Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist søges til spændende juridiske opgaver i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-10-2021

Vil du arbejde med juridiske spørgsmål vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner og deres uddannelser i et fagligt stærkt juracenter med gode kolleger?  Kan du formidle juraen i et klart sprog, og har du flair for at løse opgaver i samarbejde med andre? Så er du måske vores nye kollega, som kan være med til at løfte de juridiske opgaver i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Vi skaber fundamentet for fremtiden

Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Din hverdag i et center med spændende og alsidige opgaver

I Center for Jura og Institutionspersonale er vi pt. 24 engagerede medarbejdere, inkl. studenter og to kontorchefer, hvoraf hovedparten er jurister. Vi er et center, hvor du hurtigt vil opdage, at der skal være plads til grin i en hverdag præget af samarbejde om spændende opgaver.

I centeret varetager vi de juridiske opgaver for hele styrelsen. Vi rådgiver bl.a. vores kolleger i styrelsens fagkontorer om jura vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner og deres uddannelser. Vi bidrager også til styrelsens styring af og samarbejde med offentlige forskningsfonde, innovationsklynger og GTS-institutter. Derudover rådgiver vi generelt om forvaltningsret og anden offentlig ret og aftale- og kontraktret. Vi varetager også sekretariatsbetjeningen af Nævnet for Videnskabelig Uredelighed (NVU).

Vi behandler en række klage- og tilsynssager på styrelsens område og har bl.a. ansvaret for behandlingen af klager vedrørende studerendes adgang til samt optag og eksamen på de videregående uddannelser. Vi har også ansvaret for udarbejde alle bekendtgørelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område, bl.a. ved implementering af nye politiske initiativer. Vi har et tæt samarbejde med ministeriets departement, bl.a. i forbindelse med lovarbejde og besvarelse af spørgsmål fra Folketinget.

I centeret er vi i løbende dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner om juridiske forhold. På personaleområdet er vi bindeled mellem institutionerne og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om forståelsen af overenskomstgrundlaget og bistår med sektorviden i overenskomstforhandlingerne.

Som ny medarbejder i vores center vil du med grundig oplæring og sparring fra dine kolleger - få mulighed for at arbejde med centerets juridiske opgaver på følgende områder.

Dine opgaver som på personale- og institutionsområdet vil bestå af:

  • Rådgivning af institutionerne om personalejuridiske forhold og tilsynsopgaver på dette område.

  • Udarbejdelse af afgørelser og tilsynsudtalelser om de videregående uddannelsesinstitutioners retlige forhold.

  • Udarbejdelse af bekendtgørelser om institutionernes forhold.

  • Bidrage til besvarelse af styrelsens interne juridiske spørgsmål.

 

Du vil få egne ansvarsområder, men skal også være indstillet på at arbejde med forskelligartede opgaver, hvor der måtte være behov.

Er du vores nye kollega?

Du er uddannet cand.jur. eller cand.merc.jur. En anden uddannelsesbaggrund på kandidatniveau kan også komme i betragtning, hvis du har erfaring eller særlig interesse i centrets arbejdsopgaver. Du har gerne erfaring fra en lignende stilling eller et relevant studiejob.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forestiller os, at du har:

  • Gode samarbejdsevner og er en stærk holdspiller.

  • Høj faglighed og gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner.

  • En struktureret, grundig og resultatorienteret tilgang til opgaverne.

  • Let til smil i en travl hverdag.

 

En ambitiøs og social arbejdsplads

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer. Vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen, for vi mener, at det er forudsætningen for at lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Du får samtidig gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår

Du ansættes som akademisk medarbejder i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.  For en ansøger med de fornødne kvalifikationer vil der være mulighed for ansættelse som specialkonsulent. Der er tale om en fast stilling med en ugentlig arbejdstid på 37 timer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Bente Olsen på telefonnummer 72 31 88 55 eller på e-mail bo@ufm.dk eller chefkonsulent Anders Rømer Kania på telefonnummer 72 31 84 48 eller på e-mail ark@ufm.dk.

Søg stillingen

Klik på knappen søg stillingen eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have dit CV, ansøgning og eksamensbevis senest onsdag den 3. november 2021.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes forventeligt i ugerne 45 og 46 og anden samtalerunde i uge 47. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest. 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi en bred portefølje af faglige og administrative opgaver og projekter, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder. Styrelsen har også ansvaret for den ordinære uddannelsesstøtte (SU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Adresse 1
Haraldsgade 53
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Haraldsgade 53
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-10-2021
Udløber
03-11-2021
Kviknummer
LJA-82816231
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Adresse
Haraldsgade 53
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-10-2021
Ansøgningsfrist
03-11-2021
Kviknummer
LJA-82816231
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed