Gem annonce

Erhvervsministeriets departement søger økonomistuderende til økonomisk analyse

Erhvervsministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-07-2024

Ansøgningsfrist: 12-08-2024

 

Er du en fagligt stærk økonomistuderende? Har du interesse for samfunds- og erhvervsøkonomi, dataanalyser og formidling af resultater?

 

Så søg job i området for erhvervs- og samfundsøkonomi (område 1) i Erhvervsministeriets departement - vi arbejder med samfundsøkonomi, konkurrenceevne og grøn omstilling i erhvervslivet.

 

Om jobbet

Din rolle som studentermedhjælper vil være at bistå områdets ansatte med at udarbejde tal og analyser til ministeriets redegørelser, politiske beslutningsoplæg, ministerbetjening og pressehistorier. Opgaverne kan bestå i at behandle data fra fx Danmarks Statistik og internationale datakilder i Excel, SAS og R samt formidle resultater i figurer og tekst. Ligeså kan det være research-opgaver, der bidrager til udarbejdelsen af politiske beslutningsoplæg, ny politikudvikling mv.

 

Arbejdsopgaverne er udfordrende og alsidige, da de til en vis grad afhænger af, hvad der rører sig på den politiske dagsorden. Du kommer til at indgå i et studenterteam på fem-seks studenter. Med i bagagen får du erfaring med praktisk anvendelse af økonomisk teori, databehandling og statistik, indblik i den politiske proces, samt et godt springbræt til et fremtidigt job.

 

Om dig

Vi lægger vægt på, at du har:

  • stærke faglige kompetencer

  • interesse for og gerne kendskab til at arbejde med databehandling

  • gode evner til at formulere dig mundligt og skriftligt

  • lyst til at lære

  • gode samarbejdsevner.

 

Om os

I området for erhvervs- og samfundsøkonomi (område 1) arbejder vi bl.a. med at styrke danske virksomheders vækstvilkår. En central opgave er udarbejdelse af analyser knyttet hertil. Arbejdet spænder bredt: Fra betydningen af geopolitiske spændinger, sårbare forsyningskæder og kritiske afhængigheder for dansk erhvervsliv til virksomheders rammevilkår inden for skat, arbejdsmarked og uddannelse. I området arbejder vi også med virksomhedernes grønne omstilling, energi og forsyning samt udvikling, anvendelse og regulering af nye teknologier. Vi er endvidere ansvarlig for udbudsområdet og offentligt-privat samarbejde. Vi arbejder både med makrotal og registerdata på virksomheds- og individniveau, som vi bl.a. anvender til analyser af virksomhedernes produktivitet og investeringer, energiforbrug og meget andet. Endelig har vi også ansvar for et antal årlige udgivelser, eksempelvis om vækst og konkurrenceevne, erhvervsfremme og virksomhedernes grønne omstilling.

 

Ministerbetjeningen er en stor del af vores hverdag. Vi indgår i arbejdet med en lang række aktuelle politiske sager, forbereder sager til de centrale regeringsudvalg og indgår i forberedelsen af mange af regeringens udspil. I det daglige arbejder vi tæt sammen med de øvrige ministerier, virksomheder, brancheorganisationer og styrelser, bl.a. via arbejde med vækstteam, partnerskaber og paneler.

 

Området består af tre kontorer, og som student vil du opleve, at arbejdet foregår på tværs. Vi er godt 20 medarbejdere, og vi prioriterer videndeling, samarbejde og højt humør i en ofte hektisk hverdag.

 

Om ansættelsen

Du vil blive ansat i henhold til overenskomst mellem HK-stat og Finansministeriet. Stillingen er på 15 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder.

 

Er du interesseret?

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest mandag den 12. august 2024. Husk også at uploade dit CV, indskrivningspapir, karakterblad samt andet relevant materiale.

 

Samtaler vil blive afholdt i uge 34, og vi ønsker tiltrædelse hurtigst muligt.

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til specialkonsulent Line Kofod Jensen på 91 33 71 25 eller fuldmægtig Anna Gade Christiansen på 91 33 71 06.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I departementet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

 

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsministeriets Departement

Adresse
Slotsholmsgade 10-12
1216 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-07-2024
Udløber
12-08-2024
Kviknummer
LJA-85584275
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriets Departement

Adresse
Slotsholmsgade 10-12
1216
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-07-2024
Ansøgningsfrist
12-08-2024
Kviknummer
LJA-85584275
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce