Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til udviklingsopgaver i Grønt Anlægssekretariat i Miljøministeriets departement

Miljøministeriet, Departementet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
22-03-2024

Er du jurist, og har du lyst til at arbejde med at sikre gode rammevilkår for udbygningen af vedvarende energi i Danmark ud fra en miljømæssig vinkel? Har du politisk indsigt og mod på at arbejde med juridiske aspekter af en række af de mest markante grønne udviklingsprojekter lige nu?

 

Så er du måske vores nye kollega i Anlægssekretariatet i Miljøministeriets kontor for Bæredygtigt Miljø og Produktion.

 

Hvad kommer du især til at arbejde med?

Som jurist i teamet Anlægssekretariatet kommer du især til at arbejde med lovgivningen vedrørende miljøvurdering (VVM), hvor du vil skulle arbejde med lovgivning, vejledning og rådgivning samt arbejde med optimering og strømlining af processer m.v. for at bidrage til at fremme den grønne udbygning i Danmark, herunder udviklingsopgaver i relation til lovgivningen på området. Opgaverne er en blanding af opgaver, som skal løses både i samarbejde med teamets øvrige kollegaer, herunder teamets andre jurister, og opgaver, hvor du skal kunne agere selvstændigt i samarbejde med eksterne parter.

 

Anlægssekretariatet varetager en række koordineringsopgaver både internt i ministeriet og tværministerielt. Du vil få en stor kontaktflade internt i Miljøministeriet og gode muligheder for også at stifte bekendtskab med de omkringliggende dele af miljøretten, som spiller sammen med miljøvurderingsområdet. Mange af opgaverne vil skulle varetages i tæt samspil med Miljøstyrelsen.

 

Stillingen indebærer også, at du skal varetage Miljøministeriets interesser i forskellige tværministerielle processer og projekter, så du vil herudover skulle opbygge relationer til en række samarbejdspartnere i andre ministerier og myndigheder.

 

Du vil skulle arbejde med betjening af ministeren, regeringen og Folketinget. Stillingen dækker både klassisk juridisk håndværk som jurist i et departement, rådgivning inden for et specialistfelt som miljøvurdering, og et mere generelt aspekt i arbejde med udvikling af ny lovgivning og håndtering af politiske sager med stor bevågenhed.

 

Vores forventninger til dig

Vi søger en jurist (cand.jur. eller cand.merc.jur.), som trives i et udviklende arbejdsmiljø med fokus på juridisk bistand, fortolkning og analyser, der skaber merværdi og løsninger, og med mod på også at lede projekter.

 

Vi forventer, at du kan sætte hak ved:

  • Stærke juridiske kompetencer og gerne kendskab til miljøretten. Du har lyst til at sætte dig ind i miljøvurderingsområdet.

  • God til at styre og koordinere processer. Du er velstruktureret, bevarer overblikket i en omskiftelig arbejdsdag og har godt styr på dine opgaver og processer.

  • Selvstændighed og politisk tæft. Du kan tilrettelægge dit arbejde og løse dine opgaver selvstændigt, ligesom du er i stand til hurtigt kan få et overblik over vores organisation og interessenter og har et godt blik for de politiske processer, anlægssekretariatet arbejder med.

  • God formidler. Du er god til at formidle komplekse juridiske problemstillinger og løsningsmodeller kort, klart og korrekt.

  • Stærke samarbejdsevner. Du er opsøgende og god til at inddrage og samarbejde med kollegaer, styrelser, ministerier og organisationer. Og du synes, det er spændende at samarbejde med andre fagligheder for at finde juridiske løsninger på politiske problemstillinger.

  • God kollega. Du vil gerne være med på holdet i et kontor med godt kollegaskab. Du har lyst og overskud til at hjælpe og give feedback og bidrager til godt humør i samarbejdet.

Kendskab til miljøområdet eller erfaring fra et departement er en fordel, men ikke et krav.

 

Hvem er vi?

Miljøministeriet arbejder med at fremme bæredygtige og ressourceeffektive løsninger, som kan understøtte og drive den grønne omstilling. I kontoret Bæredygtigt Miljø og Produktion er fokus på at skabe de bedst mulige rammer for erhvervene samtidig med, at vi varetager vores kerneopgaver med at sikre hensynet til natur, miljø og menneskers levevilkår. Kontoret består af fem teams og har fem teamledere samt to kontorchefer.

 

Anlægssekretariatet arbejder med projekter, som skal bidrage til at fremme den grønne udvikling af det danske samfund, herunder udbygningen af vedvarende energi og andre dele af den kritiske infrastruktur i Danmark, og skal sikre, at der som led i omstillingen tages de nødvendige natur- og miljømæssige hensyn.

 

Vi har et engageret, tværfagligt arbejdsmiljø. Det karakteriserer dine kommende kollegaer, at de motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, på et højt fagligt niveau, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. I kontoret får du gode muligheder for at udvikle dine faglige og personlige kompetencer, og vi lægger stor vægt på, at det er både lærerigt, spændende og sjovt at gå på arbejde. Vi lægger vægt på gode og fleksible arbejdsvilkår.

 

Dine løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen er på fuld tid, og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent i henhold til den enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

 

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg. Der er tale om en projektstilling frem til udgangen af 2024, men med mulighed for forlængelse.

 

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

 

Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, der har adresse på Frederiksholms Kanal 26,

1220 København K.

 

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Morten Pedersen på

tlf. 3062 5111 eller e-mail moped@mim.dk.

 

Du kan læse mere om karriere som jurist i Miljøministeriets departement på vores hjemmeside www.mim.dk.

 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning med CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse inkl. karakterer senest torsdag den 4. april 2024. 

 

Vi forventer at holde samtaler i uge 15. Der vil i forbindelse med samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

 

Arbejdssted

København K

 

Ansøgningsfrist

04-04-2024

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriet, Departementet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-03-2024
Udløber
04-04-2024
Kviknummer
LJA-85395433
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriet, Departementet

Adresse
Frederiksholms Kanal 26
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-03-2024
Ansøgningsfrist
04-04-2024
Kviknummer
LJA-85395433
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed