Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Juridisk studentermedhjælper med interesse for komplekse retsområder og politikudvikling med betydning for klimaet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-09-2023

Juridisk studentermedhjælper med interesse for komplekse retsområder og politikudvikling med betydning for klimaet

I Retskontoret i Fødevareministeriets departement kan du udvikle dig i et stærkt juridisk fælleskab. Du vil få en unik mulighed for at blive involveret i sager på komplekse retsområder, som er kendt i offentligheden og altid vedrører samfundsmæssige dagordener med afgørende betydning for danskernes hverdag

 

Du får indblik i kompleks jura i en politisk verden

Det bedste ved arbejdet er, at jeg kan udvikle mine juridiske kompetencer med hjælp fra mine fagligt kompetente kollegaer, som altid er søde til at hjælpe, når jeg er i tvivl om noget. Det er nogle komplekse sager vi arbejder med, så det er rart at vide, at man altid kan spørger sine kollegaer. Fortæller studentermedhjælper Ida

 

Du bliver en del af departementets Retskontor, hvor du vil komme helt tæt på mange forskelligartede og komplekse juridiske opgaver, samt få et godt indblik i en politisk styret organisation.

 

Retskontoret er ansvarlig for den juridiske rådgivning af ministeriets politiske og administrative ledelse, og understøtter sagsbehandlingen i hele departementet.  Kontoret fungerer med andre ord som husadvokat og juridisk sparringspartner - også for ministeriets styrelser - og varetager mange forskelligartede opgaver, herunder juridisk kvalitetssikring og behandling af sager af mere principiel karakter, bistand til lovforslag, besvarelse af aktindsigter mv. Kontoret ledes af retschefen, der er en del af departementets direktion.

 

Vi tilbyder lærerige og selvstændige opgaver

Vi tilbyder dig en stejl læringskurve gennem selvstændig opgaveløsning med gode muligheder for sparring og samarbejde. Vi tager din udvikling seriøst og ønsker at ruste dig til en fremtidig karriere, hvor du kan samarbejde og levere knivskarpt på juridiske opgaver.

 

Du vil få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe dig med faglig sparring og alle andre spørgsmål, som du kan have som ny kollega. Efter en kyndig oplæring vil du hurtigt få et selvstændigt ansvar for opgaver, som f.eks. høringer og bestillinger til ministeriets styrelser.

 

Herudover kommer du til at bidrage til kontorets opgaver ved at:

  • Bistå kontorets jurister i udarbejdelse af notater og konkret juridisk sagsbehandling, herunder udarbejdelse af udkast til afgørelser, kvalitetssikring af udkast til love og bekendtgørelser, besvarelse af borgerhenvendelser og informationssøgning.

  • Bistå i konkrete aktindsigtssager, herunder håndtering af indledende sagsbehandlingsskridt og udarbejdelse af udkast til afgørelser og gennemgang af akter.

  • Overvåge verserende sager ved EU-Domstolen med henblik på overvejelse om afgivelse af skriftlige eller mundtlige indlæg før domsafsigelsen.

  • Blive inddraget i arbejdet med afholdelse af juridiske kurser, seminarer og lign.

 

Vores forventninger til dig

Vi forventer, at du er stud.jur. med mindst 1 år tilbage af studiet.

 

Vi kigger efter følgende kompetencer:

  • Du kan kommunikere klart både skriftlig og mundtlig

  • Du er hjælpsom og fleksibel over for at løse mange forskellige typer af opgaver

  • Du er ansvarsbevidst og kan arbejde selvstændigt

  • Du har evner og lyst til at indgå i samarbejde med andre

  • Du har lyst til faglig og personlig udvikling

  • Du interesserer dig for den politiske dagsorden, offentlig forvaltning og EU-ret

 

Departementet er en spændende arbejdsplads

Vi er ca. 200 medarbejdere i departementet, som er centralt beliggende i København, tæt på metro og Christiansborg. Hver dag hjælper vi fødevareministeren med at administrere og udvikle områderne fødevarer, landbrug og fiskeri - ofte i vigtige sager med stor offentlig bevågenhed. Vi har stor tillid og respekt for hinanden, er gode til at samarbejde, har det sjovt sammen, og vi har en god balance mellem privatliv og arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi tager højde for, at du skal passe dit studie og i eksamensperioder, hvor studiet kræver mere af din tid, er der mulighed for fleksibilitet.

 

Ansættelse sker i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftaler for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).

 

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner. Dit tjenestested bliver Holbergsgade 6, 1057 København K.

 

Tiltrædelse snarest muligt.

 

Det er et krav, at du er studieaktiv for at være ansat som studentermedhjælper.

 

Kontakt os gerne

Vil du vide mere om arbejdet i Fødevareministeriet, kan du læse mere på vores hjemmeside.

 

Ønsker du mere viden om den ledige stilling, kan du kontakte studenteransvarlig chefkonsulent Esben Cordes på tlf. 21 57 31 77.

 

Start din juridiske karriere og søg stillingen

Jeg vil anbefale andre at søge stillingen, hvis man har en bred juridisk interesse, da man stifter bekendtskab med en masse forskellige retsområder. Jeg synes det er en fordel for min karriere ikke at være begrænset til et enkelt retsområde. Derudover er FVM en rigtigt god arbejdsplads med plads til at have det sjovt sammen. Fortæller studentermedhjælper Ida

 

Du søger stillingen ved at sende din ansøgning, CV, dokumentation for din igangværende uddannelse og beståede eksamener (inkl. karakterer) samt eventuelle referencer senest den 1. oktober 2023

 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt løbende.

 

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement

Adresse 1
Holbergsgade 6
1057 København K
Danmark
Adresse 2
Holbergsgade 6
1057 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-09-2023
Udløber
01-10-2023
Kviknummer
LJA-85076831
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement

Adresse
Holbergsgade 6
1057
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-09-2023
Ansøgningsfrist
01-10-2023
Kviknummer
LJA-85076831
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed