Gem annonce

Jurist med godt øje for proces og lovsnedkeri til området for vedvarende energi

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
25-11-2021

Er du en processtærk jurist? Så kan du komme med i første række til at præge den grønne omstilling i Danmark og arbejde med udviklingen af vindmølle- og solcelleområdet, hvor der er stor politisk bevågenhed.

Om jobbet

Vi søger dig, der er en engageret jurist og har penalhuset og procesforståelsen i orden. Stillingen er i Center for vedvarende energi i Energistyrelsen i København. Som jurist i centeret kommer du til at være med til at styrke rammerne for vedvarende energi og rykke Danmark til det næste niveau i den grønne omstilling.

Den ledige stilling er placeret i Enheden for landvind og solceller, der sammen med enhed for havvind og enhed for bioenergi udgør Center for vedvarende energi. I centeret arbejder vi med at bidrage til Danmarks målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030, herunder også med at implementere Klimaaftalen for energi og industri fra 2020. I vores enhed har vi ansvar for rammevilkårene for udbygningen med landvind og solceller, og arbejder bl.a. med udarbejdelse af politiske udspil, regulering og tekniske regler, tilladelser, indsatser over for borgere og opstillere og meget mere.

Som jurist vil du skulle bistå med lovarbejde, juridiske vurderinger og rådgivning og konkret sagsbehandling, der relaterer sig til vedvarende energi. Du vil også skulle indgå i dialog med virksomheder, borgere og brancheaktører og levere bidrag til ministerbetjening. Vi arbejder meget tværfagligt, og du vil sammen med bl.a. økonomer og ingeniører skulle arbejde i krydsfeltet mellem politik, jura, økonomi, kommercielle forhold og teknik. Vi arbejder i et politisk miljø, hvor dagene sjældent ligner hinanden.

Om dig

Vi ser gerne, at du:

  • har en juridisk baggrund (cand.jur eller cand.merc.jur)

  • er processtærk og struktureret,

  • har fokus på fremdrift og på at skabe konkrete resultater under ofte omskiftelige omstændigheder og med inddragelse af relevante kompetencer og eksterne interessenter

  • kan være kreativ og se fremad i et landskab, der både kan være teknisk, juridisk og politisk vanskeligt

  • arbejder selvstændigt og løsningsorienteret

  • har gode samarbejdsevner og lyst til at indgå i tværfagligt samarbejde

  • er åben, social og bidrager med god kollegial holdånd

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og med blik for modtageren

  • erfaring med lovarbejde, udfærdigelse af bekendtgørelser, juridisk sagsbehandling, politiske processer og implementering af politiske initiativer er en fordel, men ikke et krav

 

Som jurist i Energistyrelsen bliver du, hvis du har under tre års anciennitet, tilbudt deltagelse i vores interne juristuddannelse. Hvis du har erfaring som jurist i staten har du mulighed for at blive mentor for en kollega på uddannelsen, og deltage i netværksaktiviteter med andre mentorer. Vi holder herudover juristseminarer for alle jurister i styrelsen 1-2 gange årligt om aktuelle faglige emner

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

I enheden for landvind og solceller vil du få 21 engagerede og dygtige kollegaer. Vores fokus er at skabe gode vilkår for, at VE-anlæg på land med tiden kan opføres på rene markedsvilkår, så Danmark får grøn strøm til lavest mulig pris. Foruden rammevilkår for udbygningen med landvind og sol, arbejder vi med at understøtte rammerne for lokal opbakning til udbygningen af landvind og solceller, at lette den administrative proces for VE-opstillere samt med tekniske regler, udarbejdelse af politiske udspil, regulering, tilladelser, tilsyn og meget mere.

Fokus på den gode onboarding

I Energistyrelsen lægger vi vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker som udgangspunkt som fuldmægtig i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten. Dette vil dog bero på en konkret vurdering af relevant erfaring.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.  

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Mikkel Vinter Henriksen på tlf. +45 41 72 91 58.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest fredag den 9. december 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 50.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-11-2021
Udløber
09-12-2021
Kviknummer
LJA-83008197
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
25-11-2021
Ansøgningsfrist
09-12-2021
Kviknummer
LJA-83008197
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce