Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Generalister til politikudvikling inden for innovation, grønne styrkepositioner og forsvarsindustri

Erhvervsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
29-09-2022

Vil du bidrage til at styrke danske virksomheders innovation og udvikle danske styrkepositioner inden for bl.a.CO2-fangst, Power-to-X og forsvarsindustri? Er du god til at levere resultater sammen med en bred kreds af interessenter? Trives du i et dynamisk politisk miljø?

 

Så er det dig, vi har brug for til Erhvervsministeriets erhvervspolitiske område, hvor vi mangler nye kolleger.

 

Om jobbet

Vi søger to kolleger til at varetage en bred vifte af opgaver inden for innovation, grønne styrkepositioner og forsvarsindustri. I jobbet vil du både få mulighed for at komme helt tæt på de politiske processer, udvikle dig fagligt ved at finde løsninger på forskellige problemstillinger i samarbejde med dine kolleger, og få en udadvendt rolle med mulighed for at danne netværk med aktører i erhvervslivet og i andre ministerier.

 

Du kan komme til at arbejde med de danske virksomheders innovation, hvor vi har fokus på at give erhvervslivet gode rammer for at udvikle nye produkter og løsninger. En del af arbejdet vil bestå i at betjene det kommende Partnerskab for Viden og Vækst, som skal komme med anbefalinger til, hvordan viden og forskning i højere grad kan bredes ud i virksomhederne, så flest mulige får gavn af den offentlige forskning.

 

Du kan også komme til at arbejde med de danske styrkepositioner inden for grønne erhverv, hvor vi har særligt fokus på CO2-fangst, Power-to-X og vindmølleindustrien. Vi arbejder både med den konkrete teknologi- og erhvervsudvikling sammen med en række interessenter og virksomheder, samt forbedring af rammevilkårene i regeringens løbende arbejde med at indfri klimalovens krav om at nå 70 pct. reduktion af CO2 i 2030 og CO2-neutralitet i 2050. En del af arbejdet vil bestå i at bidrage til udviklingen af otte erhvervsfyrtårne på tværs af landet. Erhvervsfyrtårnene fokuserer på at udvikle en række af fremtidens styrkepositioner inden for blandt andet det grønne område.

 

Endelig kan et fokusområde blive udviklingen af rammevilkårene for den danske forsvarsindustri i forbindelse med Danmarks øgede engagement i de europæiske forsvarssamarbejde og som led i det kommende forsvarsforlig og opfølgningen på det nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik. Her samarbejder vi tæt med interessenter og virksomheder og indgår i det tværministerielle arbejde herom.

 

Fordelingen af opgaver og fokusområder vil afhænge af interesse, kompetencer og skiftende behov for opgaveløsning på tværs vores ansvarsområder. Du vil i begge stillinger få en spændende og varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor teamånden er i højsædet.

 

Om dig

Du har en relevant videregående uddannelse, fx cand.scient.pol., cand.polit., e.l. Du har lyst til at lære om og sætte dig ind i erhvervspolitiske problemstillinger. Du er analytisk skarp og hurtig til at komme ind til kernen af en problemstilling, da du i jobbet ofte vil skulle formidle store og komplekse spørgsmål i en kort og forståelig form. Du er samtidig udadvendt og er god til at skabe alliancer og netværk og samarbejde internt og eksternt. Personligt er du initiativrig og tager ansvar for at følge opgaverne til dørs. Du har evnen til at komme fra god ide til gennemført politik. Du er åben over for at skulle arbejde med mange forskellige opgaver, og du trives i en travl, omskiftelig og alsidig hverdag fyldt med udfordringer, og hvor man skal kunne prioritere sin tid. Endelig skal du trives med at arbejde i et politisk miljø, hvor man er tæt på der, hvor beslutningerne træffes, og hvor der kan være behov for at levere en ekstra indsats, når der er brug for det. Du kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring fra fx et relevant ministerium, en brancheorganisation e.l.

 

Om os

Vi er et område med ca. 25 medarbejdere, der arbejder for at styrke mulighederne for vækst og erhvervsudvikling i hele Danmark. Vi løser vores opgaver i tæt samarbejde med både vores egne styrelser og andre ministerier, og i dialog med både virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og forskere. Vi lægger vægt på at samarbejde i teams, og vi giver hinanden en hånd, når der er brug for det.

 

Som ansat i Erhvervsministeriet bliver du del af et bredt favnende ministerium med en stor kontaktflade til resten af centraladministrationen, erhvervslivet og interessenter over hele landet. Du vil få en spændende og varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor der er fokus på at levere bidrag af høj kvalitet ofte med kort frist. Teamånden er i højsædet, og vi bakker hinanden op for at opnå de bedste resultater. Samtidig er det helt centralt for os, at vores arbejde gør en positiv forskel for danske virksomheders vækst og konkurrenceevne.

 

Erhvervsministeriets departement er en dynamisk arbejdsplads, hvor vi lægger stor vægt på at udvikle vores medarbejdere. Du vil opleve hurtigt at få stort selvstændigt ansvar, og gode muligheder for at udvikle dig bredt på en række af de områder, som man skal kunne som moderne embedsmand. Du vil således i jobbet både stifte bekendtskab med løbende betjening af minister og Folketinget, større analyseopgaver, interessenthåndtering, politikudvikling og varetagelse af Erhvervsministeriets interesser på tværs af centraladministrationen og blandt områdets aktører.

 

Om ansættelsen

Du vil blive ansat som fuldmægtig eller konsulent i henhold til AC-overenskomsten

 

Stillingerne ønskes besat hurtigst muligt, dog senest 1. december 2022.

 

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

 

Er du interesseret?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til chefkonsulent Alexander Astola Fugl på telefon 91 33 71 43 eller kontorchef Andreas Blom Graversen på telefon 91 33 71 40.

 

Send din ansøgning via linket eller på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest 12. oktober 2022. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

 

Der vil blive brugt case samt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med 2. samtalen.

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

 

Vi er ca. 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Web
Adresse 2
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-09-2022
Udløber
12-10-2022
Kviknummer
LJA-84076965
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
29-09-2022
Ansøgningsfrist
12-10-2022
Kviknummer
LJA-84076965
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed