Gem annonce

Fagligt dygtig jurist til persondataområdet i Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-07-2020

Brænder du for ret og retfærdighed? Motiveres du af at skabe resultater? Er du et fagligt fyrtårn inden for persondataretten? Så er du måske vores nye kollega.

Danmarks Domstole værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Det gør vi med udgangspunkt i vores vision, vores stærke værdier og vores fælles mål. Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vi har til opgave at udvikle, administrere og understøtte domstolene.

Vi har brug for dig, som har en høj juridisk faglighed inden for persondataretten, som arbejder løsningsorienteret og har en god forståelse for domstolenes arbejde.

Vi tilbyder en spændende stilling:

 • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads, der lægger vægt på høj faglighed, professionalisme og arbejdsglæde

 • hvor du vil få det faglige ansvar for persondataområdet

 • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution

 • hvor du vil have et tæt samarbejde med retterne, Domstolsstyrelsens øvrige centre, eksterne samarbejdspartnere, herunder Justitsministeriets departement

 

Du bliver en del af enheden for Jura og Forretning, hvor vi er 13 engagerede medarbejdere. Enheden er en del af Center for Forretning og Udvikling.

Rådgivning og tilsyn

Jura og Forretning er persondataansvarlig for Domstolsstyrelsen og rådgiver alle enheder i Domstolsstyrelsen og øvrige embeder ved Danmarks Domstole om databeskyttelsesreglerne. Jura og Forretning har herudover ansvaret for at føre tilsyn med retternes behandling af personoplysninger på det administrative område.

Dine opgaver inden for det persondataretlige område vil blandt andet være:

 • Rådgivning om og afklaring af konkrete databeskyttelsesretlige spørgsmål, herunder i forbindelse med projekter om udvikling af nye it-løsninger

 • Opfølgning på Domstolsstyrelsens databeskyttelsesretlige forpligtelser efter Domstolsstyrelsens årshjul for databeskyttelsesarbejdet

 • Besvarelse af høringer, folketingsspørgsmål og foretage undersøgelser på databeskyttelses- og informationssikkerhedsområdet.

 

Derudover skal du føre tilsyn med retternes overholdelse af databeskyttelsesreglerne på det administrative område, og blandt andet håndtere anmeldelser af brud på persondatasikkerheden, behandle klager fra registrerede og fremme kendskabet til databeskyttelsesreglerne både internt og over for offentligheden. Du skal endvidere være med til at videreudvikle persondatatilsynet.

Du kommer til at arbejde tæt sammen med Danmarks Domstoles databeskyttelsesrådgiver og en kollega på området. Du vil endvidere skulle deltage i Danmarks Domstoles DPO-netværk, der består af databeskyttelsesrådgiveren og de persondataansvarlige ved alle embeder i Danmarks Domstole.

Ledelsesbetjening og konkret sagsbehandling

Du skal også bidrage til løsning af enhedens øvrige opgaver som fx:

 • deltage i lovforberedende arbejde og behandle høringer om lovgivning og henvendelser fra brugere og interessenter, herunder folketingsspørgsmål.

 • yde juridisk rådgivning og anden bistand til direktionen og styrelsens øvrige enheder

 • udarbejde notater, redegørelser, beslutningsforslag og orienteringer til bestyrelse, direktion og ledelsesfora

 • besvare henvendelser fra borgere, virksomheder, offentlige myndigheder og internationale organisationer om domstolene, herunder anmodninger om aktindsigt.

 

Du er samarbejdende og helhedsorienteret

Vi forventer, at du er en fagligt dygtig og erfaren jurist. Du har et indgående kendskab til persondataretten og erfaring med at fortolke persondataretten i forbindelse med it- og forretningsmæssige behov.

Da vi er en organisation, der lægger stor vægt på kommunikation, er det vigtigt, at du kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt samt formidle kompliceret materiale til andre, der ikke har samme faglige viden som dig. Det indebærer blandt andet et klart blik for det væsentlige og et korrekt sprog.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • har særdeles gode samarbejdsevner og er dygtig til at skabe gode relationer såvel internt som blandt eksterne samarbejdspartnere og interessenter

 • er resultat- og helhedsorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet

 • kan skære en sag til, finde frem til det væsentlige og selv har løsningsforslag

 • tager ansvaret på dig, arbejder struktureret og følger en sag helt til dørs

 • har god politisk forståelse og viden om lovforberedende arbejde

 • trives i en hverdag, hvor opgaverne kan være omskiftelige og med korte deadlines.

 

Som person er du lydhør, tillidsvækkende og du er i stand til at træffe beslutninger, som er fagligt rigtige og har brugerfokus.

Løn og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer, herunder Danmarks Jurist- og Økonomforbund. 

Der vil eventuelt være mulighed for at aftale et personligt tillæg afhængig af dine kvalifikationer og forudgående erfaringer. 

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Vil du vide mere?

Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på tlf. 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen og Danmarks Domstole på www.domstol.dk.

Ansøgning og øvrige oplysninger

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem på www.domstol.dk under Job. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen i stillingsopslaget på vores hjemmeside.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer) mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest mandag den 17. august 2020 kl. 12.00.

Vi forventer at holde 1. samtaler den 20. og 21. august 2020. 2. samtaler forventes afholdt med udvalgte kandidater den 24. og 25. august 2020.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Domstolsstyrelsen

Adresse 1
St. Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-07-2020
Udløber
17-08-2020
Kviknummer
LJA-80649890
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
St. Kongensgade 1-3
1264
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-07-2020
Ansøgningsfrist
17-08-2020
Kviknummer
LJA-80649890
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed
Gem annonce