Gem annonce

Erhvervsstyrelsen søger samfundsfaglige akademikere til området for grøn og ansvarlig erhvervsudvikling

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
05-08-2022

Vi søger lige nu nye kollegaer i området for grøn og ansvarlig erhvervsudvikling i Erhvervsstyrelsen, hvor vi arbejder med at understøtte en grøn og bæredygtig omstilling i erhvervslivet, fremme virksomheders arbejde med samfundsansvar samt skabe gode vilkår for nye forretningsmodeller og iværksætteri med fokus på danske styrkepositioner.

Grøn omstilling, samfundsansvar og iværksætteri står højt på den internationale og nationale dagsorden

Området for grøn og ansvarlig erhvervsudvikling består af ca. 30 medarbejdere, der arbejder med at skabe gode rammer for, at Danmark får flere konkurrencedygtige og ansvarlige virksomheder, der bidrager til en grøn og bæredygtig omstilling.

Vi arbejder for at skabe gode rammevilkår for både nystartede og mere etablerede danske virksomheder og for at understøtte et stærkt og innovativt erhvervsliv. Vi har bl.a. fokus på, hvordan styrket offentlig-privat samspil samt teknologi og nye forretningsmodeller, data og digitale løsninger kan understøtte erhvervsudvikling, samt en grøn og ansvarlig omstilling i dansk erhvervsliv.

I forhold til virksomheders samfundsansvar har vi pt. særligt fokus på forhandling af kommende EU-regulering om virksomheders ansvar i værdikæder (due diligence) samt vejledning generelt til virksomheder om deres arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar.

Vores arbejdsopgaver spænder fra ministerbetjening, udvikling og eksekvering af erhvervspolitiske strategier og ny policy til sekretariatsbetjening af råd, paneler og partnerskaber samt deltagelse i interessevaretagelse i EU og OECD på vores områder. Vores arbejde indebærer et bredt samarbejde med øvrige områder i Erhvervsstyrelsen, Erhvervsministeriet, andre myndigheder og mange forskellige eksterne interessenter.

Vi tilbyder en række forskellige erhvervspolitiske opgaver

Som medarbejder i grøn og ansvarlig erhvervsudvikling kan dine opgaver bl.a. bestå i at:

 • Bidrage til ministerbetjening, nye regeringsstrategier og nye policyforslag, gennemføre erhvervspolitiske analyser, initiativer, strategier og værktøjer, der kan motivere og understøtte iværksættere og virksomheder i at arbejde med bl.a. grøn omstilling, cirkulær økonomi, bæredygtighed og samfundsansvar.
 • Udvikle og gennemføre konkrete indsatser, der understøtter etablerede og spirende danske styrkepositioner indenfor fx nye sundhedsløsninger og biosolutions, udmøntning af tilskudspuljer fx til at understøtte iværksættere og fremme af bedre offentlig-privat samspil.
 • Forberede møder, udvikle oplæg og varetage interessenthåndtering ifm. sekretariatsbetjening af råd, partnerskaber og paneler, der kommer med anbefalinger til regeringen indenfor bl.a. iværksætteri, vækstvilkår og samfundsansvar.
 • Fremme virksomheders datadeling, udvikling af en digital infrastruktur og værktøjer, der kan hjælpe virksomheder med omstilling til en mere grøn og cirkulær økonomi fx ved at dokumentere deres klimaaftryk.
 • Udvikle vejledningsindsats til danske virksomheder om samfundsansvar og bæredygtighed herunder fx opgørelse af ESG-nøgletal
 • Deltage i forhandlinger og interessevaretagelse bl.a. i forhold til ny EU-regulering om bæredygtighed og ansvar i værdikæden vedrørende menneskerettigheder og miljø, samt ift. international standardisering.
 • Sekretariatsbetjening af NCP Danmark, som arbejder for at fremme kendskabet til OECDs retningslinjer for multinationale virksomheder arbejde med samfundsansvar og behandler klager om mulige overtrædelser af retningslinjerne.

Dine konkrete arbejdsopgaver vil afhænge af dine interesser og kompetencer, og der vil være gode muligheder for at rokere mellem emneområder og opgavetyper.

Om dig

Du har en samfundsfaglig uddannelse (fx cand.scient.pol., cand. merc., cand.soc., cand.scient.adm. o.lign.). Du har interesse for erhvervspolitik og vil gerne gøre en forskel for dansk erhvervsliv. Viden inden for erhvervspolitik, iværksætteri, klima- og miljøregulering, samfundsansvar, ESG, digitalisering og brug af data vil være en fordel men er ikke et krav. Det vil endvidere være positivt, hvis du har stærke analytiske kompetencer eller interesse for og gerne viden om kommunikation og formidling. Du har måske et par års erfaring fra en politisk organisation eller konsulentvirksomhed, men du kan også være nyuddannet.

Derudover forventer vi, at du:

 • er god til skriftlig og mundtlig formidling
 • er engageret, resultatorienteret og effektiv i din arbejdstilrettelæggelse
 • er innovativ, fremsynet og initiativrig i din opgaveløsning
 • kan arbejde selvstændigt, men samtidig er samarbejdsorienteret
 • hurtigt kan sætte dig ind i nye faglige områder og overskue komplekse sagsområder
 • er indstillet på at løfte forskellige opgaver og formår at prioritere din tid, når der er travlt
 • trives med at samarbejde med både kollegaer og eksterne samarbejdspartnere

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ca. 1.000 medarbejdere. Medarbejderne er fordelt på fire forskellige afdelinger rundt om i landet. Dit ansættelsessted vil være i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed med en stærk digital dagsorden. Vi har fagligt dygtige medarbejdere, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe ny værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen 

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg. Der er tale om faste fuldtidsstillinger. Ansættelse vil ske efter kvalifikationer og for den rette kandidat kan indplacering som special- eller chefkonsulent være en mulighed.

Hvis du vil vide mere om stillingerne, kan du kontakte kontorchef for Grøn og ansvarlig erhvervsudvikling, Camilla Hjermind, på telefon +45 35 29 16 65, eller teamleder Simon Rahlf Hauptmann tlf. 35 29 15 24 (iværksætteri og vækstvilkår), teamleder Anders Bomholdt tlf. 35 29 12 05 (grøn omstilling), teamleder Søren Riis Andersen tlf. 35 29 15 35 (samfundsansvar)

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Iben Schulin-Zeuthen på tlf. 91 33 70 80

For at søge stillingen klikker du på linket Søg stilling i annoncen og følger instruktionerne. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 18. august 2022.

Samtaler forventes afholdt i uge 34. Stillingerne ønskes besat snarest muligt. Der vil blive anvendt case i forbindelse med 2. samtale.

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
05-08-2022
Udløber
18-08-2022
Kviknummer
LJA-83902062
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
05-08-2022
Ansøgningsfrist
18-08-2022
Kviknummer
LJA-83902062
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce