Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag: Kontorchef til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Udlændinge- og Integrationsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-10-2020

Udlændinge- og Integrationsministeriets departement søger en kontorchef til Indfødsret i Opholdsafdelingen.

Om stillingen

Udlændinge- og Integrationsministeriet er med til at formulere og udmønte regler, som har væsentlig indflydelse på udviklingen og sammenhængskraften i det danske samfund. Ministeriet arbejder med grundlæggende og sammensatte juridiske spørgsmål med stor vigtighed for et retssamfund, og der træffes beslutninger, som har meget stor betydning for de personer, som berøres. Det gælder, uanset om man er asylansøger, flygtning i Danmark eller højt kvalificeret udenlandsk arbejdstager på en forskerordning.

Som kontorchef for Indfødsret skal du stå i spidsen for det kontor, der har ansvaret for administrationen af reglerne på indfødsretsområdet.

Som følge af en særlig ordning i grundloven kan statsborgerskab (indfødsret) kun meddeles ved lov. Kontorets hovedopgave er med afsæt heri at behandle ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation og at forberede lovforslag om meddelelse af indfødsret til dem, som opfylder de politisk fastsatte betingelser herfor. Kontoret yder herunder sekretariatsbistand til og forelægger sager for Folketingets Indfødsretsudvalg, som du i det daglige vil have en tæt dialog og kontakt med.

Herudover har kontoret ansvaret for sager om bevarelse og fortabelse af dansk statsborgerskab, løsning fra dansk statsborgerskab, erklæringer om dansk statsborgerskab og frakendelse/fratagelse af dansk statsborgerskab. 

Som kontorchef i Indfødsret skal du stå i spidsen for den strategiske og faglige udvikling af kontoret. Du skal sikre rammerne for et højt juridisk fagligt niveau, og du har ansvaret for, at kontoret når sine mål. I samarbejde med kontorets kvalitets- og driftschef skal du endvidere sikre, at kontoret til stadighed udvikler og arbejder for at sikre en effektiv driftsstyring, og at der er en fortsat nedgang i antallet af verserende sager og sagsbehandlingstider.

Ledelsesgruppen i Indfødsret består af dig og fire enhedschefer, som har det direkte personaleansvar for kontorets medarbejdere.

Dine vigtigste opgaver bliver at:

  • skabe rammerne for og sikre, at kontoret leverer resultater af høj faglighed

  • sætte retning, følge op og prioritere kontorets opgaver

  • varetage det overordnede ledelsesansvar for kontorets ca. 80 medarbejdere, hvoraf ca. 30 er ACere, ca. 35 er kontorfunktionærer og ca. 15 er studenter, og at medvirke til at udvikle dem gennem bl.a. feedback og sparring.

 

Det er vigtigt for Udlændinge- og Integrationsministeriet, at vores chefer kan rokere mellem forskellige stillinger, hvorfor man som ansøger også skal kunne se sig i andre chefstillinger i koncernen.

Om dig

Du er cand.jur. med et højt fagligt niveau og stærke analytiske evner. Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi derudover forventer, at du: 

  • har ledelseserfaring fra en politisk styret organisation, og gerne erfaring med driftsledelse

  • har erfaring med offentlig forvaltning

  • er en synlig og engageret leder, der kan være med til at understøtte kontorets for tiden omkring 80 medarbejdere i opgaveløsningen

  • er robust og kan agere i en hverdag med mange aktører samt politisk og mediemæssig bevågenhed

  • evner at føre politiske beslutninger ud i praksis

  • har meget gode kommunikations- og samarbejdsevner.

 

Det er en fordel, hvis du har kendskab til området, men det er ikke et krav.

Yderligere information

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i løngruppe 1. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål på overenskomstvilkår. Hvis du i forvejen er tjenestemand, vil ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering kunne finde sted i lønramme 37.

Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til HEMMELIGT, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt afdelingschef Katrine Ledam Rasmussen på telefon 61 98 34 90 eller på e-mail kler@uim.dk.

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv og eksamensbevis mv. senest mandag den 9. november 2020 kl. 12.00.

Hvis du er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til dronningen.

Vi holder samtaler mandag den 16. november 2020. En eventuel anden samtalerunde holdes fredag den 20. november 2020. Du skal muligvis besvare en case i forbindelse med samtalen.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10
1216 København K
Danmark
Adresse 2
Slotsholmsgade 10
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-10-2020
Udløber
09-11-2020
Kviknummer
LJA-81303059
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 10
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-10-2020
Ansøgningsfrist
09-11-2020
Kviknummer
LJA-81303059
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed