Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

I front for den grønne omstilling - to chefer til Center for energieffektivisering

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
21-04-2021

Vil du tage ansvar for fremtiden og være med i front for den grønne omstilling? Kan du skabe resultater og sikre høj faglighed med og gennem andre? Og har du lyst til at indgå i et nysgerrigt og ambitiøst chefteam, som sammen med centrets dygtige medarbejdere skal tage næste skridt i udviklingen af energieffektivisering? Så er stillingen måske din!

Om jobbet

Du bliver chef i Center for energieffektivisering, der sammen med to andre kontorchefer og centrets dygtige medarbejdere har ansvaret for at understøtte regeringens energieffektviseringspolitik samt indsatsen for at fremme en konvertering væk fra fossile energiformer hos slutbrugerne. Centeret arbejder for effektivisering og grøn omstilling af energiforbruget for erhverv, husholdninger, bygninger og produkter for at understøtte den grønne omstilling. Vi arbejder både med regulering, støtteordninger, information og internationalt samarbejde, herunder EU-direktiver om energieffektivisering. Samtidig gennemfører vi analyser af potentialer og barrierer samt af nye virkemidler på energieffektiviseringsområdet, herunder potentialerne ved den stigende digitalisering. Vores opgaver gennemføres i tæt samarbejde med vores departement.

Den ene ledige chefstilling er for den del af centret, der har ansvaret for blandt andet erhvervspuljen og energiselskabernes energispareindsats.

Den anden ledige chefstilling er for den del af centret, der har ansvaret for centrets internationale opgaver, herunder særligt EU-reguleringen med bl.a. Energieffektivitetsdirektivet, bygningsdirektivet (EPBD) samt Ecodesign og energimærkning af produkter. Derudover bliver du ansvarlig for ordninger rettet mod energieffektivisering i erhverv, herunder blandt andet energisyn samt tilskudsordninger.

I begge stillinger bliver du en del af et hold af engagerede og fagligt kompetente medarbejdere, der tager ansvar for fremtiden ved bl.a. at gøre en forskel gennem faglige løsninger.

Om dig

Det er en fordel, hvis du har ledelseserfaring. Derudover skal du have en relevant akademisk uddannelse og gerne have erfaring fra en styrelse, ministerium eller anden offentlig myndighed samt kendskab til offentlig tilskudsforvaltning.

Du har bevist, at du kan skabe effektive processer, sikker drift og tage ansvar i forhold til tværgående og eksternt samarbejde. Du skal kunne danne dig et overblik over meget komplekse problemstillinger, prioritere og uddelegere. Du har demonstreret, at du kan skabe følgeskab og holdånd gennem ledelse. Vi lægger derudover vægt på følgende kompetencer:

  • Faglig og personlig gennemslagskraft

  • En nysgerrig og løsningsorienteret tilgang til arbejdsopgaverne  

  • Evnen til at forstå substans og kontekst i fagligt kompliceret stof som udgangspunkt for at rammesætte processer og løsninger

  • En veludviklet politisk forståelse, navnlig på energi- og energieffektiviseringsområdet

  • Kan sætte struktur og retning og prioritere mellem den daglige opgaveløsning, udvikling og langsigtede mål

  • Kan etablere og vedligeholde sikker drift på store tilskudsordninger

  • Evner at etablere tæt og tillidsfuldt samarbejde med interne og eksterne interessenter

  • Gode formidlingsevner også af komplekst og teknisk stof

  • Motiverende, inspirerende og delegerende ledelsesstil, der skaber holdånd på tværs af forskellige fagligheder

  • Kendskab til centraladministrationen.

 

Endelig er det en fordel hvis du har et tværgående indblik i energieffektiviseringspolitik, herunder et godt kendskab til implementeringen af gældende politiske aftaler på området og formår at omsætte din viden til udviklingen af fremtidens løsninger inden for energieffektivisering.

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

I Center for energieffektivisering arbejder vi for effektivisering af energiforbruget for erhverv, husholdninger, bygninger og produkter for at understøtte den grønne omstilling. Vi arbejder både med regulering, støtteordninger, information og internationalt samarbejde, herunder EU-direktiver om energieffektivisering. Samtidig gennemfører vi analyser af potentialer, af barrierer samt af nye virkemidler på energieffektiviseringsområdet, herunder potentialerne ved den stigende digitalisering.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker som kontorchef med indplacering i lønramme 37 (løngruppe 1) med en årsløn på ca. 800.000 kr. ekskl. pension, jfr. cirkulære om kontraktansættelse af 9. april 2014. Ansættelsen forventes at ske på åremålsvilkår, jf. principperne i aftale om åremålsansættelse, og tiltrædelse ønskes pr. 1. august 2021 eller snarest muligt.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til vicedirektør Stig Uffe Pedersen, tlf. 41 72 91 45.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest onsdag d. 12. maj 2021, kl. 12:00.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case samt gennemgå en analytisk test under rekrutteringsforløbet.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
21-04-2021
Udløber
12-05-2021
Kviknummer
LJA-81992130
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Lignende job

Frie Skolers Lærerforening

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
21-04-2021
Ansøgningsfrist
12-05-2021
Kviknummer
LJA-81992130
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed