Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Generalist eller ingeniør med interesse for digitalisering og den grønne omstilling

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-09-2021

Brænder du for den grønne omstilling, og har interesse i digitalisering og har lyst til understøtte udviklingen af en mere digital forsyningssektor?

 

Her er din mulighed for, at være en del af en ny enhed for sektorintegration og:

 

  • bidrage til og udarbejde analyser af udvikling af en mere digital forsyningssektor samt

  • projektledelse.

 

Om jobbet

 

Vær med til at udvikle en mere digital forsyningssektor

 

Udviklingen mod et mere sammenhængen energisystem er afgørende for, at vi kan realisere regeringens målsætning om 70 procent reduktion af drivhusgasudledningen i 2030 og tage de efterfølgende skridt mod et klimaneutralt samfund senest i 2050. Data og digitalisering er afgørende værktøjer for at nå vores klimamålsætninger. Bedre dataudnyttelse og digitale løsninger har et betydeligt potentiale for at understøtte den grønne omstilling ved bl.a. at fremme sektorkobling på tværs af forsyningsarter, sikre effektiv udnyttelse af forsyningsinfrastrukturen, skabe besparelser for borgere og virksomheder ved forbrugsfleksibilitet og energieffektivitet samt skabe forudsætninger for grønne forretningsmodeller.

 

Dine arbejdsopgaver

 

Du kommer til at beskæftige dig med komplekse problemstillinger, der primært knytter sig til udvikling af et forsyningsdigitaliseringsprogram, som skal skabe retning for data- og digitaliseringsindsatsen af forsyningssektoren ved at finde løsninger på tværs af værdikæder og forsyningsarter. Projektet kræver grundige energitekniske, økonomiske og juridiske analyser, som du med jobbet i fællesskab med øvrige kollegaer vil skulle bidrage til. Du vil derudover skulle bidrage til udarbejdelsen af konkrete regler på nationalt niveau. Dette vil give dig en unik mulighed for at sætte præg på den fremtidige regulering af forsyningssektoren. Sideløbende vil du blive inddraget i øvrige projekter om sektorintegration, som enheden beskæftiger sig med.

 

En del af en ny enhed for sektorintegration

 

Du bliver du en del af et team i en ny enhed med 12 medarbejdere, der har ansvaret for udvikling analyser og politiske beslutningsoplæg, som bl.a. skal understøtte et grønt, sammenhængende og effektivt energisystem samt sikre, at potentialerne herved udnyttes i større grad end i dag. Enhedens arbejde er præget af høj faglighed, højt tempo og en udfordrende hverdag med en høj grad af frihed under ansvar og faglige udviklingsmuligheder. Du vil skulle arbejde tæt sammen med gode kollegaer i enheden, i Center for Forsyning og på tværs af hele Energistyrelsen. Du vil derudover skulle samarbejde og være i dialog med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets departement, andre ministerier, interesseorganisationer, forsyningsselskaber og virksomheder.

 

Om dig

Vi forventer, at du har en samfundsfagliguddannelse som f.eks. cand.scient.pol eller cand.polit eller er ingeniør og kan enten være nyuddannet eller have nogen års erfaring. Det vil være en fordel, at du har erfaring fra et departement eller en styrelse eller har erfaring med digitalisering i f.eks. forsyningssektoren.

 

Vi lægger vægt på, at du:

  • er faglig dygtig og har solide analytiske kompetencer

  • kan omsætte din viden i et klart sprog både mundtligt og skriftligt

  • har gode samarbejdsevner og kan indgå i arbejde med kollegaer og drive projekter

  • kan arbejde selvstændigt, er løsningsorienteret og trives med at tage ansvar

  • har en stærk politisk tæft

  • bidrager til god, kollegial holdånd.

 

Til gengæld lover vi dig et spændende job med 12 gode kollegaer, der tager godt imod dig og sikrer, at du kommer godt i gang med opgaverne.

 

Om os

 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er knap 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Fokus på den gode onboarding

 

I Energistyrelsen lægger vi vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til Sidsel Horsholt på tlf.33926802.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Sådan ansøger du

 

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest fredag den 24. september 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 39 og 40.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-09-2021
Udløber
24-09-2021
Kviknummer
LJA-82642175
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-09-2021
Ansøgningsfrist
24-09-2021
Kviknummer
LJA-82642175
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed