Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Generalist eller økonom med interesse for elmarkedet til udvikling af markedsrammer for energiøer

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-03-2021

Vil du være med til at sætte rammerne for det fremtidige elmarked og skabe grundlaget for en effektiv udbygning med energiøer og havvind? Brænder du for den grønne omstilling, og har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevågenhed? Er du herudover struktureret i dit arbejde og god til at beholde overblikket på tværs af fagområder? Så er denne stilling i Energistyrelsens Center for forsyning måske noget for dig!

 

Om jobbet

Energistyrelsen skal i løbet af de næste 10-12 år realisere den politiske vision bag energiøerne gennem ét samlet program, som består af et antal underliggende projekter. Der er tale om et komplekst program med stor politisk såvel som kommerciel bevågenhed.

 

Med de politiske aftaler fra juni 2020 og februar 2021 er det besluttet, at Danmark skal udbygge sin position som foregangsland i den grønne omstilling ved at etablere verdens første energiøer. Med energiøerne kommer Danmark i endnu højere grad til at tænke vores udbygning med vedvarende energi sammen på et regionalt plan og bidrage til energiens frie bevægelighed på tværs af landegrænserne. På den måde viser Danmark vejen for Europa ved at bidrage til den grønne omstilling i vores nabolande. Samtidig stimulerer vi grøn innovation og erhvervspotentiale.

 

Udbygningen med energiøer stiller nye krav til indretningen af elmarkedet. Til ét af programmets projekter søger vi derfor en dygtig generalist - Cand. scient. pol., økonom eller lignende, som vil være med til at udvikle de markedsmæssige rammer for udbygningen af energiøer og havvindsprojekter. Arbejdet kræver en faglig indsigt i elmarkedsforhold og kompetencer til at styre processer samt koordinere og samarbejde på tværs for at sikre effektive arbejdsgange.

 

Du vil bidrage til koordineringen og det gode samarbejde på tværs af Energistyrelsen, ministeriets departement, Energinet og eksterne interessenter. Du vil være med til at fastsætte og følge op på de faglige leverancer. Herudover vil du være med til at styre tid og ressourcer i forbindelse med analyser og processer i relation til implementeringen af ny lovgivning, der sætter rammerne for havvindmøllernes handel på elmarkedet.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du:

  • har en relevant uddannelse som f.eks. cand. scient. pol., økonom eller lign. inden for samfundsvidenskab,

  • har erfaring med arbejde i staten/en politisk styret organisation, energisektoren, konsulentbranchen eller den finansielle sektor. Du kan også være nyuddannet.

  • er engageret, har et stort planlægningsgen, går systematisk til værks og kan beholde overblikket over komplekse faglige problemstillinger,

  • arbejder selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar.

  • eventuelt har erfaring med projektledelse,

  • har gode samarbejdsevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde,

  • er åben og social og bidrager til god, kollegial holdånd,

  • er professionel og befinder dig godt med embedsmandsrollen også i forhold til eksterne interessenter og samarbejdspartnere, samt

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og kan med blik for modtageren formidle komplekse problemstillinger på en kortfattet og let forståelig måde. Du taler og skriver dansk og engelsk flydende.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 650 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Den ledige stilling er placeret Center for forsyning. Du vil blive taget godt imod som ny kollega i programmet og vi lægger stor vægt på en tryg onboarding med løbende sparring. Du har også gode muligheder for videre udvikling og mere ansvar inden for Energiø-programmet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen, tlf. 3392 6874 eller teamleder Jonas Katz, tlf. 3392 6651.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest mandag den 12. april 2021. Samtaler forventes afholdt løbende.

 

Ansættelsesdato er pr. 1. juni 2021. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

12-04-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-06-2021

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-03-2021
Udløber
12-04-2021
Kviknummer
LJA-81895859
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
30-03-2021
Ansøgningsfrist
12-04-2021
Kviknummer
LJA-81895859
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed