Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist med interesse for databeskyttelsesret til Statens Serum Institut

Statens Serum Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-05-2022

Drømmer du om at indgå i et stærkt fagligt team på en fleksibel og centralt beliggende arbejdsplads? Hvor der tilmed er mulighed for hjemmearbejdsdage? Så er stillingen som databeskyttelsesjurist hos Statens Serum Institut (SSI) måske det, du leder efter!

Om sektion for Databeskyttelse & Informationssikkerhed (DBIS):

Databeskyttelsen har høj prioritet på SSI og derfor har sektionen brug for endnu flere dygtige jurister.

SSI varetager myndighedsopgaver inden for bl.a. national og international overvågning af smitsomme sygdomme, bioberedskab, sundhedsvidenskabelig forskning, vaccineudvikling og diagnostik, som alle indebærer behandling af følsomme personoplysninger i meget stort omfang.

De helt utrolige vigtige opgaver SSI varetager for folkesundheden, nødvendiggør behandling af personoplysninger i stort omfang. Samspillet mellem de vigtige folkesundhedsinteresser og beskyttelsen af personoplysninger giver en betydelig databeskyttelsesretlig kompleksitet, hvilket gør SSI til et særligt spændende sted at arbejde med databeskyttelsesret.

Sektionen er understøttende for hele SSI og varetager både klassiske juridiske opgaver inden for databeskyttelsesret i form af rådgivning, håndtering af rettighedsanmodninger, kontraktforhandling mv., såvel som andre opgaver på databeskyttelsesområdet i forbindelse med gennemførelse af tilsyn, udarbejdelse af eller input til procesbeskrivelser mv.

Sektionen har både juridiske ressourcer og ressourcer inden for informationssikkerhed, herunder cybersikkerhed. Opgaveløsningen indebærer en høj grad af koordinering mellem områderne jura og   informationssikkerhed, hvorfor du vil indgå i et tværfagligt team, hvor jurister og specialister i informationssikkerhed arbejder tæt sammen. Du vil desuden skulle samarbejde med kollegaer i de andre afdelinger på SSI og i de andre styrelser på ministerområdet.

Vi er pt. 8 jurister, 4 jurastuderende og 5 informationssikkerhedsspecialister i sektionen.

SSI har sin egen DPA og Sundhedsministeriet en koncernfælles DPO.

Om stillingen:

Dine arbejdsopgaver kan, afhængigt af din baggrund og erfaring, blandt andet omfatte:

 • juridisk rådgivning
 • udarbejdelse af notater mv. om databeskyttelsesretlige forhold, ofte med snitflader til sundhedsret og offentlig ret
 • udarbejdelse og opfølgning af konsekvensanalyser vedrørende databeskyttelse
 • juridisk input til risikovurderinger
 • besvarelse af henvendelser fra borgere om deres rettigheder efter databeskyttelsesreglerne
 • bidrag til lovgivningsarbejde og ministerbetjening i forhold til databeskyttelsesretlige forhold, f.eks. ved udarbejdelse af høringssvar og bidrag til ministersvar
 • bistand til vedligeholdelse af fortegnelser over behandlingsaktiviteter, leverandører mv.
 • udarbejdelse og forhandling af databehandleraftaler
 • udarbejdelse og videreudvikling af procedurer og retningslinjer
 • deltagelse i projektarbejde i forbindelse med compliance-program.

Din profil:

Vi forventer, at du er uddannet cand.jur. eller HA(jur.) - gerne med erfaring inden for databeskyttelsesret og/eller offentligret og sundhedsret og med interesse for informationssikkerhed. Det er desuden en fordel, hvis du tidligere har arbejdet i en statslig myndighed. Det vigtigste er dog, at du er en dygtig jurist/erhvervsjurist, og at du har interesse for databeskyttelse.

Du vil altid have hjælpsomme, dygtige og erfarne kollegaer at sparre med, men du skal kunne arbejde og drive dine opgaver selvstændigt.

Herudover forventer vi, at du:

 • er god til at formidle kompliceret juridisk stof både skriftligt og mundtligt -til personer, som ikke nødvendigvis besidder din juridiske indsigt og viden
 • at du kan arbejde selvstændigt og tager ansvaret for egne opgaver
 • har en god forretningsforståelse og praktisk tilgang til problemløsning
 • af natur er inddragende og empatisk
 • har lyst til at sætte dig ind i vores eksisterende forretningsgange og hjælpe med at optimere processer inden for databeskyttelse og informationssikkerhed.

Vi tilbyder:

Vi tilbyder spændende og udviklende opgaver på en arbejdsplads, der er internationalt højt anerkendt for at løse nationale og globale sundhedsopgaver, der redder liv.

Du vil få en betydelig indflydelse på udformningen af din stilling med udgangspunkt i dine erfaringer og interesser, ligesom du vil få gode muligheder for at gøre en positiv forskel i tilgangen til databeskyttelsen, som er i en rivende udvikling og højt prioriteret på SSI.

Tempoet er ofte højt og det er fagligheden også   og du vil komme til at indgå i et fællesskab med dygtige og dedikerede kolleger. Selvom tempoet er højt, og vi har travlt, så sørger de fleksible arbejdstider og hjemmearbejdsdage for en god balance mellem arbejdsliv og privatliv.

SSI er en fleksibel arbejdsplads med en 37-timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi har i sektionen faste dage, hvor der er mulighed at arbejde hjemme, hvis man ønsker det. SSI er centralt beliggende i København tæt på metro og med busforbindelse lige uden for døren.

SSI er en spændende arbejdsplads med mange forskellige faggrupper. Vi har en velfungerende personaleforening og idrætsforening, fredagsbar og forskellige sociale arrangementer og Campus rummer endda både tennisbaner og børneinstitution.

Du kan læse mere om SSI som arbejdsplads her: SSI som arbejdsplads

Løn og ansættelsesforhold:

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Akademikernes Centralorganisation og Skatteministeriet. Afhængig af anciennitet og kvalifikationer vil du blive indplaceret som fuldmægtig, special- eller chefkonsulent.

Du kan få mere at vide om stillingen ved at ringe til chefkonsulent (DPA), Sissel Kristensen Buch på tlf. 3268 8634.

Ansøgning:

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 22 og 23. Du kan læse mere om os på www.ssi.dk.


Statens Serum Institut har røgfri arbejdstid og en røgfri campus.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Statens Serum Institut

Adresse 1
Artillerivej 5
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-05-2022
Udløber
30-05-2022
Kviknummer
LJA-83642443
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Statens Serum Institut

Adresse
Artillerivej 5
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-05-2022
Ansøgningsfrist
30-05-2022
Kviknummer
LJA-83642443
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed