Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kære jurist - klimaet har brug for din hjælp

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-10-2020

Vil du være med til at implementere en grønnere regulering? Og samtidig blive en del af en koncern, hvor klimaet og målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion står øverst på dagsordenen? Og vil du have et arbejde med mening, og hvor du kan bruge dine juridiske kræfter i en god sags tjeneste. Så kom med på holdet i Energistyrelsens varmekontor.

Om jobbet

Varmesektoren står over for en gennemgribende udvikling, så den kan bidrage til at kunne imødekomme regeringens målsætning om 70 pct. CO2 reduktion. Lige nu skal grundstenene til den fremtidige regulering af varmesektoren lægges. Det skal gøres klogt og langtidsholdbart, og du skal være med til at sikre, at løsningerne kan implementeres og er juridisk holdbare.

Arbejdet indebærer en bred og varieret opgaveportefølje inden for regulering af varmesektoren i Danmark. Som jurist i varmekontoret vil dine arbejdsopgaver bl.a. kunne omfatte:

 • Udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser, der understøtter den grønne omstilling.

 • Fortolkning af gældende regler og udarbejdelse af vejledninger.

 • Ministerbetjening i form af fx udarbejdelse af svar på udvalgsspørgsmål fra Folketinget, materiale til ministeren mv.

 • Implementering af EU-regler i dansk lovgivning.

 • Konkret sagsbehandling, herunder udarbejdelse af vejledende udtalelser og afgørelser

 

Opgaverne stiller krav til dine mundtlige og skriftlige formidlingsevner ligesom det er vigtigt, at du er god til at samarbejde godt og tæt med en bred vifte af aktører. Vi har bl.a. et meget tæt samarbejde med departementet, andre ministerier og andre aktører såsom Forsyningstilsynet og brancheorganisationer. Jobbet indebærer også et tæt samarbejde med øvrige kompetencer i kontoret (økonomer, ingeniører, generalister).

Du vil blive en del af et stærkt juristteam, som pt. består af 6 jurister, som i tæt samarbejde med både hinanden og med det øvrige varmekontor løser opgaverne. Kontoret består af i alt 20 medarbejdere og en kontorchef. Er du nyuddannet tilbyder Energistyrelsen en målrettet juristuddannelse, der sikrer, at du kommer igennem alle relevante discipliner som juridisk embedsmand.

Du vil få en travl og udfordrende hverdag med en høj grad er frihed under ansvar, gode kollegaer i en velsammentømret enhed med en uformel omgangstone og en helt særlig holdånd.

Om dig

Du vil være et godt match til jobbet, hvis:

 • Du har en juridisk uddannelse og måske erfaring fra en politisk styret organisation eller fra energisektoren herunder gerne erfaring med udarbejdelse af lovforslag eller bekendtgørelser.

 • Du er fagligt stærk, og har gode formidlingsevner. Du kan formidle komplekst stof til borgere, virksomheder, andre myndigheder og kollegaer, og kan lide at arbejde tværfagligt.

 • Du har god forståelse for og lyst til proces og for arbejdet i en politisk styret organisation.

 • Du er professionel og befinder dig godt i embedsmandsrollen.

 • Du er løsningsorienteret, og forstår at anvende juraen til at se løsninger frem for begrænsninger

 • Du er en holdspiller, og trives med at sparre med dine kollegaer og udvikle din egen faglighed.

 

Har du kendskab til forsyningssektorerne, og i særdeleshed varmesektoren, er det også en fordel, men ikke et must lyst til at lære et nyt område at kende er i lige så høj kurs.

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Varmeenheden er en af i alt fire enheder i Center for Forsyning. Centeret består af cirka 80 medarbejdere, både med teknisk, juridisk, økonomisk og generalistbaggrund. Vi løser diverse opgaver relateret til forsyning af el, vand, varme, gas og affald, og vi holder til i vores nye bygninger i København.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Trine Sannem Mønsted på telefon 26180292 eller Lotte Bjergaard Jensen på telefon 33927609.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 1. november 2020. Samtaler forventes afholdt i ugerne 45-47.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-10-2020
Udløber
01-11-2020
Kviknummer
LJA-81243230
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitets- Og Hogskoleradet

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
07-10-2020
Ansøgningsfrist
01-11-2020
Kviknummer
LJA-81243230
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed