Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag- Konsulent til ministerbetjening og politikudvikling i Sikkerhedsstyrelsen Esbjerg

Sikkerhedsstyrelsen

Esbjerg, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
16-08-2022

I Sikkerhedsstyrelsen arbejder vi igennem markedsovervågning og tilsyn for at skabe et sikkert samfund og en tryg hverdag for borgere og virksomheder. Sikkerhedsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ansvar for teknisk sikkerhed i Danmark.

 

Har du lyst til at bidrage til at finde løsninger på vigtige dagsordner inden for dette felt, hvor digitalisering og internationalt arbejde er en naturlig del af opgaverne?

 

Vi søger en kollega med politisk flair, der både kan være med til at eksekvere på vores strategiske ambitioner, og som kan løse politiske opgaver, deltage i internationalt arbejde, særligt i relation til EU, og indgå i tværfaglige projekter. Politik, digitalisering, vækstvilkår, bæredygtighed og forbrugersikkerhed er alle vigtige elementer i opgaverne, og du evner at balancere interesserne, så vores opgaver skaber værdi for samfundet og vores kunder.

 

Du bliver en del af afdelingen Politik og Kommunikation, der tæller 18 medarbejdere med reference til kontorchef Karen Dahl Nielsen. Vi deler alle passionen for at arbejde med politikudvikling i både dansk og EU-sammenhæng og for at være ganske tæt på dér, hvor beslutninger bliver truffet.

 

Hvad forventer vi af dig?

Som vores nye kollega får du brug for din store viden fra de opgaver, du løser i samarbejde med dine kolleger i hele huset. Du får nemlig en vigtig rolle i at dykke ned i data, trække på dine kollegers viden og faglighed, perspektivere og omsætte, så input bliver til politiske oplæg til direktionen og departementet. Du passer perfekt til stillingen, hvis du kan genkende dig selv i dette signalement:

  • Du har politisk indsigt og forståelse over gennemsnittet. Du agerer hjemmevant i det politiske system og dermed også i din rolle som embedsmand og i samarbejdet med forskellige interessenter. Når du laver politikudvikling og ministerbetjening, gør du det på et tårnhøjt og kvalificeret niveau. Du er specialisten på dit felt, og kan i kraft af din politiske tæft samle viden, involvere interessenter og perspektivere til aktuelle politiske kontekster uanset om det er i dansk eller international sammenhæng.

  • Du er dygtig til at formidle især på skrift. Du kan formidle tungt fagligt stof, så dine modtagere er helt med på budskabet efter at have læst nogle få linjer. Uanset om du taler med eller skriver til en teamkollega, en chef eller ministeren, så kommunikerer du klart og imødekommende og med udgangspunkt i din modtagers viden og behov.

  • Du har nysgerrigheden og modet til at finde de bedste løsninger. Du er fuld af initiativ og er ikke typen, der sidder og venter på handlingsanvisninger. Tværtimod har du stort drive og tager gerne ansvar for en opgave.

  • Du ved, at samarbejde er den bedste strategi. Du kan begå dig på alle niveauer i organisationen, og du er vellidt for det. I løbet af en arbejdsdag har du kontakt med både ledelse, direktion og menige medarbejdere, og du møder dem alle med et smil og en grundholdning om, at kollegaer spiller hinanden gode gennem sparring og videndeling.

 

Vi forestiller os, at du har en samfundsvidenskabelig og gerne international profil, fx cand.scient.pol., cand.jur., cand.mag. i internationale studer, cand.merc. eller noget der ligner. Det er en fordel, hvis du har et par års erfaring med sekretariatsbetjening og politikudvikling gerne i forbindelse med en udstationering, et praktikophold eller i anden international sammenhæng.  

 

Vi vil gerne have dig som ny kollega fra den 1. november 2022.

 

Hvad kommer du til at lave?

Du kommer tæt på direktion, Erhvervsministeriets departement og i sidste ende erhvervsministeren, og du er med til at udvikle politik inden for vores ressort. Din arbejdsdag vil især gå med:

  • Ministerbetjening. Du skal varetage ministerbetjening på flere af styrelsens områder. Du kommer bl.a. til at svare på udvalgsspørgsmål fra Folketinget eller henvendelser fra borgere, og du klæder ministeren på til at håndtere spørgsmål om fx fyrværkeri, legetøj, eller hvad Brexit betyder for Sikkerhedsstyrelsens kunder.

  • Internationalt arbejde. Du følger med i kalenderen i EU, og du kender de store linjer i de EU-politiske dagsordner. Du varetager forhandlinger på Danmarks vegne, når der skal udformes ny europæisk lovgivning inden for fx produktsikkerhed eller kunstig intelligens. Du hjælper dine kolleger i styrelsen, der repræsenterer Danmark i AdCo-grupper mv., med at kvalificere mandater, hvor komplekse og tekniske problemstillinger omsættes til muligheder og udfordringer for dansk politik og erhvervsliv.

  • Direktionsbetjening. En fast del af driften i Politik er direktionsbetjening, hvor du kommer bl.a. til at skrive sagsfremstillinger. Du kommer også til at arbejde med dine egne sager, som du skal præsentere på chef- og direktionsmøder.

  • Tværgående projektarbejde. Vores team indgår i mange tværgående opgaver i styrelsen, hvor en politisk vinkel er påkrævet. Din rolle i et projekt kan fx være at redegøre for forskellige politiske standpunkter og interesser på området for fx forbrugerprodukter eller autorisationer. Du kan også spille aktuelle politiske dagsordner fx den grønne ind i Sikkerhedsstyrelsens forretningsudvikling, eller du kan også få ansvar for at fortolke EU-regulering, fx når en forordning skal implementeres i dansk lov eller i styrelsens drift.

 

Send din ansøgning via link på www.sik.dk senest den 1. september.  Vi forventer at afholde samtaler den 6. september og 2. samtaler den 22. september. Du ansættes på fuld tid efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant faglig organisation med tiltrædelse pr. 1. november 2022. Afhængigt af dine kvalifikationer ansættes du som fuldmægtig eller specialkonsulent.

 

Har du spørgsmål til selve stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Karen Dahl Nielsen tlf.: 25 10 39 10 eller Nanna Friis Traberg tlf.: 25 43 16 18. Hvis du har spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Mia Meldgaard Knudsen på telefon 91 33 70 84.

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Vores løfte til danskerne

Vi arbejder hver dag for at gøre sikkerhed så ukompliceret som muligt. Derfor er vi transparente, tilgængelige og tager altid udgangspunkt i vores målgruppers virkelighed. Vi tænker i service før indskærpelse. Alt, hvad vi gør, har til formål at sikre, at Danmark skal været et attraktivt land at drive virksomhed i. Og et trygt land at være forbruger i.

 

Søg jobbet

Ansøgningsfrist: 01-09-2022

 

Mere om os

Hjemmeside: www.sik.dk

 

Spørgsmål om jobbet

Mia Meldgaard Knudsen

HR-rekrutteringspartner

miaknu@em.dk

91 33 70 84

 

Karen Dahl Nielsen

kdn@sik.dk

Nanna Friis Trabjerg

nft@sik.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Sikkerhedsstyrelsen

Adresse 1
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg
Danmark
Adresse 2
Nørregade 63
6700 Esbjerg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-08-2022
Udløber
01-09-2022
Kviknummer
LJA-83936881
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Sikkerhedsstyrelsen

Adresse
Nørregade 63
6700
Esbjerg
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-08-2022
Ansøgningsfrist
01-09-2022
Kviknummer
LJA-83936881
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed