Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Højt kvalificerede jurister til arbejdet med den grønne omstilling og EU-ret

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-04-2021

Ansøgningsfrist: 09-05-2021

 

Er du jurist med interesse for ministerbetjening og lovgivning indenfor miljø-, energi og bilafgifter? Vil du have fingrene nede i det allermest komplicerede og spændende stof? Vil du gerne arbejde med komplekse juridiske udfordringer og policy-udvikling? Så er du måske den jurist, vi søger i kontoret Miljø, Energi og Motor. 

 

Tæt på den politiske dagsorden

Kontoret Miljø, Energi og Motor er et fagkontor i Skatteministeriets afdeling for Lovgivning og Økonomi, som har ansvaret for bl.a. ministerbetjening, politikudvikling, lovgivning og nationale retssager inden for miljø-, energi- og bilafgifterne. Kontorets fagområdet dækker emner, som berører den almindelige dansker og erhvervslivet, og som har et stort politisk fokus. Kontoret spiller fx en central rolle i udmøntningen og udviklingen af regeringens ambitioner om en grøn omstilling og indfrielse af målsætningen om 70 pct. reduktion af CO2-udledningen i 2030, herunder mulighederne for at udbrede lav- og nulemissionsbiler, indføre vejafgifter, miljøzoner og tekniske parametre i bilbeskatningen.

 

Kontoret deltager endvidere i internationale fora herunder i nordiske samarbejder og i EU-arbejdsgrupper, når nye EU-regler på det miljø- og energipolitiske område skal forhandles.

 

Som medarbejder i Miljø, Energi og Motor har du derfor mulighed for at komme til at arbejde med en lang række forskellige opgaver på et dynamisk politikområde, herunder materiale til politiske møder, udarbejdelse af ny lovgivning, samrådsmateriale, talepunkter og internationalt arbejde.

 

Vi arbejder ofte i krydsfeltet mellem teori og praktisk politikudvikling, hvilket stiller store krav til kreativitet og klar formidling. Skatteområdet indebærer i den forbindelse en bred berøringsflade med andre ministerområder, herunder særligt med de øvrige økonomiske ministerier.

 

Dit arbejde vil bringe dig vidt omkring internt i Skatteministeriet og i Skatteministeriets koncern, da mange arbejdsopgaver løses i tæt samarbejde med andre kontorer og på tværs af ministeriets institutioner og andre ministerier. I Skatteministeriet lægges der stor vægt på helhedsperspektivet i opgaveløsningen, og du vil derfor også komme i kontakt med mange forskellige faglige områder i forbindelse med dine opgaver. Jura og samfundsøkonomi går også hånd i hånd hos os, og der vil være et tæt samarbejde mellem kontorernes økonomer og jurister, om de opgaver vi løfter.

 

Vi har vedvarende fokus på at udvikle vores kompetencer bredt i afdelingen i et stærkt fagligt økonomisk og juridisk miljø, og vi lægger vægt på, at vores nye kollega både udfordres fra første dag og løbende kan udvikle sin faglige profil.

 

Ambitiøs og fagligt dygtig jurist

Vi søger en eller flere fagligt højt kvalificerede jurister (cand.jur., cand.merc.jur. eller tilsvarende).

 

Både nyuddannede og kandidater med praktisk erfaring med fx udarbejdelse af lovforslag i og ministerbetjening kan komme i betragtning. Det vigtigste er, at du er dygtig og ambitiøs og har lyst til at være en central spiller, som kan tage ansvar også for opgaver med kort frist, og som kan drive større processer inden for kontorets fagområde.

 

Desuden er er det vigtigt, at du brænder for faglig udvikling og nyder at give ideer og viden videre til andre. Du er samtidig grundig og omhyggelig og sætter en ære i at levere en færdig opgave. Mundtlige og skriftlige formidlingsevner er derfor en forudsætning.

 

Vi forventer, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Men vi er samtidig fleksible i forhold til dine behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og inspirerende at gå på arbejde.

 

Arbejd tæt på det, der tæller

I Skatteministeriet arbejder vi tæt på de politiske processer på et område med stor bevågenhed og mange interessenter. Vi bruger alle vores kræfter på at løse en afgørende opgave på en ordentlig måde samtidig med, at vi sætter retning og skaber løsninger for skatteforvaltningen.

 

Vi er et fagligt og ambitiøst departement med ca. 300 ansatte, hvor vi dagligt løser udfordrende opgaver på tværs af discipliner. Vi ved, at den gode løsning opstår i samspillet mellem fagligheder. Derfor dyrker vi en stærk faglig samarbejdskultur, hvor der også er plads til det sociale.

 

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og eksamensbevis via linket Søg stillingen senest den 9. maj 2021. Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorcheferne Kathrine Waage på tlf. 72 39 14 21 eller Mette Kildegaard Graversen på tlf. 72 37 58 52. 

 

Der kan indgå tests i ansættelsesprocessen.

 

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.

 

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest. 

 

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.

 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede uanset køn, alder religion eller etnisk tilhørsforhold at søge stillingen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skatteministeriet

Adresse 1
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-04-2021
Udløber
09-05-2021
Kviknummer
LJA-81964731
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Lignende job

Københavns Kommune - Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg

Politiets Efterretningstjeneste

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-04-2021
Ansøgningsfrist
09-05-2021
Kviknummer
LJA-81964731
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed