Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister til Miljøministeriets departement

Miljøministeriets departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-05-2023

Vil du være en del af et stærkt fagligt miljø? Vil du være med til at finde de bedste løsninger på naturområdet i et krydsfelt mellem politik og jura? Så se her!

Vi søger jurister i kontoret for Vild Natur og Biodiversitet til arbejdet med naturlovgivning fuldmægtige eller konsulenter erfarne eller nyuddannede.

Du får et alsidigt job med juridisk ansvar

Vi tilbyder spændende stillinger, hvor du sammen med engagerede kollegaer får mulighed for at arbejde med juridiske opgaver på naturområdet. Det vil f.eks. kunne være opgaver vedr. naturbeskyttelsesloven, beskyttede naturtyper, adgangsforhold til naturen, skovloven, jagt- og vildtforvaltningsloven m.v.

Dit arbejde vil bl.a. bestå i udarbejdelse af love og bekendtgørelser, juridiske vurderinger, lovfortolkning, tværministerielt samarbejde, besvarelse af Folketingsspørgsmål og dialog med interessenter. Du vil i den forbindelse skulle arbejde meget med ministerbetjening samt være med til at forberede regeringssager. Med den samlede opgaveportefølje vil du både få mulighed for faglig fordybelse og for at arbejde bredt på et både juridisk og politisk spændende område.

Du kommer til at arbejde tæt sammen med mange kollegaer og fagligheder, f.eks. jurister, biologer, forstkandidater og geografer samt kollegaer med samfundsvidenskabelige uddannelser inden for f.eks. statskundskab, sociologi og antropologi både i kontoret og på tværs af departementet, med vores styrelser, interessenter og andre ministerier. Vi har en stærk sparringskultur og hjælper hinanden.

Du bliver en del af et kontor, hvor vi arbejder med natur- og biodiversitet til lands og til havs - nationalt, på EU-niveau og internationalt.

En jurist i kontoret fortæller: Det er utrolig spændende at arbejde som jurist i Vild Natur og Biodiversitet, bl.a. fordi man sidder med sager og problemstillinger, som har stor bevågenhed for politikerne, den brede befolkning og forskellige interesseorganisationer. Det gælder både specifikke problemstillinger, der skal løses, men også udarbejdelse af love eller bekendtgørelser, som har en direkte effekt ude i samfundet.

Kontoret er et af de mest regelproducerende kontorer i Miljøministeriet med ansvar for bl.a. den kommende samlede lov om natur- og biodiversitet, naturbeskyttelsesloven, jagt- og vildtforvaltningsloven, biodiversitetskonventionen, habitatdirektivet, havstrategidirektivet m.v.

Charlotte Brøndum, der er kontorchef i kontoret, fortæller:

Som jurist i vores kontor vil du hurtigt opdage, at det juridiske håndværk betyder rigtig meget i Miljøministeriet. Jeg er selv jurist, og vi sætter den juridiske og faglige barre højt. Som leder lægger jeg stor vægt på, at vi har tillid til hinanden og til den enkeltes ansvar for at løse opgaverne. Det skal være udviklende og sjovt at gå på arbejde. Derfor er jeg også glad for de mange gode relationer, der er og hele tiden opstår i kontoret og ministeriet.   

Vores forventninger til dig

Du er uddannet cand.jur. med stærke juridiske kompetencer og har lyst til at sætte dig ind i et spændende og udfordrende fagområde. Du kan være enten nyuddannet eller en erfaren jurist.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Motiveres af at finde løsninger på komplekse juridiske problemstillinger.
  • Synes det er spændende at arbejde i krydsfeltet mellem jura og politik.
  • Formulerer dig godt skriftligt og er interesseret i at skrive love og bekendtgørelser.
  • Arbejder struktureret og er god til at prioritere i dine sager.
  • Kan formidle juridiske budskaber tydeligt også for ikke-jurister.
  • Er en god kollega med gode samarbejdsevner.

Vi tilbyder

Vi kan tilbyde et udviklende job i et velfungerende kontor, hvor mange fagligheder og uddannelser er repræsenteret. Du får ca. 50 kollegaer i kontoret skarpe jurister, naturfaglige specialister og generalister m.v., hvilket giver rig mulighed for faglige drøftelser og sparring.

Du bliver en del af en arbejdskultur, hvor både engagement, høj faglighed, professionalitet og medmenneskelighed har en stor plads.

Du kommer til at betjene miljøministeren og Folketinget.

Du får mulighed for at komme på Miljøministeriets Lovakademi, så du får ekspertise i at udarbejde love og bekendtgørelser.

Du bliver en del af et departement med gode muligheder ift. din videre karriere. Du kan læse mere om en karriere som jurist i Miljøministeriets departement her: karriere-som-jurist.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker som fuldmægtig eller konsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner, og tjenestestedet er departementet, Frederiksholms Kanal 26, 1220 København K. 

Stillingerne er på fuld tid og ønskes umiddelbart besat pr. 15. august 2023 eller 1. september 2023.

Yderligere oplysninger kontakt os gerne

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Krista Risgaard på tlf. 20 59 40 25.

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse senest mandag den 29. maj 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 22-23. Der vil i forbindelse med samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriets departement

Adresse 1
Vester Voldgade 123
1552 København K
Danmark
Adresse 2
Vester Voldgade 123
1552 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-05-2023
Udløber
29-05-2023
Kviknummer
LJA-84779186
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriets departement

Adresse
Vester Voldgade 123
1552
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-05-2023
Ansøgningsfrist
29-05-2023
Kviknummer
LJA-84779186
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed