Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Green Power Denmark søger økonomisk konsulent til at arbejde for den grønne omstilling og gode rammevilkår for Danmarks grønne energisektor

Green Power Denmark

Frederiksberg, Storkøbenhavn

Indrykket
15-08-2022

Ser du også klimaforandringer som en af vor tids største udfordringer? Er du en fagligt velfunderet økonom, der gerne vil omsætte data, tal og teori til praksis? Hvis du vil være med til at sikre de langsigtede rammer for danske grønne energiproducenter og den grønne energiindustri og bidrage til at bevare en energisektor i verdensklasse og samtidig ønsker at blive del af en dynamisk organisation i en af Danmarks mest interessante vækstsektorer, så søg job hos os.

 

Green Power Denmark er en nydannet erhvervsorganisation. Til kontoret i København søger Green Power Denmark en økonomisk konsulent eller chefkonsulent med interesse og erfaring inden for klima, energi, erhvervspolitik og generel samfundsøkonomi.

 

For at nå Danmarks meget ambitiøse klimamål i 2030 er der behov for at udbygge massivt med vedvarende energi og energiinfrastruktur. Derudover skal en række nye teknologier i spil, fx Power-to-X-teknologier. Derfor arbejder vi målrettet på at sikre de bedst mulige vilkår for sektorens virksomheder og aktiviteter. Som økonom vil du eksempelvis beskæftige dig med spørgsmål såsom, hvordan skaber vi de rette incitamenter, så samfundet effektivt reducerer udledninger af drivhusgasser samtidigt med at understøtte konkurrencedygtige rammevilkår til dansk erhvervsliv, som bidrager til danskernes velstand. Eller hvordan kan vi skabe de rette rammer på arbejdsmarkedet for at tiltrække den nødvendige arbejdskraft til grøn omstilling i en tid, hvor vi også kigger ind i demografisk modvind? Og hvordan sikrer vi langsigtet finanspolitisk holdbarhed, i takt med at danskernes forbrug og dermed afgiftsgrundlag ændrer sig?

 

Du vil blive en del af Green Power Denmarks afdeling for erhverv og innovation, der med dig vil bestå af otte personer.

 

Du bliver en del af en afdeling, der står for at:

 • fremme medlemmernes rammevilkår i Danmark med henblik på sikre en stærk grøn energisektor med dertilhørende arbejdspladser i Danmark,

 • udarbejde politiske og økonomiske analyser på tværs af Green Power Denmarks interesser, og strategier, der skal fremme en grøn omstilling,

 • fremme forskning, udvikling, test og demonstration, herunder via Megavind og ELFORSK.

 

Opgaverne vil være:

 • Udarbejde forskellige typer af økonomiske analyser inden for energiproduktion, -infrastruktur og -forbrug, grøn omstilling af samfundets øvrige sektorer samt inden for generelle samfundsøkonomiske emner såsom uddannelse, og arbejdsmarked eller eksport og samhandel af energiteknologi.

 • Indgå i arbejdet med at udvikle og formulere forslag til, hvordan Green Power Denmarks kan være med til at skabe gode rammer for Danmarks grønne energisektor.

 • Indgå i tværgående projektteams på organisationens større udspil eksempelvis som Grøn strøm til Danmark og Europa. Indgå i de forskelligartede politiske opgaver og aktiviteter, som afdelingen løser.

 

Som ansøger har du:

 • en relevant uddannelse, fx cand. polit/oecon

 • 2-5 års erhvervserfaring fra en relevant arbejdsgiver, som kan være både en offentlig myndighed, konsulenthus, interesseorganisation eller en virksomhed i energisektoren

 • interesse for energi- og klimaområdet

 • stærke analytiske kompetencer, arbejder struktureret og står ikke tilbage for at jonglere med tal og komplekse problemstillinger

 • indsigt i eller interesse for de tekniske og økonomiske aspekter af de danske energimarkeder og generelle samfundsøkonomiske analyser.

 • ønsker og evner at formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig, og ikke mindst, interessant måde

 • trives i et arbejdsmiljø med højt tempo og korte deadlines

 • har gode samarbejds- og kommunikationsevner og kan indgå i dialog med både virksomheder, myndigheder og øvrige eksterne samarbejdspartnere

 • lyst til at indgå i en dynamisk organisation med højt tempo, er udadvendt, fleksibel og god til at netværke.

 

Om Green Power Denmark

Green Power Denmark er en nyetableret interesseorganisation efter en sammenlægning af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft den 23. marts 2022.

 

Den grønne omstilling haster, og i Green Power Denmark er vi 125 medarbejdere, der brænder for, at vi i Danmark når vores mål hurtigst muligt. Vi er en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet, og hvor høj faglighed og gode samarbejdsevner betyder meget. Vi er organiseret med en direktion, fire medlemsområder og 13 afdelinger. Vi har kontorer i København, Aarhus og Bruxelles.

 

Vi er Danmarks grønne erhvervsorganisation og fungerer som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm.

 

I Green Power Denmark ønsker vi at fremme ligestilling og opfordrer alle kvalificerede til at ansøge, uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund. Læs mere om os på www.greenpowerdenmark.dk

 

Det praktiske

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Lea Bigom Wichmand på tlf. 3373 0343 eller chefkonsulent Martin Ingerslev på tlf. 3530 0453. Stillingen er en fuldtidsstilling med arbejdsplads på Green Power Denmarks kontor på Vodroffsvej 59 på Frederiksberg. Vi arbejder tæt sammen med vores medlemmer, og der må derfor påregnes et vist antal rejsedage.

 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt umiddelbart efter ansøgningsfristen med forventet ansættelse hurtigst muligt og senest 1. november 2022.

 

Ansøgningsfrist:

31. august 2022

 

Ansættelse:

Snarest muli


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Green Power Denmark

Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-08-2022
Udløber
31-08-2022
Kviknummer
LJA-83932461
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Green Power Denmark

Praktisk information
Indrykket
15-08-2022
Ansøgningsfrist
31-08-2022
Kviknummer
LJA-83932461
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi
Beliggenhed