Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Juridisk specialkonsulent til Centerjura

Lægemiddelstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-04-2021

Vil du være med til at etablere Danmark som førende life science nation i samarbejde med både lægemiddelindustrien og det politiske system? Så er du måske den juridiske specialkonsulent vi søger.

Om Center for Kontrol, Medicinsk Udstyr og Tilgængelighed

Du bliver en del af et center i Lægemiddelstyrelsen, der rummer tre enheder og to stabsfunktioner. De tre enheder dækker over en lang række opgaver, herunder forsyning af lægemidler, lægemiddelberedskab, overvågning af medicinsk udstyr, inspektioner af forskellige virksomheder, der håndterer lægemidler og medicinsk udstyr m.v., udstedelse af tilladelser til lægemiddelvirksomheder, administration af regler om euforiserende stoffer, cannabis forsøgsordning, tilskud til lægemidler, overvågning af apoteker og meget andet.

Du vil blive ansat i Centerjura, der dækker de juridiske opgaver for hele centret. Vi er i alt 18 jurister, herunder 3 stud.jur., der er i gang med at opbygge et spændende juridisk fællesskab, hvor vi kan sparre med hinanden og sammen løfte kvaliteten af vores juridiske arbejde.

Din hverdag hos os

Din rolle bliver at rådgive medarbejderne på lægemiddelområdet, der arbejder med tilladelser til lægemiddelvirksomheder, inspektion m.v. Du vil komme til at samarbejde med en lang række eksperter, herunder farmaceuter, der har brug for din juridiske sparring fx hjælp til at vejlede eller sanktionere virksomheder, ligesom du også selv kommer til at arbejde med juridiske opgaver i fællesskab med dine kolleger.

Dine arbejdsopgaver vil primært bestå i:

 • Selvstændig håndtering af en række juridiske områder, herunder projekter eller lovforberedende arbejde med bidrag til lovforslag, nye bekendtgørelser, vejledninger og notater m.v.

 • Juridisk rådgivning på hele lægemiddelområdet, herunder deltagelse i enkelte inspektioner, samt udfærdigelse af notater indenfor lægemiddellovgivningen

 • Besvarelse af henvendelser inden for lovområdet, herunder bidrage til besvarelse af folketingsspørgsmål og andre bestillinger fra vores departement

 • Tæt samarbejde med departementet og andre offentlige myndigheder

 • Sanktionering af virksomheder, herunder oversende sager til politiet og efterfølgende samarbejde med anklagemyndigheden

 • Tværfaglig koordinering og samarbejde med de øvrige jurister og eksperter i Lægemiddelstyrelsen.

 

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du har en uddannelse som cand.jur.

Vi lægger vægt på, at du kan tage selvstændigt ansvar samt arbejde systematisk og struktureret. Du forstår samtidigt at samarbejde i et team med en fælles opgaveportefølje.

Som person er du udadvendt, initiativrig og har et stort engagement.

Du skal kunne trives med tværfagligt arbejde, og at opgaverne og hverdagen er afvekslende og til tider travl. Du skal derfor være i stand til at planlægge og prioritere dine opgaver.

 

Derudover vil det være en fordel, hvis du:

 • har erfaring med forvaltningsret, EU-ret og med at skrive faglige notater

 • er god til at formidle komplicerede emner til andre faggrupper, virksomheder, borgere og andre målgrupper skriftligt og mundtligt

 • er god til engelsk både skriftligt og mundtligt (mange virksomheder kontakter os på engelsk)

 • har erfaring med og kendskab til lægemiddellovgivning

 • har erfaring med de offentligretlige regler om tvangsindgreb.

 

Vi tilbyder

Du vil møde en myndighed, hvor vi har en ambition om at være blandt de bedste i Europa til det, vi laver. Du vil blive en del af et aktivt og fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger, får mulighed for at anvende dine kompetencer indenfor et bredt område med samfundsnyttige opgaver, der er fyldt med spændende faglige udfordringer.

Du vil ligeledes få gode muligheder for at udvikle dine kompetencer, da vi har bred adgang til videreuddannelse.

Vi mener, at der skal være en god balance mellem arbejde og fritid, og derfor tilbyder vi en stilling på 37 timer med flekstidsaftale og mulighed for at arbejde hjemmefra, når det hænger sammen med vores fælles planlægning.

Vi har gratis fitnesslokale, en god kantineordning, en vidunderlig udsigt ud over Københavns Havn, en aktiv personaleforening og en kunstforening.

Vores kultur er præget af en uformel omgangstone og en fælles bevidsthed om betydningen af gode samarbejdsrelationer i en travl hverdag.

Om ansættelsen

Du bliver ansat som specialkonsulent i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sektionsleder, Frank Bøgh Madsen, på tlf. 2553 7388 eller specialkonsulent, Janice Leander Nielsen, på tlf. 9351 4263.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i 18. Du kan læse mere om os på www.lmst.dk


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Lægemiddelstyrelsen

Adresse 1
Axel Heides Gade 1
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-04-2021
Udløber
02-05-2021
Kviknummer
LJA-81985054
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Grønlands Selvstyre, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen

Grønlands Selvstyre, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse

Del dette job

Virksomhedsinformation

Lægemiddelstyrelsen

Adresse
Axel Heides Gade 1
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
20-04-2021
Ansøgningsfrist
02-05-2021
Kviknummer
LJA-81985054
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed