Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Har du styr på dine projekter?

Miljøstyrelsen

Odense, Fyn

Indrykket
25-11-2021

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 950 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 600 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering

Cirkulær Økonomi og Affald er en enhed i Miljøstyrelsen og vi arbejder med, at understøtte virksomheder, det offentlige og borgeres omstilling til en mere cirkulær økonomi, der kan bidrage til at mindske klimaaftrykket fra den danske affaldsproduktion. Konkret er der i øjeblikket et stort arbejde i gang med at implementere klimahandlingsplanen og den nationale affaldsplan. Vores faglighed er høj både inden for det affaldstekniske område, det juridiske og økonomiske område og på affaldsdataområdet, hvor affaldsdatasystemet understøtter vores øvrige områder. Herudover administrerer enheden også mange forskellige driftsopgaver, som giver en daglig kontakt til virksomheder, havne, kommuner og borgere.

Cirkulær Økonomi og Affald har ca. 70 medarbejdere, to kontorchefer og en chefkonsulent med personaleansvar. Enheden er organiseret i flere teams med hver sin funktionsleder.

Dine opgaver

Du vil være en person, som har berøring med store dele af enheden, hvor du vil være den ene af to medarbejdere i enheden med en økonomisk-samfundsfaglig baggrund. Der vil derfor være stor variation i dine opgaver, som f.eks. kan være:

 • Projektledelse af større projekter med involvering af forskellige interessenter.

 • Levere faglige bidrag og input inden for blandt andet spørgsmål omkring cirkulær økonomi.

 • Varetage styring af større budgetposter, f.eks. finanslovskonti, herunder indsamlingsordning vedr. biler.

 • Bistå enhedsledelsen i enhedens drift.

 • Varetage en projektkoordinerende og styrende rolle.

 • Have fingeren på pulsen inden for cirkulær økonomi.

 • Sikre et godt samarbejde med kolleger internt i Miljøstyrelsen og i departementet.

 

Om dig

Vi søger en fuldmægtig eller konsulent med en lang videregående uddannelse med en økonomisk og samfundsfaglig profil, f.eks. som cand.oecon, cand.polit, cand.merc, cand.scient.pol el. lign. Du har forståelse for og evt. erfaring med myndighedsudøvelse, herunder samspillet med departement, direktion, øvrige enheder i Miljøstyrelsen, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner og øvrige interessenter. Det er en fordel, hvis du har erfaring med eller mod på at levere faglige bidrag til politiske initiativer, f.eks. i forbindelse med strategier for cirkulær økonomi, klimahandlingsplaner el. lign., ofte inden for korte tidsfrister, og implementering af politiske initiativer. Vi ser gerne, at du kan se, udtænke og igangsætte relevante faglige analyser inden for cirkulær økonomi med en økonomisk og/eller miljømæssig vinkel samt projektlede og føre disse projekter videre. Dertil er det en stor fordel, hvis du er skriftligt præcis og kan levere relevante faglige bidrag, f.eks. til direktionen og departementet. Du skal gerne have lyst til eller erfaring med at varetage opgaver inden for enhedens finanslovskonti, herunder assistere dine kolleger i forbindelse med budgetlægning, udgiftsopfølgning mv., men også generelt mod på at assistere enhedsledelsen løbende i enhedens drift. Du vil i din rolle naturligt have dialog med stabsenhederne i Miljøstyrelsen som Økonomi & Service og Jura, og du skal kunne se dig selv i en tværfaglig rolle.

Vi ønsker en kollega, der kan sætte hak ved, at du:

 • Har god forståelse for rollen som embedsmand, evt. med erfaring fra en politisk styret organisation. Du kan også være nyuddannet med gode resultater og/eller relevant erhvervsmæssig erfaring under studiet.

 • Har en naturlig evne til at sætte dig ind i nye fagområder, og kan gennemskue dit bidrag hertil.

 • Har en lyst til at udfordre og se potentiale i løbende forbedring af processer.

 • Er analytisk stærk og har viden om samfundsøkonomiske beregninger, herunder også erhvervsøkonomiske.

 • Har erfaring med eller mod på at arbejde med spørgsmål inden for miljø og klima.

 • Er systematisk og struktureret og har fokus på opgavestyring.

 • Skriver sikkert og godt og i det hele taget er god til at kommunikere.

 • Trives med mange forskelligartede opgaver på tværs af et kontor med en bred faglighed.

 • Kan samarbejde på tværs af organisationen og med eksterne interessenter.

 • Vil bidrage til et godt socialt fællesskab, hvor der er højt til loftet.

 

Vi forventer endvidere, at du trives i et miljø, hvor hverdagen veksler mellem koncentreret sagsbehandling og helikopterperspektiv i miljømæssige spørgsmål. Dine kolleger er fagligt meget kyndige, barren er sat højt og vi videndeler meget gerne. Derudover sætter vi pris på en hyggelig snak over frokosten, der også rummer ikke-faglige emner.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Du ansættes som udgangspunkt som fuldmægtig. For den rette kandidat, afhængig af erfaring og kvalifikationer, kan ansættelse ske som konsulent.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet vil være i Odense C, vores hovedadresse er på Tolderlundsvej 3-5. 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Charlotte Moosdorf på tlf. 3047 1578. 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, eksamensbevis m.m. senest d. 12. december 2021.

Vi planlægger at holde samtaler d. 16. december 2021.

Miljøministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøstyrelsen

Adresse 1
Tolderlundsvej 5
5000 Odense C
Danmark
Adresse 2
Tolderlundsvej 3
5000 Odense C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-11-2021
Udløber
12-12-2021
Kviknummer
LJA-83008196
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøstyrelsen

Adresse
Tolderlundsvej 3
5000
Odense C
Danmark
Praktisk information
Indrykket
25-11-2021
Ansøgningsfrist
12-12-2021
Kviknummer
LJA-83008196
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed