Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erhvervsstyrelsen søger ambitiøs medarbejder med stærke analytiske kompetencer og flair for projektledelse

Erhvervsstyrelsen,

København, Storkøbenhavn

Indrykket
26-02-2021

Øget og ansvarlig brug af data er en central forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores opgaver bedre. Kan du bidrage til at styrke Erhvervsstyrelsens anvendelse af data i vores kerneopgaver? Og har du stærke analytiske og formidlingsmæssige kompetencer og erfaring med at samarbejde i en politisk organisation? Så er du måske vores nye kollega i området Dataanalyse.

Stilling i et udviklingsorienteret og stærkt fagligt område

Data bliver i stigende grad et grundvilkår i løsningen af Erhvervsstyrelsens opgaver. Det gælder bl.a. den yderligere professionalisering af vores kontrol- og tilsynsindsatser, udviklingen af et dataunderstøttet erhvervsfremmesystem, BI og analyse af covid-19 kompensationsordningerne, vækst og udvikling i hele Danmark, optimering af vores kundesupport og en række andre udvalgte områder. Derfor arbejder vi løbende med at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet.

Vi arbejder både med centrale data om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data. Fx har vi adgang til data om næsten 800.000 virksomheder i CVR-registret, vi modtager årligt mere end 270.000 digitale regnskaber, vi har forskeradgang til Danmarks Statistik, og med Virksomhedsguiden.dk er vi ved at udvikle en datadrevet platform, som understøtter erhvervsfremmesystemet og dansk erhvervsliv. Samtidig har vi en omfattende database over ansøgninger til kompensationsordningerne målrettet dansk erhvervsliv.

Arbejdet i Dataanalyse

Dataanalyse er Erhvervsstyrelsens tværgående data- og analyseenhed og spiller en central rolle ift. at gøre Erhvervsstyrelsen mere datadrevet. Det betyder blandt andet, at vi gennemfører større tværgående analyse- og udviklingsprojekter med fokus på dataanvendelse i tæt samarbejde med andre kontorer i Erhvervsstyrelsen. Vi bistår også vores kollegaer ved dataopgaver og -udtræk ifm. fx Folketingsspørgsmål, ministerbetjening og lovforberedende arbejde.

Derudover arbejder vi løbende med at forbedre datakvalitet og -tilgængelighed i Erhvervsstyrelsen, vi er ansvarlige for Erhvervsstyrelsen data governance, og så står vi for at kompetenceudvikle og inspirere vores kollegaer til øget brug af data i den daglige opgaveløsning.

Vi søger en medarbejder, der som primær opgave skal drive projektet om BI og analyse af covid-19 kompensationsordningerne i samarbejde med række kollegaer. Arbejdsopgaverne vil bestå af følgende:

 • overordnet styring af projektet og varetagelse af koordinering med andre områder i Erhvervsstyrelsen, departementet samt eksterne samarbejdspartnere

 • rapportering af nøgletal og datavisualiseringer om kompensationsordningerne

 • løbende udvikling og vedligehold af BI-produkter

 • analysebidrag til fx politiske forhandlinger, folketingsspørgsmål og samrådsmateriale

 • understøtte sagsbehandlingen med ad-hoc statistik pba. kompensationsansøgninger

 • bidrager til at skabe netværk og sikre et godt samarbejde på tværs af Erhvervsstyrelsen

 

Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen. 

Samfundsvidenskabelig profil med flair for datadrevet udvikling

Vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse fx cand.scient.pol., cand.polit. eller cand.it. og mindst 3 års erfaring. Derudover er det fordel, hvis du har arbejdet i en politisk ledet organisation, gerne et departement.

Vi forventer, at du:

 • har en analytisk tankegang

 • har erfaring med projektledelse og ministerbetjening

 • har erfaring med dataanalyse og -visualiseringer, fx i Tableau eller PowerBI samt Danmarks Statistiks registre.

 • har stærke kommunikations- og formidlingsevner

 • er udadvendt og trives med at opsøge og indgå i samarbejder med forskellige faggrupper

 • hurtigt kan sætte dig ind i nye områder, komplekse problemstillinger og varierende arbejdsopgaver

 • er engageret, dynamisk og proaktiv i din opgavevaretagelse og god til at arbejde struktureret

 

Du bliver en del af et område med 12 akademiske medarbejdere, der vægter faglighed og samarbejde højt. Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job med høj faglighed og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø med gode kolleger.

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 750 medarbejdere, som arbejder på fire forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for at forhandle tillæg. Indplacering vil være afhængig af kvalifikationer. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte teamleder Anders Danielsen på telefon 35 29 11 84 eller Sofie Jæger på 35 29 15 86. For spørgsmål angående løn og ansættelsesforhold kan du rette henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39.

Interesseret?

For at søge stillingen klikker du på linket Søg stilling i annoncen og følg instruktionerne. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag den 14. marts 2021.

Vi forventer at holde samtaler i uge 11 og 12. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen,

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
26-02-2021
Udløber
14-03-2021
Kviknummer
LJA-81764166
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen,

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
26-02-2021
Ansøgningsfrist
14-03-2021
Kviknummer
LJA-81764166
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed