Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Faglig stærk jurist inden for straffesagsområdet til Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-03-2020

Danmarks Domstole står over for en række store og spændende opgaver, hvis løsning er af væsentlig betydning for, at domstolene er i stand til at sikre ret og retfærdighed på en produktiv og effektiv måde. Vores opgave er at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved Danmarks Domstole.

Et af vores vigtige strategiske temaer er straffesagsområdet. Vi søger derfor en ny kollega, der har lyst til at understøtte et velfungerende samarbejde mellem aktørerne i straffesagskæden for at sikre korte sagsbehandlingstider og bidrage til brugernes samlede oplevelse af mødet med domstolene.

Du vil også få andre opgaver, hvor du skal omsætte din viden om juraen, processer og sagsgange til juridisk afklaring og rådgivning, forslag til lovgivningsmæssige tiltag, administrative løsninger og indhold af it-systemer til gavn for brugerne.

Vi tilbyder dig en spændende stilling:

 • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads med høj faglighed

 • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution

 • hvor du vil have mange kontaktflader til Domstolsstyrelsens øvrige centre, retterne og eksterne samarbejdspartnere, særligt Justitsministeriets departement.

 

Du bliver en del af enheden for Jura og Forretning, hvor vi er 10 engagerede medarbejdere, som har fokus på at skabe resultater af høj kvalitet og har en uformel omgangstone. Enheden er en del af Center for Forretning og Udvikling.

Rådgivning, koordinering og brugerfokus (særligt) på straffesagsområdet

Danmarks Domstole indgår som et væsentligt led i straffesagskæden, hvor Justitsministeriets departement, anklagemyndigheden, politiet og kriminalforsorgen er tætte samarbejdspartnere.

En af dine vigtigste opgaver bliver at koordinere og deltage i projekter og opgaver i straffesagskæden. Her skal du blandt andet bidrage med juridisk rådgivning og afklaring. Du skal også varetage rollen som koordinator eller projektleder og udarbejde projektbeskrivelser og -planer.

Dine opgaver omfatter også:

 • Udarbejdelse af beslutningsforslag og orienteringer til bestyrelse, direktion eller ledelsesfora

 • Lovforberedende arbejde, besvarelse og koordinering af folketingsspørgsmål og høringer

 • Opfølgning på implementering af initiativer på straffesagsområdet eksempelvis Ungdomskriminalitetsnævnet

 • Udarbejdelse af bekendtgørelser og vejledninger på domstolenes område

 • Sekretariatsbetjening af forskellige udvalg, fora og arbejdsgrupper.

 

Det er helt afgørende, at du har lyst til at sætte dig ind i Danmarks Domstole som organisation og er lydhør og interesseret i at involvere og have et tæt samarbejde med kolleger, brugere og interessenter.

 

Du vil også skulle bidrage til enhedens øvrige opgaver, herunder særligt inden for persondataområdet.

Jura og Forretning er persondataansvarlig for Domstolsstyrelsen og rådgiver alle enheder i Domstolsstyrelsen og øvrige embeder ved Danmarks Domstole. Jura og Forretning har herudover ansvaret for at føre tilsyn med retternes overholdelse af databeskyttelsesreglerne på det administrative område.

Dine opgaver inden for det persondataretlige område vil blandt andet være:

 • Rådgive om og afklare konkrete databeskyttelsesretlige spørgsmål

 • Opfølgning på Domstolsstyrelsens databeskyttelsesretlige forpligtelser efter Domstolsstyrelsens årshjul for databeskyttelsesarbejdet

 • Besvarelse af høringer, folketingsspørgsmål, undersøgelser på databeskyttelses- og informationssikkerhedsområdet.

 

Derudover skal du føre tilsyn med retternes overholdelse af databeskyttelsesreglerne på det administrative område og videreudvikle tilsynet samt vejlede retterne om databeskyttelsesreglerne.

Hvem er du?

Vi søger en faglig dygtig jurist, der har særdeles gode samarbejdsevner og er dygtig til at skabe gode relationer såvel internt som blandt eksterne samarbejdspartnere og interessenter.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • Har et indgående kendskab til straffeprocessen, behandling af straffesager, strafferetten og arbejdet i straffesagskæden

 • Har erfaring med persondataretten og forvaltningsretten eller lyst til at lære området indgående at kende

 • Har stor viden om det lovforberedende arbejde og de politiske beslutningsprocesser, betjening af minister og Folketing og diverse ledelsesfora

 • Er resultat- og helhedsorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet samt arbejder struktureret og følger en sag helt til dørs.

 

Da vi er en organisation, der lægger stor vægt på kommunikation, er det vigtigt, at du kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt samt formidle kompliceret materiale til andre, der ikke har samme faglige viden som dig. Det indebærer blandt andet et klart blik for det væsentlige og et korrekt sprog.

Endelig trives du i en hverdag, hvor opgaverne kan være omskiftelige på både strategisk og mere praktisk niveau.

Løn og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som specialkonsulent efter Finansministeriets overenskomst med AC. Der vil kunne forhandles et pensionsgivende tillæg, hvis størrelse vil afhænge af erfaring og kvalifikationer.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Vil du vide mere?

Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på tlf. 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også læse Strategi for Danmarks Domstoles 2019-2022.

Ansøgning og øvrige oplysninger

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem på www.domstol.dk under Job. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen i stillingsopslaget på vores hjemmeside.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer) mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest den 13. april 2020.

Vi forventer at holde 1. samtaler den 22. og 23. april 2020. 2. samtaler forventes afholdt med udvalgte kandidater den 27. april 2020.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Domstolsstyrelsen

Adresse 1
St. Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-03-2020
Udløber
13-04-2020
Kviknummer
LJA-79860578
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
St. Kongensgade 1-3
1264
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-03-2020
Ansøgningsfrist
13-04-2020
Kviknummer
LJA-79860578
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed