Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Innovationschef // Chef for Spinderihallerne

Vejle Kommune

Vejle, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
22-08-2019

Spinderihallerne i Vejle er ét af Danmarks førende miljøer for samspillet mellem erhverv og kultur. I en smeltedigel af liv har Spinderihallerne siden åbningen i 2010 skabt et unikt iværksættermiljø og særlige indsatser inden for offentlig-privat samarbejde.

Vi har gennem 15 år arbejdet med mødet mellem erhverv og kultur, både i det private, udviklingen af den offentlige sektor og i civilsamfundet. Mange benytter sig dagligt af Spinderihallernes kreative muligheder.

Vi søger nu en Innovationschef // Chef for Spinderihallerne, som har viljen og modet til at gøre Spinderihallerne til et unikt sted også i fremtiden, og som sikrer Vejle førertrøjen inden for nye former for erhvervsudvikling på tværs af den offentlige og private sektor.

 

Jobbet som den fremtidige Innovationschef // Chef for Spinderihallerne består af tre forskellige men lige vigtige elementer:

 • Du skal drive Vejle Kommunes innovationsindsats på tværs af kommunen. Vejle Kommune har de sidste 10 år været blandt Danmarks førende kommuner inden for offentlig innovation. Nye metoder og projekter er blevet udviklet og har bidraget til at nytænke den service, vi som kommune leverer, og måden vi gør det på, fx designdrevet innovation. Derfor skal du kunne lede/bidrage til nationale, regionale og internationale projekter, med fokus på fremtidens kompetencer og offentlig/privat samarbejde. I det forsatte arbejde med at hæve barren inden for udvikling af innovation i den offentlige sektor skal du understøtte kommunaldirektøren i det politiske arbejde i såvel Byrådet som fagudvalg og i direktionen. Du skal lede staben for Innovation og Entreprenørskab, som har til huse i Spinderihallerne, og som er én af i alt 6 stabe under Kommunaldirektøren. Det er afgørende, at innovationsindsatsen rækker ind i og på tværs af fagforvaltningerne for at gøre en forskel for livet i Vejle.

 • Du skal som fremtidig chef for Spinderihallerne udvikle og udfordre vores arbejde inden for iværksætteri, innovation, teknologi og entreprenørskab i spændingsfeltet mellem kultur og erhverv. Du skal arbejde designdrevet og afprøve nye former for erhvervsudvikling for eksempel samspillet mellem store og små virksomheder og udforskning af nye potentialeområder. Spinderihallerne skal også fremadrettet stille skarpt på at udvikle resiliente, lokale løsninger på globale udfordringer i samspil med borgere, iværksættere og etablerede virksomheder og spille aktivt ind i arbejdet med FN 17 Verdensmål. Innovationssamarbejderne rækker ud mod uddannelses- og forskningsinstitutioner, kulturinstitutioner og helt nye samarbejdsmuligheder. Du skal skabe nye muligheder, som får erhvervsudviklingen til at boble og syde gennem kreativitet, mod og skæve vinkler.

 • Endelig skal du lede og ikke mindst videreudvikle Spinderihallerne som et mangefaceteret og levende hus. I dag huser Spinderihallerne ca. 80 iværksættere som lejere, har eftertragtede konferencefaciliteter og rummer flere af kommunens spændende kulturinstitutioner. Området omkring Spinderihallerne er et samlingspunkt for Vestbyens borgere ude som inde. Dette samspil med borgere, by og Spinderihallernes erhvervs- og kulturfokus skal udvikles og forstørres, således at Spinderihallerne åbner sig mere op mod den omkringliggende by. Derfor skal du også være en central del af dialogen om udviklingen af Spinderihallerne som kulturelt mødested et af flere tværs gennem byen. Spinderihallerne er et levende udviklingsrum for alle dem, der vil og kan, og du skal få det til at ske både med format og i øjenhøjde på samme tid.

 

Se mere om Spinderihallerne i vedlagte publikation.

 

Forventningerne til den nye Innovationschef // Chef for Spinderihallerne er blandt andet:

 • At skabe en tydelig, visionær sammenhæng i krydsfeltet mellem erhverv og kultur og evne at omsætte det til en klar retning for Spinderihallerne.

 • At du har udsyn, kan spotte trends og tendenser og omsætte disse til praksis.

 • At sikre udviklingen af Spinderihallerne som et levende og inddragende hus ude som inde.

 • At være en skarp samarbejdspartner for det aktive medborgerskab og lokalsamfund omkring Spinderihallerne og bidrage til en bæredygtig byudvikling med udgangspunkt i Vestbyen.

 • At sikre en skarp udvikling af de offentlige services ved at lede kommunens innovationsindsats både sammen med den enkelte fagforvaltning, på tværs af fagområder såvel som mellem offentlige og private aktører.

 • At kunne begå sig i en politisk virkelighed, i udvalg og byråd, understøtte direktøren i arbejdet i direktion, og i det hele taget have føling med en politisk styret organisation.

 • At sikre at Vejles innovationsarbejde er under stadig udvikling og tør række efter nye højder.

 • At formå at tænke resilient og lade Spinderihallerne tage et særligt ansvar for kommunens arbejde med FN 17 verdensmål i samarbejdet med iværksættere, etablerede virksomheder, fagområder i kommunen, uddannelses- og forskningsinstitutioner m.fl.

 • At have en entreprenant tilgang og sammen med andre kunne udvikle overraskende koncepter og formater, der understøtter en stærk erhvervsudvikling og begivenheder, der rager op i landskabet.

 • At være en stærk netværker og kommunikatør, som formår at række ud og skabe eksperimenter men som samtidig kan formå at omsætte og oversætte indsatser, der passer til Vejle Kommunes strategier.

 • At drive Spinderihallerne med en stabil økonomi og udarbejde årsrapporter for arbejdet.

 

I arbejdet med at realisere de tre indsatsområder ovenfor vil du referere direkte til Kommunaldirektøren og vil indgå som chef i Kommunaldirektørens stabschefgruppe. Det er helt afgørende, at du formår at arbejde tværgående af såvel stabe, øvrige forvaltningsområder i kommunen og på tværs af offentlige og private aktører.

 

Du kommer derfor med et stærkt netværk og stærke netværkskompetencer. Sammen med dine samarbejdspartnere både i og uden for huset folder du Spinderihallernes aktiviteter ud både i tid og over matrikelgrænsen.

 

Som leder er du involverende, ubureaukratisk, delegerende og tillidsfuld, du formår at skabe et hus med plads til begejstring, og hvor dygtige folk har lyst til at arbejde. Du kan sætte retning, og du er visionær og modig. Vi kalder vores ledelsesværdier Ledelse med vilje og vi forventer, at du er her for at gøre en forskel for livet i Vejle Kommune.

 

Læs mere på https://www.vejle.dk/job/job-hos-os/ledige-job/innovationschef-chef-for-spinderihallerne-146135/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Vejle Kommune

Adresse 1
Skolegade 1
7100 Vejle
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-08-2019
Udløber
09-10-2019
Kviknummer
LJA-75029759
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Politik, kultur og samfund, Ledelse
Ansøg nu
Lignende job

HK i Norge, Region Agder og Rogaland

Kulturdepartementet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Vejle Kommune

Adresse
Skolegade 1
7100
Vejle
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-08-2019
Ansøgningsfrist
09-10-2019
Kviknummer
LJA-75029759
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Politik, kultur og samfund, Ledelse
Beliggenhed