Gem annonce

Genopslag: Dygtig jurist til Energistyrelsens statsstøtteteam

Energistyrelsen

Storkøbenhavn

Indrykket
14-01-2020

Har du stærke juridiske kompetencer? Har du lyst til at arbejde med komplekse juridiske problemstillinger på et område med stor politisk bevågenhed og bidrage til kampen for væsentlige reduktioner i Danmarks CO2-udledning? Og kan du bevare overblikket og have fokus på detaljen på samme tid? Så er du måske den nye kollega, vi leder efter?

Samme med dine 4 kolleger i statsstøtteteamet får du en vigtig rolle ift. at implementere nye støtteordninger til vedvarende energi, herunder i forbindelse med det igangværende arbejde med regeringens klimahandlingsplan, hvor vi skal vende hver en sten for at bidrage til 70-procents reduktionsmålet.

Statsstøtteteamet er en del af Jura, som yder juridisk rådgivning til Energistyrelsens faglige enheder og direktionen samt varetager tværgående juridiske opgaver. Vi er i alt 12 jurister og 3 studenter, som yder rådgivning og sparring vedrørende offentligretlige, forvaltningsretlige og EU-retlige spørgsmål. Vi har fokus på videndeling og højnelse af de juridiske kvalifikationer i styrelsen og har en central rolle i implementeringen af EUs statsstøtteregler på energiområdet.

Om jobbet
Du bliver en del af en juridisk enhed med høje ambitioner på det juridiske område, en spændende og alsidig opgaveportefølje, et stærkt fællesskab og en unik erfaringsbase i forhold til energi- og miljølovgivningen og generelle juridiske discipliner (forvaltningsret, EU-ret, lovteknik m.v.). Du vil desuden opleve et godt arbejdsmiljø, hvor vi lægger vægt på at hjælpe hinanden og have det sjovt sammen, lige som vi tilbyder gode muligheder for kompetenceudvikling.

Du vil bl.a. komme til at arbejde med:

  • rådgivning og sparring med styrelsens faglige enheder om statsstøtteretlige spørgsmål,

  • udarbejdelse og kvalitetssikring af juridiske produkter og notater til Europa-Kommissionen,

  • anmeldelse af nye støtteordninger og dialog med EU-Kommissionen herom,

  • mundtlig og skriftlig formidling af statsstøttereglerne og styrelsens interne processer og retningslinjer, herunder intern undervisning.

Om dig
Vi forventer, at du:

  • er uddannet cand.jur eller cand.merc.jur. og har interesse for og gerne kendskab til EUs regler om statsstøtte,

  • er stærk i juridisk metode og holder af juridisk arbejde,

  • hurtigt kan danne dig et overblik over og gennemskue komplekse juridiske problemstillinger og processer uden at miste blikket for detaljen,

  • kan arbejde selvstændigt, er fagligt nysgerrig og let tilegner dig ny viden,

  • er løsnings- og resultatorienteret, har gode samarbejdsevner og en servicemindet tilgang,

  • har særdeles gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner og gode engelsk kundskaber.

Om os
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Jura er en del af Center for Organisation, der har ansvaret for styrelsens stabsfunktioner med opgaver indenfor økonomi, styring, HR, rejser, IT, jura, EU-koordination, kommunikation, presse, service og direktions- og ledelsesbetjening. Centeret understøtter arbejdet med at indfri styrelsens strategiske mål.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Der er cirka 500 medarbejdere beskæftiget i Energistyrelsen.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse eller konsulent afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Birgitta Bundgaard på tlf. 22 85 98 95 eller e-mail (bbu@ens.dk).

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning 
Du søger via
www.ens.dk/job. Benyt knappen Søg stillingen i forbindelse med stillingsopslaget. Vi skal have din ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag senest tirsdag den 28. januar 2020, kl. 12. Der vil løbende blive afholdt samtaler.

Du skal være indstillet på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Kontakt

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-01-2020
Udløber
28-01-2020
Kviknummer
LJA-78894727
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
14-01-2020
Ansøgningsfrist
28-01-2020
Kviknummer
LJA-78894727
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale
Beliggenhed
Gem annonce