Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister til verdens første energiøer søges - København

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-09-2020

Vil du være med til at skabe de juridiske rammer for verdens første energiøer? Interesserer du dig for den grønne omstilling, har du et skarpt juridisk blik for både statens og markedets interesser og behov, og har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevågenhed og globalt perspektiv? Så har vi nu nye stillinger som jurist i Energistyrelsens Center for forsyning, som måske kan være noget for dig!

 

Om jobbet

Vi søger jurister, som skal være med til at sikre de lovgivningsmæssige rammer for fremtidens udbygning af energiøer og havvindsprojekter. Med energiaftalen fra 2018 og klimaaftalen fra juni 2020 skal der etableres to energiøer og bygges nye, store havvindmølleparker. Havvindsprojekter er store og økonomisk tunge projekter, og lovgivningen, der regulerer området, er omfattende og kompleks.

 

De ledige stillinger er placeret i Center for forsyning. Vi arbejder bredt med reguleringen af elsektoren både i et nationalt og et internationalt perspektiv. Vi arbejder bl.a. med rammerne for elmarkedet, EU-regulering og med udbygningen af det nationale elsystem med henblik på at kunne håndtere den kommende produktion fra vind og sol.

 

Vores ansvarsområder omfatter eksempelvis elforsyningsloven og vi samarbejder med Center for vedvarende energi, som koordinerer Energistyrelsens samlede arbejde med at skabe rammerne for etablering af energiøerne.

 

Begge stillinger vil indgå i en projektgruppe, der arbejder for etablering af verdens første energiøer, og opgaverne vil eksempelvis være fortolkning af gældende lovgivning, udarbejdelse af juridiske analyser, herunder forholdet til EU-retten, ejermæssige afgrænsninger omkring tilslutning, elmarkedsreglerne mv.

 Du er med i arbejdet om at udforme et robust juridisk grundlag for energiøerne, hvor der både er store nationale, private interesser, der skal varetages, ligesom der er internationale perspektiver.

 

Du vil skulle bidrage bredt i Center for forsyning og indgå i et tværfagligt miljø med engagerede og fagligt ambitiøse kolleger. Vi arbejder hele vejen rundt om elmarked og reguleringen af elsektoren, fx godkendelse af store investeringer i det danske eltransmissionsnet, regulering der skal understøtte den grønne om-stilling af elsektoren, tilsyn med Energinet den nationale systemoperatør for de nationale el- og gasnet, elforsyningssikkerhed, og international koordinering.

 

Vi arbejder meget tværfagligt, og du vil være på hold med både jurister og kolle-ger med anden faglig baggrund og skulle arbejde i krydsfeltet mellem jura, økonomi, klimapolitik, tekniske og kommercielle forhold. Vi kan tilbyde en spændende og  travl hverdag med varierende opgaver og dygtige, søde og engagerede kolleger, der hver dag løfter opgaverne med nysgerrighed, holdånd og fremtidsansvar.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du er uddannet cand.jur., cand. merc. jur. eller lign. Herudover lægger vi vægt på, at du:

  • Har gerne erfaring med arbejde i staten, en politisk styret organisation, energisektoren, konsulentbranchen eller advokatbranchen,

  • har erfaring eller kendskab til regulering af vigtig infrastruktur eller vedvarende energi i Danmark,

  • har erfaring eller kendskab til lovgivningsarbejde, national og EU energiret er en fordel,

  • har gode samarbejdsevner, kan arbejde tværfagligt og bidrager til god, kollegial holdånd,

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og kan med blik for modtageren formidle komplekse problemstillinger på en kortfattet og let forståelig måde,

  • er professionel og befinder dig godt med embedsmandsrollen også i relation til eksterne interessenter og samarbejdspartnere samt

  • kender egne begrænsninger og kan håndtere dem i samarbejde med gode kolleger og ledere.

 

Om os 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

 

Løn- og ansættelsesvilkår  

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

 Supplerende oplysninger om de stillinger, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen, telefon: 3392 6874 eller mail: lan@ens.dk eller kontorchef Jane Glindvad Kristensen, telefon: 4128 4676 eller mail: jgk@ens.dk.

 

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.  

 

Ansøgning  

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest mandag den 21. september 2020.

 

 Der afholdes samtaler løbende henblik på tiltrædelse 1. november 2020 eller snarest derefter.  

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-09-2020
Udløber
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81036106
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
07-09-2020
Ansøgningsfrist
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81036106
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed