Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Fagansvarlig for persondataretten til Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-09-2020

Er du en dygtig jurist, der brænder for ret og retfærdighed? Motiveres du af at skabe resultater? Er du et fagligt fyrtårn inden for persondataretten? Så er du måske vores nye kollega.

Danmarks Domstole værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Det gør vi med udgangspunkt i vores vision, vores stærke værdier og vores fælles mål. Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vi har til opgave at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved domstolene.

Vi har brug for dig, som har en høj juridisk faglighed blandt andet inden for persondataretten, og som arbejder løsningsorienteret.

Vi tilbyder en spændende stilling:

 • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads, der lægger vægt på høj faglighed, professionalisme og arbejdsglæde

 • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution

 • hvor du vil have et tæt samarbejde med retterne, Domstolsstyrelsens øvrige centre, eksterne samarbejdspartnere, herunder Justitsministeriets departement.

 

Du bliver en del af enheden for Jura og Forretning, hvor vi er 13 engagerede medarbejdere. Enheden er en del af Center for Forretning og Udvikling.

Rådgivning, tilsyn og udvikling

Jura og Forretning er persondataansvarlig for Domstolsstyrelsen og rådgiver alle enheder i Domstolsstyrelsen og øvrige embeder ved Danmarks Domstole om databeskyttelsesreglerne. Jura og Forretning har herudover ansvaret for at føre tilsyn med retternes behandling af personoplysninger på det administrative område.

Dine opgaver inden for det persondataretlige område vil blandt andet være:

 • rådgivning om og afklaring af konkrete databeskyttelsesretlige spørgsmål, herunder i forbindelse med projekter om udvikling af nye it-løsninger

 • føre tilsyn med retternes overholdelse af databeskyttelsesreglerne på det administrative område

 • videreudvikling og tilrettelæggelse af persondatatilsynet ved Danmarks Domstole, så vi udfører et effektivt tilsyn og blandt andet håndterer anmeldelser af brud på persondatasikkerheden og behandler klager fra registrerede.

 

Derudover skal du følge op på Domstolsstyrelsens databeskyttelsesretlige forpligtelser efter Domstolsstyrelsens årshjul for databeskyttelsesarbejdet.

Du kommer til at arbejde tæt sammen med Danmarks Domstoles databeskyttelsesrådgiver og fuldmægtige på området. Du skal desuden deltage i Danmarks Domstoles DPO-netværk, der består af databeskyttelsesrådgiveren og de persondataansvarlige ved alle embeder i Danmarks Domstole.

Ledelsesbetjening og konkret sagsbehandling

Du kommer også til at bidrage til løsningen af enhedens øvrige opgaver.

Du skal blandt andet deltage i lovforberedende arbejde, behandle høringer samt bidrage til besvarelse af folketingsspørgsmål. Du skal yde juridisk rådgivning og anden bistand til direktionen og styrelsens øvrige enheder.

Derudover vil dine opgaver omfatte:

 • udarbejdelse af notater, redegørelser, beslutningsforslag og orienteringer til bestyrelse, direktion og ledelsesfora

 • sekretariatsbetjening af forskellige udvalg, fora og arbejdsgrupper

 • besvarelse af henvendelser fra borgere, virksomheder, offentlige myndigheder og internationale organisationer om domstolene, herunder anmodninger om aktindsigt.

 

Du er samarbejdende og helhedsorienteret

Du har et indgående kendskab til persondataretten og erfaring med at fortolke persondataretten i forbindelse med it- og forretningsmæssige behov.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • har god politisk forståelse og viden om lovforberedende arbejde

 • har særdeles gode samarbejdsevner og er dygtig til at skabe gode relationer såvel internt som blandt eksterne samarbejdspartnere og interessenter

 • resultat- og helhedsorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet

 • kan skære en sag til, finde frem til det væsentlige og selv har løsningsforslag

 • tager ansvaret på dig, arbejder struktureret og følger en sag helt til dørs.

 

Da vi er en organisation, der lægger stor vægt på kommunikation, er det vigtigt, at du kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt samt formidle kompliceret materiale til andre, der ikke har samme faglige viden som dig. Det indebærer blandt andet et klart blik for det væsentlige og et korrekt sprog.

Som person er du lydhør, tillidsvækkende og du er i stand til at træffe beslutninger, som er fagligt rigtige og har brugerfokus. Endelig trives du i en hverdag, hvor opgaverne kan være omskiftelige og med korte deadlines.

Løn og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som specialkonsulent eller fuldmægtig alt efter kvalifikationer i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer, herunder Danmarks Jurist- og Økonomforbund. 

Der vil eventuelt være mulighed for at aftale et personligt tillæg afhængig af dine kvalifikationer og forudgående erfaringer. 

Stillingen ønskes besat snarest muligt. Der er tale om et genopslag.

Vil du vide mere?

Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på tlf. 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen og Danmarks Domstole på www.domstol.dk.

Ansøgning og øvrige oplysninger

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem på www.domstol.dk under Job. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen Søg stillingen i stillingsopslaget på vores hjemmeside.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer) mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest mandag den 21. september 2020 kl. 12.00.

Vi holder 1. samtaler løbende. 2. samtaler forventes afholdt med udvalgte kandidater den 25. og 28. september 2020.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Domstolsstyrelsen

Adresse 1
Store Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Adresse 2
Store Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-09-2020
Udløber
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81035915
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
Store Kongensgade 1-3
1264
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-09-2020
Ansøgningsfrist
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81035915
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed