Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erhvervsministeriets departement søger økonomistuderende til økonomisk analyse

Erhvervsministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-11-2022

Så søg job i Erhvervsministeriets departements område 1 i, hvor vi arbejder med samfundsøkonomi, konkurrenceevne og digitalisering i erhvervslivet.

 

Om jobbet

Dine arbejdsopgaver kan fx bestå i at bidrage til deskriptive analyser, herunder til udarbejdelse af ministeriets redegørelser og i forbindelse med politiske beslutningsoplæg, ministerbetjening og pressehistorier. Opgaverne kan også bestå i at kode i SAS, Stata og R til analyser i forbindelse med belysning af rammevilkårene i det danske erhvervsliv. Ligeså kan det være research-opgaver, der fx vil indgå i udarbejdelsen af politiske beslutningsoplæg, ny politikudvikling mv.

 

Arbejdsopgaverne er udfordrende og alsidige, da de til en vis grad afhænger af, hvad der rører sig på den politiske dagsorden. Du kommer til at indgå i et studenterteam på fire studenter. Med i bagagen får du erfaring med praktisk anvendelse af økonomisk teori, statistik og i mindre grad økonometri, indblik i den politiske proces, samt et godt springbræt til et fremtidigt job.

 

Om dig

Vi lægger vægt på, at du har:

  • stærke faglige kompetencer

  • interesse for og gerne kendskab til at arbejde med databehandling

  • gode evner til at formulere dig mundligt og skriftligt

  • lyst til at lære

  • gode samarbejdsevner.

 

Om os

I området for samfundsøkonomi, konkurrenceevne og digitalisering (område 1) arbejder vi bl.a. med at styrke danske virksomheders vækstvilkår. En central opgave er udarbejdelse af analyser knyttet til de danske vækstvilkår. Arbejdet spænder bredt: Fra digitalisering af dansk erhvervsliv til vækst og rammevilkår for virksomhederne inden for fx skat, arbejdsmarked og uddannelse. I området arbejder vi desuden med grøn omstilling, energipolitik og ressourceeffektivitet. Vi arbejder både med makrotal og registerdata på virksomheds- og individniveau, som vi bl.a. anvender til analyser af virksomhedernes produktivitet og investeringer mv. Vi har også ansvar for et antal årlige redegørelser, fx om vækst og konkurrenceevne, erhvervsfremme, virksomhedernes grønne omstilling og digital vækst.

 

Vi er endvidere ansvarlig for udbudsområdet og offentligt privat samarbejde. Ministerbetjeningen er en stor del af vores hverdag. Vi indgår i arbejdet med en lang række aktuelle politiske sager, forbereder sager til de centrale regeringsudvalg og indgår i forberedelsen af mange af regeringens udspil. I det daglige arbejder vi tæt sammen med de øvrige ministerier, virksomheder, brancheorganisationer og styrelser, bl.a. via arbejde med vækstteam, partnerskaber og paneler.

 

Området består af tre kontorer, og som student vil du opleve, at arbejdet foregår på tværs. Vi er godt 20 medarbejdere, og vi prioriterer videndeling, samarbejde og højt humør i en ofte hektisk hverdag.

 

Om ansættelsen

Du vil blive ansat i henhold til overenskomst mellem HK-stat og Finansministeriet. Stillingen er på 15 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder.

 

Er du interesseret?

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest søndag den 4. december 2022. Husk også at uploade dit CV, karakterblad, bevis for studieaktivitet samt andet relevant materiale.

 

Samtaler vil blive afholdt i uge 49, og vi ønsker tiltrædelse i januar 2023.

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til chefkonsulent Dorte Høeg Koch på 91 33 71 12 eller Anna Guldborg Ølgaard på 91 33 71 38.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark.

 

På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

 

Vi er ca. 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsministeriets Departement

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København
Danmark
Adresse 2
Slotsholmsgade 10-12
1216 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-11-2022
Udløber
04-12-2022
Kviknummer
LJA-84262645
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriets Departement

Adresse
Slotsholmsgade 10-12
1216
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-11-2022
Ansøgningsfrist
04-12-2022
Kviknummer
LJA-84262645
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Beliggenhed