Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Faglig stærk jurist inden for straffesagsområdet til Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-10-2020

Vil du være med til at arbejde for ret og retfærdighed? Motiveres du af at skabe resultater? Og har du lyst til at bidrage til det vigtige samarbejde på straffesagsområdet? Så er du måske vores nye kollega.

Danmarks Domstole værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Det gør vi med udgangspunkt i vores vision, vores stærke værdier og vores fælles mål. Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vi har til opgave at udvikle, administrere og understøtte domstolene.

Straffesagsområdet og stabil og fremtidssikret it-systemunderstøttelse er vigtige strategiske temaer hos os. Vi har brug for dig, som har en høj juridisk faglighed. Du har også erfaring med samarbejdet mellem aktørerne i straffesagskæden og stor interesse for at styrke samarbejdet mellem jura, forretning og it.

Vi tilbyder dig en spændende, nyoprettet stilling:

 • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads, der lægger vægt på høj faglighed, professionalisme og arbejdsglæde

 • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution

 • hvor du vil have et tæt samarbejde med retterne, Domstolsstyrelsens øvrige centre, eksterne samarbejdspartnere, herunder Justitsministeriets departement.

 

Du bliver en del af enheden for Jura og Forretning, hvor vi er 13 engagerede medarbejdere, som har fokus på at skabe resultater af høj kvalitet og har en uformel omgangstone. Enheden er en del af Center for Forretning og Udvikling.

Du bliver forretningsejer for straffesagsområdet

Som forretningsejer får du det faglige ansvar for at understøtte og (drifts)udvikle domstolene på straffesagsområdet.

En af dine vigtigste opgaver bliver at lede, koordinere og deltage i projekter og opgaver i straffesagskæden.

Du skal bidrage med juridisk rådgivning på straffesagsområdet generelt og herunder i forbindelse med Danmarks Domstoles projekt om udvikling af et nyt straffe- og skiftesystem.

Dine opgaver omfatter også at:

 • udarbejde projektbeskrivelser og -planer

 • udarbejde notater, beslutningsforslag og orienteringer herunder til ledelsen og bestyrelsen og sparre med eller kvalitetssikre sådanne produkter fra fuldmægtigene i enheden

 • prioritere og beslutte, hvilke behov og ønsker der skal varetages i forbindelse med understøttelsen og udviklingen af området

 • have et løbende overblik over sagsbehandlingssystemernes indhold, og i samarbejde med systemejeren at prioritere ønsker til systemerne med fokus på at skabe værdi for brugerne og gevinstrealisering

 • udarbejde bekendtgørelser og vejledninger på domstolenes område

 • betjene sekretariaterne for forskellige udvalg, fora og arbejdsgrupper

Du kommer til at deltage i lovforberedende arbejde og behandle høringer om lovgivning og henvendelser fra brugere og interessenter på området, herunder folketingsspørgsmål. Du vil i et vist omfang også skulle bidrage til løsning af enhedens øvrige opgaver.

Du er samarbejdende og helhedsorienteret

Vi lægger vægt på, at du er en faglig dygtig jurist med flere års erfaring. Du har måske arbejdet ved retterne, anklagemyndigheden, Justitsministeriet eller som advokat.

Du skal have et indgående kendskab til lovgivningen på straffesagsområdet og have viden om retsarbejdet ved domstolene.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • har erfaring med projektledelse eller koordinering af projekter eller større opgaver

 • har interesse for it med henblik på understøttelse af forretningen

 • har særdeles gode samarbejdsevner og er dygtig til at skabe gode relationer såvel internt som blandt eksterne samarbejdspartnere og interessenter

 • er resultatorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet

 • tager ansvaret på dig, arbejder struktureret og kan træffe beslutninger af faglig høj kvalitet

 • har stor viden om det lovforberedende arbejde og de politiske beslutningsprocesser, betjening af minister, Folketing og diverse ledelsesfora

 • trives i en hverdag, hvor opgaverne kan være omskiftelige og med korte deadlines.

Da vi er en organisation, der lægger stor vægt på kommunikation, er det vigtigt, at du kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt samt formidle kompliceret materiale til andre, der ikke har samme faglige viden som dig. Det indebærer blandt andet et klart blik for det væsentlige og et korrekt sprog.

Som person er du lydhør, tillidsvækkende og har brugerfokus.

Løn og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som specialkonsulent efter Finansministeriets overenskomst med AC. Der vil kunne forhandles et pensionsgivende tillæg, hvis størrelse vil afhænge af erfaring og kvalifikationer.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Vil du vide mere?

Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på tlf. 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også læse Strategi for Danmarks Domstole 2019-2022.

Ansøgning og øvrige oplysninger

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen nederst på siden.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer) mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest den 28. oktober 2020, kl. 10:00.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Domstolsstyrelsen

Adresse 1
Store Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Adresse 2
Store Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-10-2020
Udløber
28-10-2020
Kviknummer
LJA-81271177
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
Store Kongensgade 1-3
1264
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-10-2020
Ansøgningsfrist
28-10-2020
Kviknummer
LJA-81271177
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed