Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurastuderende til Centerjura i Lægemiddelstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-06-2022

Vil du være med til at kontrollere sikkerheden af lægemidler i Danmark? Er du interesseret i at arbejde med meningsfyldte opgaver inden for offentlig ret med kontakt til borgere, virksomheder, politiet og andre myndigheder? Så er du måske vores nye kollega i Lægemiddelstyrelsen.

 

Om Centerjura

Vi er en sektion med 16 jurister og fire studentermedhjælpere i Center for Kontrol, Medicinsk Udstyr og Tilgængelighed. Vi søger en ny studentermedhjælper.

 

Vi har ansvaret for løsning af forvaltningsretlige opgaver i centeret, og bistår de faglige enheder; Kontrol & Forsyningssikkerhed, Medicinsk Udstyr, og Lægemiddeløkonomi og Tilgængelighed ved juridiske problemstillinger.

 

Vi administrerer regler i bl.a. lægemiddelloven, apotekerloven, lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis, lov om euforiserende stoffer og reglerne om medicinsk udstyr, og rådgiver også om vores omfangsrige nationale og EU-retlige regelkompleks til andre offentlige myndigheder og til såvel danske som europæiske lægemiddelvirksomheder. Hertil er vi ansvarlige for politianmeldelser og sanktionering af de apoteksenheder, detailforhandlere, lægemiddelvirksomheder, og fabrikanter af medicinsk udstyr, hvor vi ved vores kontrol har konstateret, at de overtræder gældende regler. Dette sker i samarbejde med politiet og anklagemyndigheden.

 

Din hverdag hos os

Dine arbejdsopgaver vil spænde bredt inden for juristernes arbejdsområde, men de vil primært bestå af:

 • bidrag til at udfærdige politianmeldelser af detailforhandlere, som ikke overholder lovgivningen for salg af håndkøbslægemidler, herunder bistand til andre større sager inden for retshåndhævelse

 • oprette sager i ESDH-system og journalisere

 • forberede udkast til forvaltningsretlige afgørelser inden for fagenheden Kontrol og Forsyningssikkerheds områder

 • besvare eller bidrage til henvendelser inden for fagenhedens områder

 • bistand til at besvare aktindsigtsspørgsmål og andre juridiske spørgsmål inden for fagenhedens områder

 • løse diverse ad hoc-opgaver for juristerne.

 

Du vil blive tilknyttet det team, der bistår fagenheden Kontrol & Forsyningssikkerhed, men ved behov må du også forvente at hjælpe jurister, der arbejder med medicinsk udstyr, og lægemiddeløkonomi og tilgængelighed.

 

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du er i gang med en videregående uddannelse inden for jura.

 

Derudover ser vi gerne, at:

 • kan lide at bruge jura i praksis, synes nye juridiske spørgsmål er spændende og kan lide at finde løsninger

 • har kendskab til forvaltningsret

 • er systematisk, har en god ordenssans, er initiativrig, grundig og effektiv,

 • har en god forståelse af og interesserer dig for offentlig ret og den juridiske metode,

 • har gode kommunikationsevner skriftligt og mundtligt på såvel dansk som engelsk, og

 • har flair for IT og er god til at sætte dig ind i nye systemer og fagområder.

 

Du skal kunne arbejde selvstændigt og i samarbejde både med centerets studerende og jurister. Du arbejder ansvarsfuldt og målrettet med dine opgaver, ligesom du tager det som en selvfølge at overholde tidsfrister.

 

Vi forventer til gengæld ikke, at du kender til reguleringen af lægemidler, men du skal være forberedt på og interesseret i at lære et nyt fagområde.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder dig et interessant indblik i lægemiddelverdenen i en organisation, der stræber efter at være den bedste i Europa, til det vi laver. Du vil få en helt unik indsigt i lægemiddellovgivningen, som du ikke vil kunne få på studiet, ligesom du vil opnå en god og grundlæggende forståelse for arbejdet som jurist i staten.

 

Der er hertil en rigtig god mulighed for at vokse med opgaven og udvikle dine juridiske kompetencer. Vi lægger stor vægt på, at dine opgaver skal være spændende og lærerige. Der forekommer dog stadig rutineprægede opgaver fx med journalisering og behandling af aktindsigtssager.

 

Vores arbejdsmiljø er uformelt, fyldt med engagement, godt humør og en gensidig respekt. Og det er vigtigt for os, at du føler dig som et ligeværdigt medlem af teamet.

 

Vi har gratis fitnesslokale, en god kantineordning, en aktiv kunst- og personaleforening og en fantastisk udsigt over Københavns havn.

 

Derudover er din arbejdstid fleksibel, og du planlægger i høj grad selv, hvordan du lægger dine arbejdstimer efter aftale med de øvrige studenter. Vi tager selvfølgelig altid hensyn til dine eksamener.

 

Vi er placeret på Islands Brygge, 10-15 minutters gang fra Søndre Campus.

 

Om ansættelsen

Du bliver ansat som studerende efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) og gældende organisationsaftale med HK/stat for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK), jf. aftalens kap. 6 for timelønnede.

 

Stillingen er på gennemsnitlig 10 timer om ugen og til besættelse pr. 1 september 2022.

 

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.

 

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til jurist Rikke Skadhauge Seerup Krogsgård på tlf. 51 24 68 69.

 

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og karakterudskrift. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 32. Du kan læse mere om os på https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/om/.

 

Ansøgningsfrist: 29-07-2022

Ansættelsesdato: 01-09-2022

 

Vision

Forrest i nationalt og internationalt samarbejde.

 

Mission

Vi skaber værdi for borgere, dyr og samfund med effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og sikkert medicinsk udstyr. 

 

Fire strategiske pejlemærker:

 • Værdiskabende vidensdeling og sagsbehandling

 • Bedre brug af data og ny teknologi

 • Internationalt engagement

 • Fantastisk arbejdsplads

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Lægemiddelstyrelsen

Adresse 1
Axel Heides Gade 1
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Axel Heides Gade 1
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-06-2022
Udløber
29-07-2022
Kviknummer
LJA-83775972
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Lægemiddelstyrelsen

Adresse
Axel Heides Gade 1
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-06-2022
Ansøgningsfrist
29-07-2022
Kviknummer
LJA-83775972
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Jura, HR og personale, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Beliggenhed