Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister til Værgemål i Ringkøbing

Familieretshuset

Ringkøbing-Skjern, Vestjylland

Indrykket
15-02-2021

Ansøgningsfrist: 11-03-2021

 

Familieretshuset søger nogle ACere, gerne jurister til Værgemål i Ringkøbing

Når forældre skal skilles. Hvis der er uenighed om forældremyndighed, børnenes bopæl, samvær og bidrag. Hvis en dansker skal giftes med en udlænding. Hvis en borger har behov for en værge. Hvis der søges om adoption. Kort sagt: Når der sker væsentlige ændringer i familiesituationen, er det ofte Familieretshuset, der vejleder og træffer afgørelse.

 

Brænder du for at gøre en positiv forskel, og er du en dygtig og struktureret ACer, for hvem det er vigtigt at løse sine sager kompetent?

 

Kan du tænke dig at arbejde i et kontor, hvor spændende og udfordrende arbejdsopgaver løses i et dynamisk og effektivt miljø?

 

Arbejdsopgaver

Værgemålsopgaven varetages af to værgemålsenheder. Enheden Værgemål Etablering og Tilsyn, består ud over funktionslederen af 29 jurister. Den anden Værgemålsenhed varetager opgaver indenfor journal og Sagsunderstøttelse og består ud over funktionslederen af 13 kontorfunktionærer.

 

Værgemålsenhederne beskæftiger sig med såvel etablering som tilsyn med værgemål. Tilsynet indebærer blandt andet behandling af ansøgning fra værgen om godkendelse af formueforbrug og andre dispositioner samt revision af værgens regnskaber. Desuden behandler vi ansøgning fra faste værger om vederlag.

 

Udover værgemål har enhederne også opgaver i relation til fremtidsfuldmagtsloven, i relation til arvelovens regler om båndlæggelse samt i relation til servicelovens regler om flytning uden samtykke.

 

Vi behandler inden for disse områder sager for hele landet.

 

Sagsbehandlingen foregår primært på skriftligt grundlag. Der vil endvidere være tale om telefonisk vejledning af borgere og andre myndigheder og i mindre omfang møde med personer, der skal under værgemål eller have oprettet en fremtidsfuldmagt.

 

Udover håndtering af driftsorienterede opgaver, er der også fokus på mulighederne for optimering og udvikling og derfor rummer en af de ledige stillinger ud over sagsbehandling i enheden samtidig udviklings- og procesopgaver af forskellig art og kompleksitet.

 

Personlige kvalifikationer

Vi forventer, at du er dygtig og en god kollega, og at du trives i et effektivt miljø, hvor der stilles krav til såvel kvaliteten i afgørelserne som til sagsbehandlingstiden.

 

Vi lægger vægt på:

  • at du er god til at formulere dig klart og præcist såvel på skrift som i tale,

  • at du kan bevare overblikket og er konstruktiv i forhold til arbejdets tilrettelæggelse,

  • at du kan formidle regler og praksis til borgere og andre myndigheder,

  • at du har gode samarbejdsevner og kan arbejde såvel selvstændigt som indgå i et team. 

Til en af de ledige stillinger søges en profil med udviklings- og proceserfaring samt erfaring med sagsbehandling i den offentlige forvaltning.

 

Vi tilbyder:

  • et spændende job præget af høj faglighed,

  • gode muligheder for at udvikle dine juridiske og personlige kompetencer i et teambaseret miljø, hvor vi lægger vægt på kollegial sparring,

  • en afvekslende hverdag med mulighed for indflydelse på opgaveløsningen i kontoret,

  • en arbejdsplads med et godt socialt miljø, hvor vi sætter pris på en uhøjtidelig omgangstone, humor og et godt arbejdsmiljø.  

Der er aftale om flekstid, som kan anvendes under hensyntagen til arbejdets tilrettelæggelse. Herudover vil der i mindre grad være mulighed for hjemmearbejde.

 

Ansættelsesvilkår

Ansættelsesområdet er Social- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Familieretshuset i Ringkøbing.

 

Du vil blive omfattet af overenskomsten for Akademikere i staten.

 

Stillingerne er på fuld tid og med tiltrædelse 1. maj 2021.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte: Kontorchef Rie Thoustrup Sørensen, tlf. 72 56 88 78.

 

Du kan også læse om Familieretshusets opgaver på www.familieretshuset.dk

 

Onboarding

Familieretshuset tager oplæring af nye medarbejdere seriøst og erfarne og fagligt kompetente kolleger vil have fokus på, at give dig en flyvende start med fokus på både teori og praksis med afsæt i konkret sagsarbejde og opgaveløsning.

 

Ansøgning

Hvis du er interesseret i stillingerne, skal du sende en ansøgning, CV og relevant dokumentation, herunder eksamensbevis med karakteroversigt elektronisk via stillingsopslaget på Familieretshusets hjemmeside www.familieretshuset.dk senest 11. marts 2021.

 

Samtaler forventes afholdt 19. marts 2021.

 

 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Familieretshuset

Adresse 1
Østergade 41
6950 Ringkøbing
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-02-2021
Udløber
11-03-2021
Kviknummer
LJA-81720806
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Lignende job

Region Sjælland - Universitetshospitalet Køge

Københavns Universitet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Familieretshuset

Adresse
Østergade 41
6950
Ringkøbing
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-02-2021
Ansøgningsfrist
11-03-2021
Kviknummer
LJA-81720806
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed