Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Fakultetsdirektør til Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-11-2022

Det Juridiske Fakultet er Danmarks største og mest mangfoldige universitetsmiljø inden for det juridiske område, der orienterer sig både nationalt og internationalt. Kandidatproduktionen og forskningsaktiviteterne har højt niveau og understøttes af en stærk administration.

 

Stillingen

Fakultetsdirektøren er medlem af fakultetets øverste ledelse - direktionen - og refererer til dekanen. Fakultetsdirektøren står i spidsen for fakultetets administration, der er organiseret i tre afdelinger, hvor Forskningsservice og Uddannelsesservice ledes af to chefer, og Ledelsessekretariatet ledes af en teamleder. Administrationen har i alt ca. 75 dedikerede medarbejdere, hvoraf 5 fungerer som teamledere.

 

Du skal bidrage til den samlede strategiske udvikling af fakultetet og fungere som en drivende, samarbejdende og stabil kraft i den konkrete implementering af fakultetets og universitetets mål, strategier, forandringer og reformer.

 

Budgetlægning og -opfølgning, forhandling af budgetaftaler med universitetets fællesadministration og udvikling af fakultetets økonomiske potentiale, herunder transparent økonomistyring, udgør centrale opgaver.

 

En anden central opgave er at sikre en omkostningsbevidst og effektiv administration, der er smidig, hurtig og kompetent. Anvendelse af digitale løsninger og etablering af administrative samarbejder på tværs af Københavns Universitet er væsentlige elementer heri. Københavns Universitets ledelse har besluttet, at der over de kommende år skal gennemføres en administrativ reform på tværs af universitetet med målsætning om at frigøre ca. 300 mio. kr. til forskning og uddannelse.

 

Du vil skulle bidrage til det igangsatte reformarbejde - både i forberedelsen og efterfølgende i implementeringen af de tiltag, der måtte blive besluttet. Du skal være indstillet på, at reformarbejdet kan indebære ændringer i position og portefølje.

 

Det Juridiske fakultet holder til på Søndre Campus sammen med to andre fakulteter. De kommende år skal Det Samfundsvidenskabelige Fakultet flytte til Søndre Campus. Fakultetsdirektøren får her en central rolle i at bidrage til at sikre en god og sammenhængende placering og integration af fakulteterne på campus.

 

Du repræsenterer fakultetet i en række sammenhænge og indgår bl.a. Administrativt Lederforum med universitetsdirektøren, de øvrige fakultetsdirektører og vicedirektørerne i fællesadministrationen.

 

Personen

Du skal have relevant erfaring med ledelse i en politisk styret organisation. Erfaring med ledelse af ledere vil være en fordel, men kandidater med erfaring fra andre komplekse ledelsesopgaver vil også kunne komme i betragtning.

 

Erfaring fra udvikling, implementering og opfølgning af strategier forudsættes som en del af bagagen, og der forventes erfaring med og opnåelse af markante resultater fra ledelse af administrative service- og styringsfunktioner, hvor velfungerende strukturer og systemer har understøttet organisationens kerneaktiviteter.

 

Som medlem af fakultetets direktion skal du være en konstruktiv medspiller, der er samarbejdsorienteret og formår at etablere gode relationer både internt på fakultetet, til andre dele af Københavns Universitet og til eksterne samarbejdspartnere.

 

Du skal have interesse for forskeres og studerendes vilkår og muligheder og udvise en konstruktiv kollegialitet mhp. at skabe gode rammer for kerneaktiviteterne.

 

Der vil blive lagt vægt på stærke kommunikative kompetencer, herunder evne til at formidle fakultetets synspunkter i eksterne sammenhænge og internt i forhold til formidling af rammer og muligheder for tilrettelæggelsen af de administrative opgaver og processer. Stor gennemslagskraft er i den forbindelse vigtig i forhold til at sikre fremdrift i forhold til de udfordringer, Det Juridiske Fakultet står overfor.

 

Din ledelsesstil skal være tydelig og uddelegerende samt kendetegnet af godt humør og lyst til at inddrage og involvere ledere og medarbejdere i udviklingen af nye løsninger i en åben, samarbejdende og flad ledelsesstruktur. Du skal således være en værdidrevet leder, der praktiserer en tillidsbaseret ledelsesstil - både generelt samt i udviklingen af den nye direktion og den administrative ledelsesgruppe.

 

Med henvisning til det igangværende reformarbejde skal du være åben over for forandringer.

 

En uddybende beskrivelse af opgaver m.v. samt den ønskede personprofil findes i stillings- og personprofilen på universitetets og MUUSMANNs hjemmesider.

 

Ansøgningsfrist torsdag d. 5. januar 2023

 

Tiltrædelse: 1. april 2023

 

Kontakt gerne dekan Jacob Graff Nielsen, telefon 35 32 31 58 / 24 48 26 87 eller Lars Muusmann, MUUSMANN A/S, telefon 40 76 72 27.

 

Send ansøgning på jobportal.ku.dk - tryk på linket "SØG STILLINGEN" nedenfor.

 

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Kontakt

Jacob Graff Nielsen

E-mail: jacob.graff.nielsen@jur.ku.dk

 

Info

Ansøgningsfrist: 05-01-2023

Ansættelsesdato: 01-04-2023

Afdeling/Sted: Det Juridiske Fakultet

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet

Adresse 1
Karen Blixens Plads 16
2300 København S
Danmark
Web
Adresse 2
Karen Blixens Plads 16
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-11-2022
Udløber
23-12-2022
Kviknummer
LJA-84276722
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet

Adresse
Karen Blixens Plads 16
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-11-2022
Ansøgningsfrist
23-12-2022
Kviknummer
LJA-84276722
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed