Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Faglig stærk kvantitativ analytiker (ph.d. i økonomi eller lignende) med erfaring til Analysekontoret i Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
27-06-2019

Har du lyst til at arbejde med avancerede kvantitative analyser, der kan danne grundlag for videns- og evidensbasering af undervisningspolitikken? Og har du betydelig praktisk erfaring med økonometriske metoder, effektevalueringer og registerbaserede analyser? Så har du muligheden for at komme helt tæt på den politiske dagsorden i Undervisningsministeriet og præge området.

 

Vi arbejder for fagligt stærke uddannelser

 

I Undervisningsministeriet har vi som ambition, at undervisningspolitikken i højere grad skal kunne basere sig på analyse, evidens og viden. Alt sammen for at sikre de bedste og stærkeste uddannelser til alle børn og unge.

 

Analysekontoret har i den forbindelse det overordnede ansvar for at udarbejde registerbaserede analyser til brug for politikudviklingen på undervisningsområdet. Det gælder blandt andet i forbindelse med sekretariatsbetjeningen af diverse regeringsnedsatte udvalg (fx SU-ekspertudvalget og Ekspertgruppen for fordeling af elever på de gymnasiale uddannelser), politiske udspil og forhandlinger samt i den daglige betjening af minister, Folketing og presse.

 

Analysekontoret har også ansvaret for at udvikle og implementere ministeriets koncernfælles analysestrategi, der fremadrettet udgør den overordnede retning for arbejdet med data, analyse og viden i Undervisningsministeriet. Strategiens ambition er blandt andet, at der skal udarbejdes flere kvantitative analyser, der kan sikre konkret viden om centrale udfordringer, årsagssammenhænge og forventede effekter på undervisningsområdet.

 

Vi søger derfor en fagligt stærk kvantitativ analytiker, der har betydelig praktisk erfaring med økonometriske metoder og effektevaluering, fx fra en ph.d. eller lignende, og som har lyst til bringe disse kompetencer i spil på undervisningsområdet.

 

Du bliver en del af et fagligt stærkt miljø med ca. 15 kollegaer i kontoret. Samarbejde og sparring er i højsædet, og vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde.

 

Om opgaverne

 

Du får som faglig stærk og erfaren medarbejder stor indflydelse på kontorets opgaveløsning, herunder mulighed for at præge udviklingen af undervisningspolitikken gennem analyser. Du får opgaver, der giver dig mulighed for at bringe din faglighed i spil og udvikle din politiske forståelse.

 

Du får blandt andet til opgave at:

 

  • Udarbejde analyser på tværs af ministeriets område, blandt andet økonometriske effektanalyser, der sikrer viden om, hvad der virker, og analyser der giver et stærkt analytisk fundament for udviklingen af undervisningspolitikken.

  • Udvikle modeller, som tager højde for og forudsiger adfærdsændringer, blandt andet i forbindelse med politiske udspil og forhandlinger

  • Bidrage til at sætte retning for ministeriets arbejde med analyse samt videns- og evidensopbygning

  • Bidrage til at opbygge et tættere samarbejde med forskningsmiljøerne og understøtte, at relevant forskning bringes i spil i forbindelse med politikudviklingen

  • Levere tal og analyseresultater til minister, Folketing, presse med flere.

 

 

Din profil

 

Du har en faglig stærk profil (ph.d. eller lignende) og betydelig praktisk erfaring med økonometriske metoder, effektevalueringer og registerbaserede analyser.

 

Vi lægger derudover vægt på, at du:

 

  • Har lysten og evnen til at drive større analyseprojekter og fungere som metodisk sparringspartner

  • Har stor erfaring med relevante programmeringssprog til brug for opstilling af økonometriske modeller.

  • Har stærke skriftlige formidlingsevner, der gør, at du kan formidle komplekse tal og analyser på en let forståelig måde

  • Har politisk tæft og kan bringe analyser i spil i en politisk kontekst

  • Har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde team- og projektbaseret.

 

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Ansættelse pr.1. oktober 2019.

 

Du vil blive ansat som special- eller chefkonsulent efter fællesoverenskomst for akademikere i staten. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Vil du vide mere?

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Linda Kirketoft Hansen på telefon 3392 5510.

 

Du kan også læse mere om Undervisningsministeriet på vores hjemmeside uvm.dk.

 

Sådan søger du

 

Send din ansøgning, CV og eksamensbevis elektronisk senest søndag d. 18. august 2019. Du søger stillingen via vores hjemmeside uvm.dk/job. Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 34.

 

Hvis du går videre til 2. samtale, kan der forekomme test. Du får mere information herom, hvis det bliver aktuelt.

 

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.


Del dette job

Kontakt

Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Danmark
Tlf
33 92 50 00
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
27-06-2019
Udløber
18-08-2019
Kviknummer
LJA-74247150
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Politik og samfund, Økonomi og regnskab
Ansøg nu
Lignende job

Cabinet de Recrutement ETUDE ET PROJET

Spie Batignolles

Del dette job

Virksomhedsinformation

Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København K
Danmark
Tlf 33 92 50 00
Praktisk information
Indrykket
27-06-2019
Ansøgningsfrist
18-08-2019
Kviknummer
LJA-74247150
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, Politik og samfund, Økonomi og regnskab
Beliggenhed