Gem annonce

Erhvervsstyrelsen søger ambitiøs medarbejder med stærke analytiske kompetencer og interesse for data

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-07-2020

Øget og ansvarlig brug af data er en central forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores opgaver bedre. Kan du bidrage til at styrke Erhvervsstyrelsens anvendelse af data i vores kerneopgaver? Og har du stærke analytiske og formidlingsmæssige kompetencer og er dygtig til at samarbejde? Så er du måske vores nye kollega i området Dataservice og Offentlige data.

 

Stilling i et udviklingsorienteret og stærkt fagligt område

Data bliver i stigende grad et grundvilkår i løsningen af Erhvervsstyrelsens opgaver. Det gælder bl.a. den yderligere professionalisering af vores kontrol- og tilsynsindsatser, udviklingen af et dataunderstøttet erhvervsfremmesystem, vækst og udvikling i hele Danmark, optimering af vores kundesupport og en række andre udvalgte områder. Derfor arbejder vi løbende med at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet.

 

Vi arbejder både med centrale data om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data. Fx har vi adgang til data om næsten 800.000 virksomheder i CVR-registret, vi modtager årligt mere end 270.000 digitale regnskaber, vi har forskeradgang til Danmarks Statistik, og med Virksomhedsguiden.dk er vi ved at udvikle en datadrevet platform, som understøtter erhvervsfremmesystemet og dansk erhvervsliv. Samtidig opsamler vi data om bl.a. vores sager og sagsbehandling, vores kundesupport samt virksomhedernes brug af vores indberetningsløsninger.

 

Arbejdet i Dataservice og Offentlige data

Dataservice og Offentlige data er Erhvervsstyrelsens tværgående data- og analyseenhed og spiller en central rolle ift. at gøre Erhvervsstyrelsen mere datadrevet. Det betyder blandt andet, at vi gennemfører større tværgående udviklingsprojekter med fokus på dataanvendelse i tæt samarbejde med andre kontorer i Erhvervsstyrelsen. Vi bistår også vores kollegaer ved dataopgaver og -udtræk ifm. fx Folketingsspørgsmål, ministerbetjening og lovforberedende arbejde.

 

Derudover arbejder vi løbende med at forbedre datakvalitet og -tilgængelighed i Erhvervsstyrelsen, vi er ansvarlige for Erhvervsstyrelsen data governance, og så står vi for at kompetenceudvikle og inspirere vores kollegaer til øget brug af data i den daglige opgaveløsning.

 

Dine konkrete arbejdsopgaver vil afhænge af dine kompetencer og interesseområder, men du vil få en stilling, hvor du eksempelvis:

 • bistår med BI-løsninger, analyser og datavisualiseringer baseret på centrale datakilder om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data, typisk i Tableau

 • skal bidrage til at udvikle nye datakilder og analysemetoder, fx Python, R eller Stata

 • arbejder med at forbedre kvalitet, tilgængelighed og anvendelse af Erhvervsstyrelsens datakilder

 • bidrager til at skabe netværk, inspirere til øget dataanvendelse samt løfte data- og analysekompetencer på tværs af Erhvervsstyrelsen

 

Du bliver en del af et område med ca. 15 akademiske medarbejdere med en klar samfundsvidenskabelig profil. Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job med høj faglighed og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø med gode kolleger.

 

Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen.

 

Samfundsvidenskabelig profil med flair for datadrevet udvikling

Vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse - gerne inden for det samfundsvidenskabelige område, fx cand.scient.pol., cand.polit., cand.merc. eller lignende.

 

Vi forventer, at du:

 • har en analytisk tankegang

 • har erfaring med dataanalyse og -visualiseringer, fx i Tableau eller Power BI

 • har erfaring med eller interesse for at arbejde med Python, R, Stata eller lignende programmer

 • har stærke kommunikations- og formidlingsevner

 • er udadvendt og trives med at opsøge og indgå i samarbejder med forskellige faggrupper

 • hurtigt kan sætte dig ind i nye områder, komplekse problemstillinger, varierende arbejdsopgaver, og sætte dig i brugerens sted, så du leverer løsninger, der gør en reel forskel

 • er engageret, dynamisk og proaktiv i din opgavevaretagelse og god til at arbejde struktureret

 

Vi søger både nyuddannede og medarbejdere med erfaring. Som mere erfaren vægter vi især erfaring med projektledelse. Derudover er det fordel, hvis du har arbejdet i en politisk ledet organisation, men det er ikke et krav.

 

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 750 medarbejdere, som arbejder på fire forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

 

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

 

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

 

Om ansættelsen

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for at forhandle tillæg. Indplacering vil være afhængig af kvalifikationer. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst muligt.

 

Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte teamleder Anders Danielsen på telefon 35 29 11 84 eller chef for Dataservice og Offentlige Data Christoffer Kjældgaard Giwercman på 35 29 12 49. For spørgsmål angående løn og ansættelsesforhold kan du rette henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39. Bemærk at tilgængeligheden vil være begrænset over sommeren.

 

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på "Søg stilling"-knappen. Ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest tirsdag d. 11. august 2020.

 

Tiltrædelse vil være den 1. oktober 2020 eller hurtigst muligt.

 

Samtaler forventes afholdt i uge 34 og 35. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

 

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen.

 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresse



Kontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-07-2020
Udløber
11-08-2020
Kviknummer
LJA-80649736
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, IT, web og teknologi
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-07-2020
Ansøgningsfrist
11-08-2020
Kviknummer
LJA-80649736
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, IT, web og teknologi
Beliggenhed
Gem annonce