Så er det dig, vi søger til rollen som implementeringskonsulent i Domstolsstyrelsen. Du bliver nøgleperson i den forretningsmæssige implementering af et nyt straffe- og skiftesystem til Danmarks Domstole.
I de kommende 5 år gennemfører vi en omfattende digital modernisering på to af domstolenes største sagsområder straffesagerne og skiftesagerne. Vi udvikler en ny løsning, der understøtter øget digital sagsbehandling for dermed at lette arbejdet for både dommere, sagsbehandlere og domstolenes brugere.
Du skal være med til at sikre, at implementeringen er forankret hos brugerne, og i det daglige samarbejder du tæt med resten af programmet, så implementeringen af løsningen samtænkes med de øvrige aktiviteter i programmet.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø, hvor vi aktivt udfordrer og nytænker mulighederne i forhold til løsningsdesign, systemudvikling og implementering. Det sikrer, at vi skaber den bedst mulige løsning for slutbrugerne ved retterne.
Du sikrer rammerne for den forretningsmæssige implementering
Der er tale om en nyoprettet stilling, som du selv kan være med til at præge. Vi er ved at opbygge et team på 2-4 implementeringskonsulenter inklusiv en teamleder.
Du er med til at definere implementeringsstrategi- og planer for det største it-udviklingsprojekt, som domstolene nogensinde har haft. Da vi arbejder slutbrugerorienteret og agilt, får du rig mulighed for at nytænke, hvordan implementeringen kan ske til en kompleks og sammensat brugergruppe, og vi forventer, at du kan indtænke nyeste teori og metoder i eksekveringen af aktiviteterne.
Nogle af teamets vigtigste opgaver vil være at designe og producere forretningsmæssige implementeringsprodukter og -planer, udarbejde og eksekvere træningsforløb og øvrige læringsaktiviteter i overensstemmelse med releaseplanen. En del af aktiviteterne skal foregå ude ved de enkelte retter, så der kommer til at være noget rejseaktivitet. Dermed er der gode mulighed for at komme tæt på brugerne og retternes kerneopgaver.
Du er desuden med til at kvalitetssikre den forretningsmæssige implementering gennem udarbejdelse af beslutnings- og styringsdokumenter, afrapporteringer mv. til Straffe- og skifteprogrammet.
For at understøtte din faglighed bedst muligt samt sikre ensartethed i implementeringen af it-løsninger ved Danmarks Domstole, bliver du en del af Domstolsstyrelsens Enhed for Udvikling og Organisation. Her er et team af dygtige og engagerede forandringskonsulenter, som arbejder med organisatorisk implementering på øvrige projekter.
Teamlederen har det daglige faglige ansvar, mens enhedschefen for Udvikling og Organisation har det overordnede ansvar for den forretningsmæssige implementering og personaleansvaret. I det daglige vil du indgå i den særskilte programorganisation, der er etableret for at sikre udviklingen af straffe- og skiftesystemet. Du vil derfor i dit arbejde være tæt integreret med det øvrige program, herunder både leveranceorganisationen, der udvikler det nye straffe- og skiftesystem samt styringsteamet, som har ansvaret for interessenthåndtering og kommunikation.
Resultatorienteret og samarbejdende implementeringskonsulent
Du skal have interesse for at arbejde med forandringsledelse og forretningsmæssig udrulning af store agile it-projekter i komplekse organisationer. Det er en fordel, hvis du har kendskab til eller er certificeret i konkrete forandringsværktøjer og SAFe rammeværktøjet.
Måske du har erfaring med organisatorisk implementering fra en anden offentlig organisation. Det kan også være, du har erfaring med organisatorisk implementering som ekstern konsulent og nu ønsker at blive en del af en organisation, hvor du kan følge implementeringen helt til dørs.
Du har formentlig en akademisk baggrund som afsæt for arbejdet med forandringer i organisationer, fx en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse. Det kan også være, at du har en relevant videregående kommunikationsuddannelse.
Da opgaverne er mange og forskelligartede er det vigtigt, at du arbejder effektivt, struktureret og resultatorienteret. Du er handlekraftig og trives med at indgå i dialog og at samarbejde på alle niveauer i en organisation.
Vi har et komplekst interessentlandskab med forskellige målgrupper og forventninger, der skal balanceres. Det er derfor vigtigt, at du hurtigt evner at sætte dig ind i programmet og forretningen. Det kan sammen med din personlighed og professionalisme være med til hurtigt at skabe tillid og gode samarbejdsrelationer.
Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i en matrixorganisation og er i stand til at agere i krydsfeltet mellem det faglige ståsted hos dig og at være en integreret del af et udviklingsprogram med et andet fagligt fokus.
Løn og ansættelsesvilkår
Afhængig af erfaringer og kompetencer ansættes du enten som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer. Der vil eventuelt være mulighed for at aftale et personligt tillæg afhængig af dine kvalifikationer og erfaringer.
Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat efter relevant overenskomst.
Stillingen ønskes besat snarest muligt. Der er tale om en tidsbegrænset stilling med en forventet varighed til ultimo 2026.
Mere om os og stillingen
Har du spørgsmål, inden du søger, er du velkommen til at kontakte chef for Udvikling og Organisation Louise Lee Leth på tlf. 40 98 48 95.
Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vores opgave er at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved domstolene. Det gør vi med udgangspunkt i vores vision om at arbejde tidssvarende og professionelt for ret og retfærdighed. Vi understøtter domstolenes arbejde digitalt og sikrer, at domstolene kan anvende de digitale muligheder bedst muligt.
Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også læse Danmarks Domstoles Digitaliseringsstrategi 2019-2022.
Ansøgning og samtaler
Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen.
Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (med karakterer) mv.
Vi skal have modtaget din ansøgning i vores rekrutteringssystem senest tirsdag den 8. februar 2022.
Vi forventer at afholde 1. samtaler mandag den 21. februar 2022 og 2. samtaler torsdag den 24. februar 2022.
Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold mv.
Ansøgningsfrist
08-02-2022
Tiltrædelsesdato
Start hurtigst muligt
Stillingskategori
AC-stillinger i øvrigt
Ansættelsessted
Domstolsstyrelsen
Hjemmeside mv.
http://www.domstol.dk/Pages/default.aspx
LinkedIn