Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist søges til politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-07-2022

Brænder du for politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde? Og vil du være med til at sætte retning for udviklingen i grundskolen? Så er du måske vores nye jurist i Center for Grundskoler i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

Dine arbejdsopgaver

Som vores nye jurist i Center for Grundskoler, vil du i samarbejde med vores andre jurister få ansvaret for den juridiske sparring på centrets område. Afhængig af din baggrund og kvalifikationer omfatter dine opgaver bl.a.:

 • Løbende betjening af ministeren, herunder folketingsbesvarelser, mødeforberedelser og svar på henvendelser fra borgere og organisationer mv.
 • Lovfortolkning og juridisk vejledning på grundskoleområdet
 • Lovgivningsarbejde, herunder udarbejdelse af lovforslag
 • Udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg mv.
 • Koordinering og videndeling på tværs af Børne- og Undervisningsministeriet, herunder med ministeriets to styrelser og internt i departementet, samt med parterne på området fx KL, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, Friskolerne, Danmarks Private Skoler og Danske Skoleelever m.fl.

Om dig

Du er cand.jur. og har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation med et bredt opgavefelt af såvel generelle som mere specialiserede opgaver. Du har gerne et par års erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, fx i staten eller en kommune, men du kan også komme i betragtning, hvis du er nyuddannet. Og så er det en fordel, hvis du har forudgående kendskab til grundskoleområdet, men det er ikke et krav.

Vi forventer herudover, at du:

 • har viden om og interesse for uddannelsesområdet
 • har stærke analytiske og faglige kompetencer
 • har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner
 • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på det område og de opgaver, som du har ansvaret for
 • har stærke samarbejdsevner
 • trives med et stort selvstændigt ansvar i et til tider hektisk miljø
 • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.

Om os

Center for Grundskoler er placeret i Børne- og Undervisningsministeriets departement. Vi er ca. 35 medarbejdere, hvoraf seks er jurister og to er stud.jur.er. I centeret arbejder vi med politikudvikling, lovgivning og politisk betjening af minister og Folketinget på grundskoleområdet, dvs. både folkeskolen og de frie skoleformer. Centret har en central funktion i idéudvikling og igangsættelse af nye initiativer på grundskoleområdet.

Centret har ansvar for folkeskoleloven, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om efterskoler og frie fagskoler, ungdomsskoleloven, lov om kommunale internationale grundskoler, lov om kommunale særlige grundskoler for børn og unge, der er fordrevet fra Ukraine, og dele af lov om velfærdsaftaler på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet. Endvidere sekretariatsbetjener centret Rådet for Børns Læring samt en række øvrige udvalg, ekspertgrupper.

Vores nuværende opgaver omfatter blandt andet udformning og udmøntning af politisk prioriterede udspil, betjening af diverse fora og sekretariater, bidrag til div. pressehenvendelser samt forskellige udvalgsarbejder.

Grundskoleområdet fylder meget både politisk og i medierne, og centret har derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag til dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

Centret samarbejder desuden tæt med de øvrige ministerier samt de centrale parter på grundskoleområdet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomst for akademikere i staten.

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest pr. 1. oktober 2022.

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

Arbejdsstedet er Frederiksholms Kanal 25, 1220 København V.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Christian Korsbæk på 2168 7567 eller kontorchef Anna Sofie Weigaard Jørgensen på telefon 3392 5429.

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 14. august 2022. Du søger stillingen via vores hjemmeside www.uvm.dk/job.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33 og 34. Der kan forekomme en case/test i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen/testen, hvis det bliver aktuelt.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-07-2022
Udløber
14-08-2022
Kviknummer
LJA-83839071
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-07-2022
Ansøgningsfrist
14-08-2022
Kviknummer
LJA-83839071
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed