Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist (fuldmægtig/konsulent) i Kontoret for Vild Natur og Biodiversitet

Miljøministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-02-2023

Vil du være en del af et stærkt fagligt miljø hvor vi skal finde de bedste løsninger på naturområdet i krydsfeltet mellem politik og jura - og hvor vi arbejder med regeringens forslag om en ny naturlov? I vores team arbejder vi med naturen i skoven og etik og jagt og har ansvaret for flere love og mange bekendtgørelser.

Du får et alsidigt job med juridisk ansvar

Vi har en ledig stilling i kontoret for Vild Natur og Biodiversitet, hvor vi arbejder med natur- og biodiversitet til lands og til havs nationalt, på EU-niveau og internationalt. Du vil få mulighed for at arbejde med juridiske opgaver særligt med afsæt i skovloven og jagt- og vildtforvaltningsloven, som er forankret i det team, du bliver ansat i. Derudover får du mulighed for at dygtiggøre dig inden for et bredt område på natur- og miljøområdet, f.eks. beskyttelse af dyre- og plantearter, samt områdebeskyttelse mv. i henhold til nationale og EU og internationale lovgivningsforpligtelser.

Dit arbejde vil bl.a. bestå i udarbejdelse af love og bekendtgørelser, ministerbetjening, juridiske vurderinger, lovfortolkning, besvarelse af Folketingsspørgsmål og dialog med interessenter. Du vil i den forbindelse samarbejde med andre ministerier og være med til at forberede regeringssager. Med den samlede opgaveportefølje vil du få mulighed for at fordybe og dygtiggøre dig både inden for det klassiske juridiske håndværk og for at arbejde bredt på et politisk højaktuelt område.

Du bliver en del af et tværfagligt team af engagerede kollegaer bestående af jurister, forstkandidater, naturforvaltere og generalister m.fl. og kommer til at indgå i et stærkt juridisk fællesskab på tværs af ministeriet. Du kommer samtidig til at arbejde tæt sammen med mange andre kolleger og fagligheder såsom biologer, geografer, antropologer m.v.  både i kontoret, og på tværs af departementet, med vores styrelser, interessenter og andre ministerier. Vi har en stærk sparringskultur og hjælper hinanden også når der er travlt.

Vores forventninger til dig

Du er uddannet cand.jur. eller cand.merc.jur. med stærke juridiske kompetencer og har lyst til at sætte dig ind i et spændende og udfordrende fagområde. Du kan være enten nyuddannet eller en erfaren jurist.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Motiveres af at finde løsninger på komplekse juridiske problemstillinger også med korte deadlines.
  • Synes, det er spændende at arbejde i krydsfeltet mellem jura og politik.
  • Har interesse og flair for at skrive love og bekendtgørelser.
  • Er god til at arbejde struktureret og målrettet og til at prioritere i dine sager.
  • Kan kommunikere juridiske budskaber i skrift og tale på en forståelig måde
  • Er en god kollega - og både ønsker og har flair for at samarbejde på tværs.
  • Er initiativrig, engageret og professionel.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et udviklende job i et velfungerende kontor - du bliver en del af et af de mest regelproducerende kontorer i Miljøministeriet, Vild Natur og Biodiversitet. Vi arbejder med natur og biodiversitet til lands, og til havs nationalt, på EU-niveau og internationalt. Kontoret har ansvar for 12 love bl.a. naturbeskyttelsesloven, jagt- og vildtforvaltningsloven, skovloven, havmiljøloven og miljømålsloven og flere end 70 bekendtgørelser. Kontoret har desuden et omfattende ansvar for international regulering det omfatter tre EU-direktiver, fire EU-forordninger og ni internationale konventioner/traktater f.eks. biodiversitetskonventionen, havstrategidirektivet og forordningen om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed.

Du får gode muligheder for udvikle og skærpe dine juridiske kompetencer bl.a. via skarp juridisk sparring med kontorets øvrige godt ti jurister, ministeriets retskontor og ministeriets mange øvrige jurister. Du kommer desuden til at indgå i et bredt samarbejde med resten af Miljøministeriet, andre ministerier og interessenter og vil på den vis få gode muligheder for at udbygge dit netværk. 

Du bliver en del af en arbejdskultur, hvor engagement, høj faglighed, professionalitet og medmenneskelighed tillægges stor vægt.

Du får omfattende erfaring med at betjening miljøministeren og Folketinget.

Du får mulighed for at blive en skarp lovsnedker med ekspertise i at udarbejde love og bekendtgørelser.

Du bliver en del af et departement med høj faglighed og gode muligheder for din videre karriere. Der vil desuden være mulighed for kompetenceudvikling ved deltagelse i relevante kurser, faglige forløb og evt. videreuddannelse efter nærmere aftale med kontorchefen.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Du kan være nyuddannet eller erfaring og der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner, og tjenestestedet er departementet, Vester Voldgade 123, København V.

Stillingen er på fuld tid, og ønskes besat snarest eller pr. den 1. april 2023.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Marie Kongerslev på tlf. 21 14 76 43.

Du kan læse mere om en karriere som jurist i Miljøministeriets departement her: karriere-som-jurist

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse senest mandag den 20. februar kl. 12.

Indkaldes du til ansættelsessamtale, vil du aftenen forinden kl. 20.00, skulle løse en skriftlig case derhjemme af en times varighed.

 

Miljøministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

I Miljøministeriet er vi 2.100 medarbejdere og næsten lige så mange spidskompetencer, der stiller skarpt på at undgå unødvendig kemi i de ting, vi omgiver os med, og passer på den danske natur, så alle har mulighed for at komme ud og nyde den.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriets Departement

Adresse 1
Holmens Kanal 42
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-02-2023
Udløber
20-02-2023
Kviknummer
LJA-84498999
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriets Departement

Adresse
Holmens Kanal 42
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-02-2023
Ansøgningsfrist
20-02-2023
Kviknummer
LJA-84498999
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed