Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

GENOPSLAG Afdelingschef til afdeling for Miljø- og Beredskab

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Nuuk

Indrykket
30-05-2023

Tiltrædelsesdato: 1. august 2023 eller efter nærmere aftale.

 

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø søger en afdelingschef, som har passion for ledelse til Miljø- og Beredskabsafdelingen.

 

Om stillingen:

Du får ledelsesansvar for myndigheds- og udviklingsopgaver inden for miljø- og beredskab i samarbejde med et hold af dygtige og engagerede medarbejdere og ledelseskolleger. Du vil referere til departementschefen i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø.

 

Miljø og bæredygtighed er højt på den globale politiske agenda. Derfor indebærer arbejdet en spændende navigation mellem de internationale agendaer samt Grønlands egne interesser.

 

Miljø- og Beredskabsafdelingen har ansvaret for implementeringen af Naalakkersuisuts ambitiøse indsatsplaner og strategier på området. Miljø- og Beredskabsafdelingen består af 12 AC-fuldmægtige, hvoraf de fleste er beskæftiget inden for miljøområdet.

 

Afdelingen har ansvaret for sagsområder som affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM, emballage og beredskab. Afdelingen har også ansvaret for forvaltningen af internationale aftaler vedrørende miljøbeskyttelse. På miljøområdet er der fokus på at forebygge og bekæmpe forurening samt på at sikre gode rammer for en bæredygtig udvikling. På beredskabsområdet varetages borgernes sikkerhed og samfundets indsats over for ulykker og katastrofer. Afdelingen varetager desuden sekretariatsfunktionen til Beredskabskommissionen.

 

Du skal være med til at udvikle miljø- og beredskabsområdet og sikre, at der skabes resultater. Du skal ikke alene være med til at sætte retningen for udviklingen, men du skal være med til at drive udviklingen frem, så der skabes resultater.

 

Du er en udadvendt og rummelig leder, der formår at holde en fast kurs, eksekvere samt bevare overblikket i en hektisk og spændende hverdag, præget af mange forskellige typer af opgaver, der ofte afhænger af, hvilke henvendelser der kommer enten politisk, fra borgerne eller kommunerne. Der er tale om en stilling med et stort ansvarsområde, og under Inatsisartut-samlinger og i andre spidsbelastningstidspunkter skal der forventes både aften- og weekendarbejde.

 

Ledelsen i departementet går op i at styrke og fastholde høj trivsel. Du skal derfor som afdelingschef have en positiv tilgang til at arbejde med trivsel og udvikling. Du skal kunne inspirere, motivere, give ansvar og delegere samt være god til at give konstruktiv feedback. Du skal være god til at få dine medarbejdere til at lykkes. Du skal prioritere at skabe rum for udvikling af den enkelte medarbejder, og du skal lægge vægt på, at afdelingen effektivt får skabt brugbare, solide og synlige resultater.

 

Afdelingen skal fastholde en høj faglig politisk betjening. Du skal være med til at udvikle miljøområdet, med blandt andet gennemførsel af en handlingsorienteret sektorplan for natrenovation i hele Grønland samt gennemføre en politisk vedtaget ændring af reglerne for emballage. 

 

Kvalifikationer

Du har en videregående uddannelse og flere års administrativ erfaring fra ansættelse i enten offentlig eller privat virksomhed. Da kommunikation og kvalitetssikring er en vigtig del af dine arbejdsopgaver, er det påkrævet, at du har gode formuleringsevner, særligt skriftlige.

 

Vi forventer desuden, at du:

 • Har ledelseserfaring og gode lederegenskaber

 • Har erfaring med og forståelse for politiske beslutningsprocesser

 • Har forståelse for omverdenen, gode samarbejdsevner og gennemslagskraft

 • Interesse for eller lyst til faglig indsigt i miljø- og beredskabsområdet i Grønland

 • Trives og er god til at prioritere i en travl hverdag med skiftende dagsordener og arbejdsopgaver. Du har sans for planlægning og overblik og kan hjælpe andre med at få det samme. Du er god til at sikre overholdelse af frister og til at bevare roen

 • Er god til kontinuerligt at følge op på projekter. Du har hele tiden føling med dine medarbejdere og deres håndtering af opgaverne, og du er god til at sikre, at samarbejde fungerer på tværs af organisationen og med eksterne samarbejdspartnere

 • Går op i, at modtagerne af afdelingens resultater oplever professionalisme og kvalitet. Du er motiverende og god til at kommunikere klart og tydeligt på skrift samt mundtligt

 • Er nærværende over for dine kollegaer og bidrager gerne med nysgerrige spørgsmål, dine egne refleksioner, erfaringer, positive energi og gejst for dit arbejde

 • Kan se dig selv være en stabil og vigtig del af departementet i mange år fremover

 

Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til grønlandske forhold og behersker grønlandsk, dansk og engelsk.

 

Vi tilbyder:

 • Et stort ansvar og tilsvarende mulighed for at gøre en positiv forskel for samfundet

 • En spændende chefstilling med gode muligheder for ledelsesmæssig udvikling

 • Et velfungerende ledelseshold, der går op i tæt samarbejde og tillid

 • En attraktiv arbejdsplads med uformel tone præget af respekt og tillid

 • Et alsidigt og spændende arbejdsområde med stort nationalt og globalt fokus

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er for tiden klassificeret svarende til LR 38.

Lønnen med faste løndele i LR 38 udgør pr. 1. april 2022 månedligt Kr. 56.910 og årligt Kr. 682.930.

 

Der vil i udgangspunktet ske ansættelse på overenskomstvilkår, hvor ansøger i forvejen måtte være tjenestemand i henhold til tjenestemandslove for det offentlige Grønland, kan der ske ansættelse på tjenestemandsvilkår.

 

For stillingen gælder, at der ingen højeste tjenestetid er fastsat og, at bestemmelserne om ydelse af godtgørelse for merarbejde, og bestemmelserne om godtgørelse for mistede fridage ikke finder anvendelse, arbejdstiden er i udgangspunktet 40 timer ugentligt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

 

Sikkerhedsgodkendelse

For at komme i betragtning til stillingen kræves det, at du kan sikkerhedsgodkendes til Hemmeligt og at sikkerhedsgodkendelsen kan opretholdes i hele ansættelsesperioden.

 

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

 

Vil du vide mere?

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til departementschef Natuk Lund Olsen, tlf. +299 34 64 76, e-mail: natl@nanoq.gl.

 

Ansøgningsfrist

Ansøgningen vedlagt CV og kopier af eksamensbevis skal sendes via nedenstående link senest den 16. juni 2023. Vi modtager ikke e-mail-ansøgninger.

 

Ansøgningsfrist:

16. juni 2023

 

Kontaktperson:

Natuk Lund Olsen

+299 34 6476

 

Ansættelsestype:

Fuldtid

 

Ansættelsesform:

Overenskomstvilkår

 

Arbejdsområde:

Natur og miljø

 

Geografisk område:

Kommuneqarfik Sermersooq

 

Departement:

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Imaneq 1A - 801

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse 1
Imaneq 1A - 801
3900 Nuuk
Danmark
Adresse 2
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-05-2023
Udløber
16-06-2023
Kviknummer
LJA-84819990
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kommunikation og medier, Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-05-2023
Ansøgningsfrist
16-06-2023
Kviknummer
LJA-84819990
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kommunikation og medier, Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed