Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erhvervsministeriets departement søger økonomistuderende til økonomisk analyse

Erhvervsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
19-12-2018

Er du en fagligt stærk økonomistuderende? Har du interesse for virksomhedsdata, vækstanalyser og formidling af resultater? Så søg job i Erhvervsministeriets departement, Område 1 som arbejder med samfundsøkonomi, konkurrenceevne og digitalisering i erhvervslivet. 

 

Om os

I området for samfundsøkonomi, konkurrenceevne og digitalisering beskæftiger vi os med en bred vifte af opgaver inden for vækst, konkurrenceevne, produktivitet, digitalisering og samfundsøkonomi. Et centralt område er udarbejdelse af analyser knyttet til de danske vækstvilkår. 

 

Vi har et stærkt team af økonomer, som arbejder med analyser, og vil gerne styrke vores analysearbejde yderligere.  Vi arbejder både med makrotal og registerdata på virksomhedsniveau, som vi bl.a. anvender til analyser af virksomhedernes produktivitet og investeringer. Vi har også ansvar for et antal årlige redegørelser, fx Redegørelse om vækst og konkurrenceevne, Redegørelse om Danmarks digitale vækst og Redegørelse om erhvervsfremme og støtte. 

 

Om jobbet

Dine arbejdsopgaver kan fx bestå i at bidrage til deskriptive analyser herunder til udarbejdelse af ministeriets konjunkturnotitser og redegørelser. Opgaverne kan også bestå i at kode i R, SAS og Stata til analyser i forbindelse med belysning af rammevilkårene i det danske erhvervsliv. Ligeså kan det være research-opgaver, der fx vil indgå i udarbejdelsen af politiske beslutningsoplæg, ny politikudvikling mv.

 

Arbejdsopgaverne er udfordrende og alsidige. Med i bagagen får du erfaring med praktisk anvendelse af økonomisk teori og økonometri/statistik, indblik i den politiske proces, samt et godt springbræt til et fremtidigt job.

 

Om dig

Vi lægger vægt på, at du har:

 

  • stærke faglige kompetencer

  • interesse i databehandling

  • gode evner til at formulere dig mundligt og skriftligt

  • lyst til at lære

  • gode samarbejdsevner.

 

 

Om ansættelsen

Du vil blive ansat i henhold til overenskomst mellem HKstat og Finansministeriet. Stillingen er på 15 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder.

 

Interesseret?

Du kan læse mere om Erhvervsministeriet og send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningsmodul på www.em.dk/job-og-karriere  

 

Din ansøgning med relevante bilag, herunder karakterudskrift og CV skal være modtaget senest mandag den 14. januar 2018 kl. 12. Vi forventer at afholde samtaler umiddelbart derefter. 

 

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til chefkonsulent Dorte Høeg Koch på 91 33 71 12 eller fuldmægtig Christina Charis Godtfredsen på 91 33 71 22.

 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

Vi er i en unik position: Vi betjener ministeren i et af landets mest centrale ministerier og er samtidig helt tæt på erhvervslivet. Vi er med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Vi arbejder med en bred vifte af ressortområder fra boligfinansiering og forbrugerforhold til planlov og digitalisering af erhvervslivet og sætter derigennem et aftryk på alle virksomheder og de fleste danskeres liv. 

 

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for, og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og et stærkt samarbejde for at opnå Europas bedste vækstvilkår, så det er attraktivt at bo, arbejde og drive virksomhed i Danmark.

 

Erhvervsministeriet arbejder for at skabe øget vækst og velfærd i Danmark ved at sikre, at borgere og virksomheder oplever gode vilkår og rammer for vækst. Erhvervsministeriet arbejder således med en lang række problemstillinger og initiativer inden for områder som erhvervs- og finansiel regulering, konkurrence- og forbrugerforhold, erhvervsfremme mv.

Del dette job

Kontakt

Erhvervsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Adresse 2
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-12-2018
Udløber
14-01-2019
Kviknummer
LJA-68966349
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse, Økonomi og regnskab
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
19-12-2018
Ansøgningsfrist
14-01-2019
Kviknummer
LJA-68966349
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse, Økonomi og regnskab
Beliggenhed