykket
29-03-2023

Den erhvervspolitiske dagsorden i EU er under forandring. Den grønne omstilling, industripolitiske ambitioner og geopolitiske spændinger står centralt i EU og for Erhvervsstyrelsens arbejde med at varetage Danmarks og danske virksomheders interesser. Hvis du vil være med til at skabe de bedst mulige vilkår for dansk erhvervsliv i Europa, så er du måske vores nye kollega i Erhvervsstyrelsens internationale område.

 

Skarp EU profil der vil deltage i udviklingen af EUs vækst og erhvervsdagsorden

I Erhvervsstyrelsens internationale område har vi fokus på at sikre et solidt dansk aftryk på EUs erhvervsrettede regulering, så danske virksomheder får de bedste muligheder for at være til stede og vokse på tværs af det indre marked. Det kræver kendskab til danske virksomheders vilkår og evne til at omsætte den viden til politik og handlen i EU. Vi arbejder med nogle af de højest prioriterede sager på EUs vækstdagsorden, såsom EUs indre marked og ambitionerne inden for industripolitikken. Samtidig har vi en stor opgave i at den grønne dagsorden bliver tænkt ind på tværs som en gennemgående prioritet.

 

Vores opgaver spænder bredt og handler bl.a. om at sikre tidlig interessevaretagelse i EU-systemet, fx ved at udarbejde positionspapirer og policy-initiativer, at forhandle Erhvervsstyrelsens EU-sager i Bruxelles, samt at implementere, fortolke og formidle EU-regulering og andre internationale regler så de gør en forskel for danske virksomheder.

 

Stilling i Erhvervsstyrelsens EU-Koordination

Konkret søger vi en ny kollega i vores EU-Koordination. I EU-koordinationen koordinerer og understøtter vi alle EU-sager på tværs af styrelsen, så regering og Folketing er godt betjent og danske interesser bliver varetaget effektivt og slagkraftigt i EU. Vi arbejder tæt sammen med fagkontorerne i styrelsen og understøtter et højt ambitionsniveau på den praktiske interessevaretagelse i Bruxelles. Det gælder eksempelvis vedrørende bæredygtig selskabsledelse, digitale produktpas og virksomhedsrapportering om klima. EU-Koordinationen bliver også central i koordinationen af styrelsens arbejde i forbindelse op til og under det danske EU-formandskab i efteråret 2025.

 

Erhvervsstyrelsen lægger stor vægt på at være aktive i Bruxelles og vores EU-Koordination spiller en central rolle i det arbejde. EU-koordinationen er også ansvarlig for at klæde vores direktion på i forhold til den europæiske dagsorden blandt andet gennem halvårlige prioriteringer af styrelsens vigtigste EU-sager, oplæg og jævnlige ture til Bruxelles mv. EU-koordinationen har generelt snor i de overordnede strømninger i Bruxelles, ligesom de typisk er ansvarlige for styrelsens bidrag i forbindelse med erhvervsministerens deltagelse i Rådsmøder, forelæggelser i Folketingets Europaudvalg mv. Samtidig er EU koordinationen ansvarlig for arbejdet med at kigge frem mod ny EU-Kommission medio 2024, ligesom vi står for arbejdet i Nordisk Ministerråd på erhvervsområdet.

 

Vi lægger vægt på, at du:

  • er analytisk skarp og hurtig til at komme ind til kernen i både skrift og tale

  • har politisk tæft og forståelse for, hvordan man påvirker politiske processer

  • arbejder selvstændigt og er proaktiv i din opgaveløsning

  • har en høj ansvarsfølelse og stor eksekveringskraft

  • er samarbejdsorienteret og kan bidrage til et godt arbejdsmiljø

  • har gode sprogkundskaber og forhandlingsevner

 

Der vil være en vis rejseaktivitet til møder i Bruxelles og muligvis andre europæiske hovedstæder.

 

Du vil blive en del af et område med knap 40 ACere med en klar samfundsvidenskabelig og international profil. Vi har en uformel omgangstone og et stærkt fagligt miljø, som er dybt engageret i at bidrage til den erhvervspolitiske dagsorden.

 

Om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har aktuelt omkring 1200 medarbejdere, som arbejder på fem forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie Allé i København. Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

 

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

 

Om ansættelsen

Ansættelse sker som fuldmægtig eller konsulent efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for forhandling af tillæg. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt.

 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Andreas Rahlf Hauptmann på tlf. 35 29 13 56. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Iben Schulin-Zeuthen på tlf. 91 33 70 80.

 

Interesseret?

Lyder det som noget for dig? Så klik på Søg stilling-knappen eller søg via vores hjemmeside på http://www.erhvervsstyrelsen.dk/job. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest onsdag den 12. april 2023.

 

Samtaler forventes afholdt i uge 16 og 17. Der kan blive anvendt test og case.

 

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Vision:

Vi skaber de bedste rammer for ansvarlige virksomheder

 

Mission:

I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig virksomhed og skabe udvikling i hele Danmark

 

Søg jobbet

Ansøgningsfrist: 12-04-2023

Arbejdssted: Langelinie Allé 17, 2100 København Ø

 

Hjemmeside

https://erhvervsstyrelsen.dk/

 

Spørgsmål om jobbet

Iben Schulin-Zeuthen

HR-rekrutteringspartner

91337080

 

Andreas Rahlf Hauptmann

Kontorchef

35 29 13 56

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-03-2023
Udløber
12-04-2023
Kviknummer
LJA-84652877
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
29-03-2023
Ansøgningsfrist
12-04-2023
Kviknummer
LJA-84652877
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed