Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Juridisk chef

Koda

Storkøbenhavn

Indrykket
14-05-2019

Vi søger en Juridisk chef til Koda

Koda repræsenterer flere hundredetusinde komponister, tekstforfattere og musikforlag fra Danmark og udlandet og spiller derfor en vigtig rolle, når musik bruges i det offentlige rum.

Kodas 120 ansatte har gennem de seneste år været på en rejse fra monopol til en mere konkurrencepræget virkelighed, hvor krav om transparens og digitalisering stiller store krav til forandringshastigheden. Det har haft stor betydning for vores lederskab, vores ambitioner, vores fokus og ikke mindst vores kultur. Den rejse fortsætter.

Om jobbet
Da vi har lavet en intern omorganisering i Koda, leder vi efter en ny chef for vores juridiske afdeling med reference til den administrerende direktør. Afdelingen består at to erfarne jurister og en studentermedarbejder. Jura og den juridiske chef håndterer følgende områder:

 • Overordnet ansvar for jura og forvaltning af ophavsret i Koda.

 • Sparringspartner for direktøren, øvrige ledere, store medlemmer, komponistforeninger og eksterne relationer når det gælder ophavsret og forvaltning af musikrettigheder.

 • Ansvarlig for relationer til det eksterne, juridiske miljø: Universiteterne, andre juridiske eksperter, ophavsretsmiljøet generelt.

 • Ansvarlig for at Koda overholder gældende love og regler, herunder fx compliance i forhold til Lov om kollektiv forvaltning og fornyelse af Kodas koncessioner.

 • Ansvarlig for at kontrakter overholder lovgivningen og at de er udformet bedst muligt når det gælder at sikre Kodas rettigheder.

 • Koordinering i huset af udarbejdelse af høringssvar og andet lovforberedende arbejde, undertiden i samarbejde med komponistforeningerne.

 • Ansvarlig for jura i NCB (Nordisk Copyright Bureau) gennem den outsourcing aftale, der eksisterer mellem de nordiske forvaltningsselskaber og Koda.

 • Ansvarlig for at Koda overholder GDPR i samarbejde med HR og øvrige ledere.

Derudover fungerer den juridiske chef for en ressourceperson for andre afdelinger:

 • Deltager efter behov i forhandlinger med større musiktjenester/brugere

 • Sparring om og/eller sagsbehandling af kontrakter, retssager og udarbejdelse af juriske analyser og responsa.

 • Juridisk bistand til sekretariatet i Kodas klagenævn

Hvem er du?
Du har er Cand. Jur. og har særlig viden eller interesse for ophavsret, virksomhedsret og konkurrenceret i den rækkefølge. Du skal være i stand til at rådgive over et bredt spektrum af juridiske områder fra konkurrenceret og EU-ret til ophavsret og virksomhedsjura. Du har mindst 10-15 års erfaring og gerne erfaring fra et job, hvor du har rådgivet topledelser eller bestyrelser indenfor ovennævnte områder. Din erfaring kan være både fra det offentlige og private. En kandidat, der har erfaringer fra begge områder vil blive foretrukket. Det er desuden en fordel, hvis du også har erfaring fra advokatkontor.

Du har erfaring med at lede medarbejdere og har demonstreret gode samarbejdsevner i forhold til at arbejde på tværs af fagligheder og organisationer.  Det er også vigtigt, at du kan udøve et stærkt fagligt lederskab af Kodas jurister.

Som stabsfunktion er du både en servicefunktion for de øvrige dele af virksomheden og en kontrolfunktion, der skal føre tilsyn med at det juridiske område i Koda. Det stiller krav til at du er i stand til at løse afdelingens opgaver hurtigt og præcist i et godt og konstruktivt samarbejde med de øvrige ledere og medarbejdere. Du forstår at balancere krav til faglig korrekthed med et fokus på helheden og de store linjer samtidig med at du og din afdeling hurtigt løser de kortsigtede opgaver.

Som en del af ledergruppen bliver du involveret i at udvikle Kodas strategi, så det er afgørende, at du har lyst til at involvere dig i alle virksomhedens områder og er i stand til at se ud over dit eget speciale. Du har blik for hele virksomhedens strategiske udvikling og har eventuelt en videreuddannelse i forhold til strategisk ledelse og personaleledelse. Vi forventer, at den juridiske chef er med til at tage et samlet ansvar for virksomheden og at du deltager konstruktivt i chefgruppens arbejde og ser holistisk på alle udfordringer.

Det er vigtigt, at du interesserer dig for at udvikle dine kompetencer og dig selv som leder. Dit personlige lederskab har stor betydning og er med til at sætte standarden i virksomheden, og det er derfor vigtigt, at du har et ønske og en vilje til at udvikle dig som leder og lære mere om både lederjobbet og dig selv. Derudover har du ansvaret for at sikre udviklingen af medarbejderne i afdelingen og varetage ledelsen af de to erfarne medarbejdere.

Nogen rejseaktivitet i gennemsnit omkring 10-12 rejsedage pr. år hovedsagelig i Norden og EU.

Vi tilbyder
Vi tilbyder en interessant og afvekslende fuldtidsstilling i et spændende miljø med gode vilkår. Vi har flotte lokaler, god placering i Nordhavnen og en dejlig kantineordning. Vi har en åben og uformel omgangstone med fokus på den enkelte medarbejders trivsel og udvikling.

Ansøgning
Har du spørgsmål til jobbet eller om Koda, er du velkommen til at kontakte direktør Anders Lassen på al@koda.dk eller 23684230.

Send din ansøgning med cv og evt. referencer senest mandag den 3. juni 2019 kl. 12.00. Tiltrædelse: Snarest muligt.

Du søger stillingen nedenstående link.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Koda

Adresse 1
Lautrupsgade 9
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Lautrupsgade 9
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-05-2019
Udløber
03-06-2019
Kviknummer
LJA-73356003
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Koda

Adresse
Lautrupsgade 9
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-05-2019
Ansøgningsfrist
03-06-2019
Kviknummer
LJA-73356003
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura
Beliggenhed