Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Procesbevillingsnævnet

Procesbevillingsnævnet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
01-12-2023

Procesbevillingsnævnets sekretariat søger en eller flere jurister, der har lyst til at arbejde med jura på et højt niveau i et dynamisk og engageret team. Tiltrædelse er 1. februar 2024 eller efter nærmere aftale.

 

Hvem er du? 

Du er en dygtig og engageret jurist, som  

  • brænder for juraen og elsker at skrive

  • har lyst til løbende at sætte sig ind i nye retsområder

  • løser sine opgaver på et højt fagligt niveau 

  • er effektiv, men trives også med de juridiske problemstillinger, der kræver fordybelse 

  • har et godt humør 

  • er åben for konstruktiv sparring 

  • sætter pris på et uformelt og godt samarbejde  

 

Det er en fordel, hvis du har erfaring med retssagsarbejde, men det er ikke en forudsætning for ansættelse. 

 

Hvad skal du lave? 

I sekretariatet vil du indgå i et team af engagerede, dygtige og hjælpsomme medarbejdere, der alle yder juridisk og administrativ bistand til alle tre afdelinger i Procesbevillingsnævnet. Du kommer både til at arbejde med ansøgninger om appeltilladelser og sager om fri proces.

 

Kerneopgaven som fuldmægtig i Procesbevillingsnævnet er at udarbejde notater, der indeholder en gennemgang af sagens faktum, en juridisk gennemgang og en indstilling om, hvordan nævnet bør afgøre sagen. Dette arbejde sker i tæt kontakt med sekretariatschefen, souschefen, vores to chefkonsulenter og nævnets formand. Som fuldmægtig er du også til stede i nævnet under behandlingen af dine sager.  Man behandler som fuldmægtig sager inden for en meget bred vifte af retsområder, og gennem arbejdet med sagerne får man et godt overblik over de problemstillinger, der behandles i retssystemet.

 

Hvem er vi? 

Procesbevillingsnævnet behandler ansøgninger om appeltilladelse til landsretten og til Højesteret i civile sager og straffesager, ligesom nævnet behandler klager over Civilstyrelsens afslag på fri proces.

 

Procesbevillingsnævnet består af 3 afdelinger. Afdelingen for appeltilladelser er sammensat af 5 medlemmer - en højesteretsdommer (formand), en landsdommer, en byretsdommer, en advokat og en universitetslærer. Afdelingen for appeltilladelser til landsretten vedrørende familierettens afgørelser er sammensat af 3 medlemmer - en landsdommer (afdelingsformand), en byretsdommer og en advokat. Nævnets afdeling for fri proces, som behandler klager over Civilstyrelsens afslag på fri proces, er sammensat af 3 medlemmer - en landsdommer (afdelingsformand), en byretsdommer og en advokat.

 

I nævnets sekretariat er vi for tiden 28 medarbejdere - 1 sekretariatschef, 1 souschef, 2 chefkonsulenter, 14 øvrige jurister, 8 kontorfunktionærer og 2 studentermedhjælpere.

 

Læs mere om Procesbevillingsnævnet på www.procesbevillingsnaevnet.dk

 

Løn og ansættelsesvilkår 

Vi tilbyder 

  • Højt kvalificeret juridisk arbejde inden for alle retsområder 

  • Gode faglige udviklingsmuligheder, herunder et rigtigt godt grundlag for en eventuel senere landsretskonstitution eller anden juridisk karriere inden og uden for domstolene 

  • En uformel arbejdsplads, der kendetegnes ved engagement, samarbejde og arbejdsglæde 

 

Stillingen bliver besat i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer, herunder Danmarks Jurist- og Økonomforbund. 

 

Fuldmægtige på statens nye lønsystem med tre års anciennitet fra relevant beskæftigelse får et pensionsgivende tillæg på aktuelt 30.370,96 kr. årligt. Fuldmægtige med mindst fire års lønanciennitet får derudover et pensionsgivende tillæg på aktuelt 32.225,68 kr. årligt. 

 

For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Hanne Kjærulff eller souschef Christian Sivert Brogaard på tlf. nr. 33 12 13 20. Du kan også læse mere om fuldmægtigstillinger under "Jobtyper" på www.domstol.dk.

 

Din ansøgning 

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen på siden. 

 

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (med karakterer) m.v. 

 

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest mandag den 18. december 2023, kl. 12.00.  Vi forventer at holde samtaler umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb.

 

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Ansøgningsfrist

18-12-2023

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2024

 

Stillingskategori

Jurist (dommerfuldmægtig m.v.)

 

Ansættelsessted

Procesbevillingsnævnet

 

Hjemmeside mv.

https://domstol.dk/procesbevillingsnaevnet/

LinkedIn

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Procesbevillingsnævnet

Adresse 1
St. Kongensgade 1
1264 København
Danmark
Adresse 2
St. Kongensgade 1
1264 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
01-12-2023
Udløber
18-12-2023
Kviknummer
LJA-85141251
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Procesbevillingsnævnet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Procesbevillingsnævnet

Adresse
St. Kongensgade 1
1264
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
01-12-2023
Ansøgningsfrist
18-12-2023
Kviknummer
LJA-85141251
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed