Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister med EU-profil til lovfortolkning og forvaltning af erhvervsfremmeprojekter i Erhvervsstyrelsen i Silkeborg

Erhvervsstyrelsen

Silkeborg, Midtjylland

Indrykket
03-06-2021

Har du erfaring med EU-retten? Har du prøvet at udarbejde lovforslag eller bekendtgørelser? Er du god til at hjælpe dine kolleger med at finde konstruktive og holdbare juridiske løsninger - også når det skal være grønt? Er du motiveret af at forvalte offentlige tilskud til projekter, der skaber udvikling i virksomheder i hele landet? Så hører vi gerne fra dig.

 

Erhvervsstyrelsen i Silkeborg har brug for jurister, der dels kan bistå med fortolkning af EU-forordninger og national lovgivning, dels kan svare på EU-retlige spørgsmål på erhvervsfremmeområdet, og dels kan forvalte sin egen portefølje af konkrete projekter.

 

I Erhvervsstyrelsen arbejder vi for at fremme vækst og erhvervsudvikling i hele Danmark med blik for lokale forskelle i virksomhedernes behov og muligheder. Som sekretariat for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bidrager vi til, at bestyrelsen kan iværksætte og følge op på erhvervsfremmeindsatser inden for fx grøn omstilling, digitalisering, forretningsudvikling, kvalificeret arbejdskraft, innovation og turisme.

 

Som forvaltningsmyndighed for EU's strukturfonde i Danmark bistår vi Udenrigsministeriet med forhandlingerne af forordningsgrundlaget for administrationen af EU-fondene, og vi har implementeringsansvaret for EUs strukturfonde. Vi udarbejder også lovforslag og bekendtgørelser vedr. strukturfondene og erhvervsfremme i Danmark i tæt dialog med Erhvervsministeriets departement. Vi samarbejder også tæt sammen med vores kollegaer på Erhvervsstyrelsens øvrige lokationer, andre ministerier, EU-kommissionen samt lokale erhvervsfremmeaktører.

 

Vi er ca. 90 medarbejdere. Arbejdsstedet er Silkeborg.

 

Dine opgaver

Du vil blive en del af Team DE Jura, der bistår bredt med juridisk sparring inden for decentral erhvervsfremme, og som også varetager forvaltningen af en række konkrete strukturfondsprojekter.

 

Som ny kollega vil du, sammen med dit team, skulle arbejde med flere af følgende opgaver:

 • Fortolkning af lov om erhvervsfremme og udarbejdelse af evt. ændringer af loven

 • Fortolkning af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond og udarbejdelse af evt. ændringer af loven

 • Udarbejdelse af bekendtgørelser

 • Vurdering af konkrete projekters overholdelse af EUs statsstøtteregler

 • Juridisk sparring inden for fx udbudsreglerne, markedsafsøgning, forvaltningsloven, offentlighedsloven, databeskyttelsesloven og GDPR.

 • Bistå dine kolleger med juridisk sparring ved sagsoplysning, tilsagn og afslag af erhvervsfremmeprojekter

 • Rammerne for finansielle instrumenter.

 

Hertil kommer, at du eventuelt i mindre omfang skal

 • Vurdere ansøgninger og projektforslag og forberede indstillinger om tilsagn eller afslag til konkrete projekter

 • Udstede tilsagn, følge op på statusrapporteringer samt udbetale tilskud til projekter

 • Undervise kolleger i udvalgte regler.

 

Om dig

Du kan være den helt rette til jobbet, hvis du kan sige ja til følgende:

 • Du interesserer dig for forvaltning og har et kendskab til eller interesse for tilskudsadministration og forvaltningsret.

 • Du har kendskab til og interesse for EU-ret, og du kan se de grønne løsninger for dig, både når klimamålsætningerne kommer fra regeringen og fra Bruxelles.

 • Du er løsningsorienteret og ved, at samarbejde er den bedste strategi. Du kan begå dig på alle niveauer i organisationen, og du er vellidt for det. I løbet af en arbejdsdag har du kontakt med både ledelse og andre medarbejdere, og du møder dem alle med et smil og en grundholdning om, at kollegaer spiller hinanden gode gennem sparring og videndeling.

 • Du er en god formidler. Du kan formidle tungt fagligt stof, så dine modtagere er helt med på budskabet efter sparring. Uanset om du taler med eller skriver til en teamkollega, et ledelsesmedlem eller en kunde, så kommunikerer du klart og imødekommende og med udgangspunkt i din modtagers viden og behov. Du er også god til at skabe åbenhed, enkelthed og gennemskuelighed i forvaltningen af erhvervsfremmebestyrelsens midler.

 • Du løber efter bolden før de fleste andre. Du er typen, der trives i et skiftende miljø med korte deadlines og et stort selvstændigt ansvar. Du har et stort drive og tager gerne ansvar for en opgave, som du får i mål inden for deadline også selvom det giver sved på panden undervejs. Samtidig evner du at arbejde systematisk og at bevare overblikket over opgaverne.

 • Du har indsigt og forståelse for en politisk styret organisation. Din faglige ballast gør dig i stand til hurtigt at sætte dig ind i organisationens kerneopgaver og styringsmekanismer, og med din digitale forståelse kan du omsætte driftsdata til styring og resultater.

 • Du har evt. viden om og gerne praktisk erfaring med erhvervsudviklingsopgaver inden for fx grøn omstilling, digitalisering, forretningsudvikling, kvalificeret arbejdskraft eller turisme.

 

Vi forestiller os, at du er cand.jur. eller cand.merc.jur. Dertil vil være en klar fordel, at du har erfaring med forvaltningsretlige problemstillinger fra fx et tidligere job hos en offentlig myndighed eller fra et advokatkontor, og det vil desuden være en væsentlig fordel, hvis du har erfaring med EU-ret.

 

Om os

Vi er en styrelse under Erhvervsministeriet og dermed en del af centraladministrationen. Hos os kan du være med til at skabe en effektiv decentral erhvervsfremmeindsats, der skaber gode rammer for vækst og udvikling. Vi har et godt arbejdsfællesskab og tilbyder faglig og personlig udvikling for den rette. Vores intro- og oplæringsforløb er velafprøvede, så du kan komme godt fra start i din ansættelse. Vi er en styrelse, der vægter medarbejdernes trivsel, og i Silkeborg har vi en velfungerende og aktiv personaleforening, der står for flere sociale arrangementer i løbet af året.

 

Læs mere om os på www.erhvervsfremmebestyrelsen.dk; www.regionalt.dk og om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

 

Vi bor i velbeliggende lokaler i Silkeborg, 10 minutter på cykel fra stationen og med godt gratis parkeringsområde lige ved døren.

 

Om ansættelsen

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med indplacering som fuldmægtig eller specialkonsulent alt efter, hvor meget relevant erfaring du kan byde ind med.

 

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

 

Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt kontorchef Pernille von Lillienskjold, telefon 35 29 17 50 eller fuldmægtig Josva Ervill, telefon 35 29 14 42.

 

Ved spørgsmål vedrørende løn og ansættelsesvilkår kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Dan Escherich Morthorst på telefon 91 33 70 47.

 

Interesseret?

Lyder det som noget for dig? Så send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningsmodul på www.erhvervsstyrelsen.dk/stillingsopslag.

 

Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest 20. juni 2021.

 

Vi forventer at afholde samtaler i uge 25 og 26.

 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi kvinder og mænd uanset alder, religion eller etnisk baggrund til at søge stillingen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg
Danmark
Adresse 2
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
03-06-2021
Udløber
20-06-2021
Kviknummer
LJA-82198340
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu
Lignende job

Grønlands Selvstyre, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen

Grønlands Selvstyre, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Vejlsøvej 29
8600
Silkeborg
Danmark
Praktisk information
Indrykket
03-06-2021
Ansøgningsfrist
20-06-2021
Kviknummer
LJA-82198340
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed