Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Højt kvalificerede økonomer til analyser og policy-udvikling i Skatteministeriet

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-01-2022

Vil du bidrage til gennemarbejdede analyser og kvalificerede beslutningsgrundlag? Trives du i et miljø med høj faglighed og engagerede kolleger? Så er du måske den kollega, vi søger i kontoret Økonomisk Politik og Analyse i Skatteministeriet. 

 

Om stillingen

Som medarbejder i Skatteministeriets departement har du fingrene nede i det allermest komplicerede og spændende stof. Vi har fokus både på dybdegående samfundsøkonomiske analyser og på policy-udvikling. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.

 

Kontoret Økonomisk Politik og Analyse søger en højt kvalificeret økonom. Vi har et bredt ansvar for samfundsøkonomiske konsekvensberegninger af reformer og analyser inden for det skattepolitiske område. Vi arbejder løbende med metodeudvikling på centrale områder, herunder navnlig med adfærds- og fordelingseffekter af skatter og afgifter.

 

Vi benytter i stort omfang registerbaserede analyser og modelberegninger, herunder ved anvendelse af Lovmodellen, men arbejder også med ligevægtsmodeller og mere makroorienterede analyser.

 

Kontoret har også en central koordinerende rolle i Skatteministeriet både i forhold til policy- og økonomiske analyser og arbejder tæt sammen med andre ministerier. Det giver en bred berøringsflade med mange problemstillinger og andre faggrupper. Vi arbejder derfor inden for mange politikområder, herunder bl.a. den grønne omstilling, det sundhedspolitiske område og erhvervsområdet. Vi arbejder ofte i krydsfeltet mellem økonomisk teori og praktisk politikudvikling, hvilket stiller store krav til kreativitet og klar formidling. Kontoret har ansvaret for at koordinere udarbejdelsen af den analytiske publikation Skatteøkonomisk Redegørelse, som Skatteministeriet udgiver årligt.

 

Kontoret består af godt 20 engagerede medarbejdere, primært økonomer, ledet af to kontorchefer. Vi har vedvarende fokus på at udvikle vores kompetencer i et stærkt økonomfagligt miljø, og vi lægger vægt på, at vores nye kolleger både udfordres fra første dag og løbende kan udvikle deres faglige profil.

 

Om dig

Du skal være en fagligt højt kvalificeret økonom med en uddannelse som cand.oecon., cand.polit. eller lignende og gerne med en ph.d. i økonomi.

 

Du skal have lyst og evner til at arbejde med modelbaserede analyser og metodeudvikling inden for det skattepolitiske område generelt. Formidling af analyser og resultater vil være en central del af arbejdet.

 

Du har et stort engagement, udpræget gode samarbejdsevner og en positiv indstilling, også når tingene går stærkt. Du vil indgå i et tæt samarbejde med andre højt kvalificerede økonomer i et fagligt inspirerende miljø og vil fra start få spændende og krævende opgaver og være med til at præge afdelingens udvikling.

 

Vi forventer, at du trives i et afvekslende miljø, hvor nogle opgaver er præget af korte deadlines, fx i forbindelse med politiske forhandlinger, mens andre opgaver kræver faglig fordybelse over længere perioder. Vi lægger desuden vægt på, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Samtidig er vi også fleksible i forhold til medarbejdernes behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og spændende at gå på arbejde.

 

Forudgående erfaring fra lignende stillinger er en fordel, men det centrale er, at du er dygtig og ambitiøs og har lyst til at arbejde med økonomiske analyser og policy-udvikling. Både nyuddannede og erfarne kandidater vil blive taget i betragtning.

 

Arbejd tæt på det, der tæller

I Skatteministeriet arbejder vi tæt på de politiske processer på et område med stor bevågenhed og mange interessenter. Vi bruger alle vores kræfter på at løse en afgørende opgave på en ordentlig måde samtidig med, at vi sætter retning og skaber løsninger for Skatteforvaltningen.

 

Vi er et fagligt og ambitiøst departement med ca. 300 ansatte, hvor vi dagligt løser udfordrende opgaver på tværs af discipliner. Vi ved, at den gode løsning opstår i samspillet mellem fagligheder. Derfor dyrker vi en stærk faglig samarbejdskultur, hvor der også er plads til det sociale.

 

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og eksamensbevis via linket Søg stillingen senest mandag den 31. januar 2022. Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Peter Bach-Mortensen på telefonnummer 72 37 89 58 eller kontorchef Merete Godvin Jensen på telefonnummer 72 38 95 89.

 

Der kan indgå tests i ansættelsesprocessen.

 

Du vil kunne blive taget i betragtning til andre stillinger i afdelingen for Lovgivning og Økonomi i Skatteministeriets departement.

 

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.

 

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

 

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.

 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede uanset køn, alder religion eller etnisk tilhørsforhold at søge stillingen.

 

Stillings-ID

151399

 

Ansøgningsfrist

31-01-2022

 

Arbejdssted

Hovedstadsområdet

 

Arbejdssted

Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K

 

Hjemmeside

www.skm.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skatteministeriet

Adresse 1
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-01-2022
Udløber
31-01-2022
Kviknummer
LJA-83205389
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-01-2022
Ansøgningsfrist
31-01-2022
Kviknummer
LJA-83205389
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed