Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Faglig stærk juridisk borgerrådgiver med øje for den gode dialog

Billund Kommune

Billund, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
25-05-2022

Har du lyst til at styrke den gode dialog mellem borgere og kommunen? Brænder du for forvaltningsret, går du op i retssikkerhed og god forvaltningsskik? Og har du lyst til at bruge denne viden til at skabe læring i organisationen?

Så er du måske Billund Kommunes nye borgerrådgiver.

Hvad er dine opgaver?

Som borgerrådgiver er din vigtigste opgave at vejlede og rådgive borgere, som har oplevet udfordringer i deres samarbejde med kommunen eller har brug for hjælp til at komme videre i deres sag. Du skal ikke foretage egentlig sagsbehandling, men hjælpe dem med fx at forstå breve og afgørelser fra kommunen, finde vej i det kommunale system og hvordan de skal agere i klagesystemet. Du bliver derfor borgernes og politikernes uafhængige funktion, og skal bidrage til at sikre ligeværdig retssikkerhed for alle borgere.

Derudover bliver en vigtig opgave at sikre, at borgernes henvendelser bliver brugt konstruktivt til forbedring af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening. Du er derfor i løbende dialog med afdelinger om god borgerservice og imødekommende myndighedsarbejde, og afrapporterer årligt til kommunalbestyrelsen.

En anden mindre opgave er at varetage kommunens whistleblowerordning, herunder at behandle indberetninger fra kommunens ansatte og samarbejdspartnere.

Din profil

Rådgivningsfunktionen er helt central i jobbet, og det er derfor afgørende, at du kan gennemskue komplekse problemstillinger både fra et juridisk, men også et menneskeligt perspektiv.

Du har engagement og lyst til at tale med mange forskellige mennesker, og du evner at levere forståelig vejledning og kommunikation både til borgere og i samarbejdet med kommunens organisation.

Dine evner for samarbejde og konfliktløsning vil også komme i spil, og du formår at skabe gode relationer ind i organisationen.

Herudover vil der blive lagt vægt på følgende kompetencer:

  • Relevant uddannelse, som fx jurist, socialrådgiver eller lignende
  • Har et indgående kendskab til og forståelse af forvaltningsretlige regler og principper, og gerne fra en offentlig kontekst.
  • Gode evner for samarbejde og konfliktmægling
  • Trives i en uforudsigelig hverdag, der kræver høj grad af selvstændighed og daglige prioriteringer.

Ansættelse

Du får en arbejdsplads på rådhuset i Grindsted. Meget af dialogen med borgerne vil dog foregå fysisk på fx Borgerservice i Grindsted eller Billund eller via telefonisk rådgivning. Desuden vil der være en række møder og dialoger med kommunens afdelinger. Arbejdet skal tilpasses, så det er til borgernes fordel, men må også meget gerne udnyttes til at give dig gode arbejdsvilkår. Fleksible arbejdstider og -steder er derfor muligt.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Du ansættes af byrådet, og refererer i forhold til borgersager til borgmesteren. Du bliver en (uafhængig) del af Byrådssekretariatet, hvor du kan få juridisk sparring. Desuden vil du indgå i et fagligt og kollegialt fællesskab med borgerrådgivere i nabokommunerne, og i et landsdækkende netværk af kommunale borgerrådgivere.

Du kan læse mere om stillingen i job- og personprofilen.

Hvis du har spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen på tlf. 7972 7201 eller leder af byrådssekretariatet Signe Grønnegård Christiansen på tlf. 7972 7241.

 Ansøgningsfristen er torsdag den 2. juni 2022. Samtalerne finder sted torsdag den 16. juni 2022 og en evt. anden samtale mandag den 20. juni 2022.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Om stillingen

Stillingskategori:

Administration og Sagsbehandling

Arbejdssted:

Kommunalbestyrelsen

Ansættelsesvilkår:

Fastansættelse

Arbejdstid:

Fuldtid

Send ansøgning

Ansøgningsfrist: 02-06-2022

Kontakt

Ole Christian Bladt-Hansen

Kommunaldirektør

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Billund Kommune

Adresse 1
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted
Danmark
Tlf
79 72 72 00
Adresse 2
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-05-2022
Udløber
02-06-2022
Kviknummer
LJA-83651421
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Billund Kommune

Adresse
Jorden Rundt 1
7200
Grindsted
Danmark
Tlf: 79 72 72 00
Praktisk information
Indrykket
25-05-2022
Ansøgningsfrist
02-06-2022
Kviknummer
LJA-83651421
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed