Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister søges til Retskontoret i Fødevareministeriets departement

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Departementet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-11-2022

Er du en fagligt velfunderet og engageret jurist, som har erfaring med eller interesse for offentlig ret? Har du lyst til at arbejde i et ministerium, der arbejder med vigtige samfundsmæssige dagsordener med afgørende betydning for danskernes hverdag? Og bliver du motiveret af at arbejde i et kontor, hvor kvaliteten af arbejdet er i højsædet, og hvor der er et bredt samarbejde med departementets øvrige kontorer og styrelser? Så er du måske den kandidat, vi søger.

 

Stillingerne er organisatorisk placeret i Retskontoret i Fødevareministeriets departement. Retskontoret ledes af retschefen, der indgår i departementets direktionen. Du vil - alt efter interesse og kompetencer - også kunne ansættes i et af departementets øvrige kontorer, som arbejder med specifikke fagområder.

 

Om Retskontoret

Retskontoret er ansvarlig for den juridiske betjening af ministeriets politiske og administrative ledelse og understøtter sagsbehandlingen i hele departementet. Retskontoret varetager både egne sager, herunder sager af mere principiel karakter, og fungerer som juridisk sparringspartner for den øvrige del af departementet samt styrelser. I Retskontoret indgår også Kvalitetsenheden, som har ansvar for struktureret og kontinuerligt at sikre, at ministeriets arbejdsgange og arbejdsformer bidrager til at levere skriftlige produkter af høj kvalitet. Kvalitetsenheden har endvidere ansvaret for at sagsbehandle ministeriets aktindsigtssager.

 

Vores forventninger til dig

Du har en uddannelsesmæssig baggrund som cand.jur., og du har et højt fagligt niveau.  Du har nogle eller flere års erfaring med juridisk sagsbehandling og motiveres af at arbejde tæt på de politiske beslutninger i et ministerium med store og teknisk udfordrende politiske dagsordner. Du evner at sætte dig ind i svære juridiske problemstillinger og skære sagerne til.

 

Herudover tænker vi os især, at du:

  • Kan formidle juridiske problemstillinger på klar og tydelig vis.

  • Er god til at levere løsninger af høj faglig kvalitet - også når det skal gå stærkt.

  • Er struktureret og kan skabe fornødent overblik, ligesom du har styr på dine opgaver og processer.

  • Har interesse og blik for den politiske dagsorden i spændende ministerium med ansvaret for mange samfundsvigtige sager.

  • Trives i en central rolle i departementet, hvor du har et bredt samarbejde.

  • Har en god helhedsforståelse og samarbejdsevne.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder et udfordrende job i en spændende hverdag med store samfundsmæssige dagsordener, som har afgørende betydning for danskernes hverdag. Du vil komme tæt på vigtige politiske beslutningsprocesser, på lovgivningsarbejdet og på internationale dagsordener. Og du vil blive en del af en organisation med stærk fokus på god og sikker forvaltning.

 

I Retskontoret vil du få et stort selvstændigt ansvar for en bred opgaveportefølje. Du vil blive juridisk sparingspartner i sager, som behandles i departementets øvrige kontorer, og du vil få en bred kontakt til ministeriets styrelser og eksterne samarbejdspartnere. I den forbindelse vil du skulle rådgive om navnlig EU-retlige, strafferetlige, statsretlige og forvaltningsretlige spørgsmål, og du vil blive involveret i ministeriets lovarbejde. Du vil endvidere kunne blive en del af et team, der står for behandling af konkrete aktindsigtsanmodninger, der modtages i departementet. Du vil herigennem få et unikt indblik i arbejdet i hele departement via en bred kontaktflade til departementets øvrige kontorer, og du vil - afhængig af erfaring og kvalifikationer - i samarbejde med kvalitetschefen kunne blive ansvarlig for daglig planlægning, opfølgning og kvalitetssikring af sagerne, der behandles i aktindsigtsteamet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen er på fuld tid, og indplacering sker afhængig af erfaring og kvalifikationer som enten fuldmægtig eller konsulent i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten). Herudover kan der forhandles et individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

 

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner.

 

Tjenestestedet er i departementet, Slotsholmsgade 12, 1216 København K.

 

Stillingerne er ledige til besættelse snarest muligt.

 

Vil du vide mere

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til retschef Jeanie Sølager Bigler på 24 81 96 60 eller kvalitetschef Vita Hjort Hornemann på 24 94 79 97.

 

Se også vores website på www.fvm.dk.

 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen ved at sende din ansøgning vedlagt dokumentation for uddannelse (eksamensbevis fra både bachelor og kandidat skal vedlægges), CV samt eventuelle referencer (dem kan du også give senere) senest mandag den 5. december 2022.

 

Der afholdes samtaler løbende.

 

Der kan indgå test i forbindelse med rekrutteringen.

 

Om ministeriet

I Fødevareministeriets departement er vi ca. 200 medarbejdere. Tilsammen med vores tre styrelser, Fødevarestyrelsen, Landbrugsstyrelsen og Fiskeristyrelsen, er vi i alt ca. 3.000 årsværk i den samlede koncern.

 

Ministeriet arbejder med opgaver af stor betydning for mennesker og dyrs liv, velfærd og sundhed. Ministeriet er genetableret som selvstændigt ministerium i november 2020, men har en lang og stolt historie i centraladministrationen og med opgaver, der berører væsentlige dele af det danske samfund. 

 

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Departementet

Adresse 1
Slotsholmen 12
København
Danmark
Adresse 2
Slotsholmgade 12
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-11-2022
Udløber
05-12-2022
Kviknummer
LJA-84247726
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Departementet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Departementet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Departementet

Adresse
Slotsholmgade 12
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-11-2022
Ansøgningsfrist
05-12-2022
Kviknummer
LJA-84247726
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed