Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Færdselskontoret i Transportministeriets departement

Transportministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-06-2022

Juridiske opgaver med stor samfundsmæssig betydning

Transportministeriet søger en jurist til centrale opgaver på ministeriets område i Færdselskontoret. Vi søger en jurist med stærke kompetencer inden for EU-ret, forvaltningsret, strafferet og lovteknik, som har interesse for politiske problemstillinger eller som ønsker at opbygge erfaring med de forskellige discipliner.

 

I Færdselskontoret beskæftiger vi os med alt inden for færdselslovgivningen, eksempelvis hastighedsgrænser, spirituskørsel, narkokørsel, frakendelse af førerretten, kørekort, køreuddannelsen, tekniske krav til køretøjer, selvkørende biler, elektriske løbehjul og trafiksikkerhed i nationalt og internationalt regi. Vi er et kontor, der konstant arbejder i spændingsfeltet mellem jura og politik, og vi har både store politiske sager, mange lovgivningsopgaver og meget borgernære sager.

 

Dine opgaver vil bl.a. indebære at:

  • udarbejde lovgivning (bekendtgørelser og lovforslag),

  • give juridisk rådgivning og faglig sparring

  • behandle forvaltningsretlige spørgsmål

  • bidrage til den nationale beslutningsproces i EU-sager på ministeriets område samt deltage i forhandlingen af nye retsakter i EU og i internationalt regi.

  • stå for håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag og ministerbesvarelser.

 

Det er en fordel, hvis du har erfaring med strafferet og lovgivningsarbejde, men er du nyuddannet eller har andre erfaringsområder, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at sende en ansøgning.

 

Du styrker din faglighed gennem kompetent opgaveløsning og et stærkt fagligt miljø

I departementet får du hurtigt et selvstændigt ansvar for dine sager, som du følger hele vejen fra dit eget kontor til drøftelser hos ministeren. Du bliver en del af et stærk fagligt miljø, hvor du styrker din handlekraft, beslutningsdygtighed samt din juridiske dømmekraft og metode. Du udvikler også din evne til at forstå og overskue komplekse faglige problemstillinger og omsætte juraen til en konkret politisk kontekst og dagsorden.

 

Departementets jurister arbejder tæt sammen med andre faggrupper om specialiserede og komplekse opgaver, og du vil derfor få et bredt netværk med rig mulighed for kompetent faglig sparring. Vi arbejder også sammen på tværs af organisatoriske niveauer, kommandovejene er korte og cheferne er tilgængelige. Huset er ikke større, end at alle kender alle, og vi har et godt fællesskab på tværs.

 

Vi tilbyder forskellige juridiske fagområder og udvikling

I Transportministeriet bliver du en del af en uformel arbejdsplads med ca. 170 medarbejdere, der alle arbejder for at skabe transportpolitiske forbedringer i det danske samfund.

 

Vi tilbyder alle medarbejdere et attraktivt onboardingforløb og sørger for løbende kompetenceudvikling bl.a. med interne kurser i lovteknik og forvaltningsret samt et internt netværk af jurister.

 

Hos os vil du opleve en kultur med en høj grad af tillid, ansvar og godt kollegaskab. Du bliver en del af en stor koncern, hvor du har mulighed for at blive udlånt til en af vores styrelser eller rokere til et andet kontor, hvis du er interesseret i at specialisere dig inden for flere områder.

 

Vi tilbyder fleksible arbejdsvilkår, da vi bestræber os på, at sikre en god balance mellem dit arbejdsliv og privatliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

 

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Færdselskontoret Lisa Pontoppidan Chahill. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00. På vores hjemmeside,  www.trm.dk kan du se og læse mere om det at være jurist i ministeriet samt om departementet som arbejdsplads.

 

Din ansøgning

Send din ansøgning med CV samt kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest 5. august 2022. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

 

Vi indkalder løbende til samtaler.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Transportministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-06-2022
Udløber
05-08-2022
Kviknummer
LJA-83776861
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Transportministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-06-2022
Ansøgningsfrist
05-08-2022
Kviknummer
LJA-83776861
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed