Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erhvervsministeriets departement søger chef for Strategi og Kommunikation

Erhvervsministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
29-09-2023

Vi søger en dygtig og engageret chef til vores strategi- og kommunikationsenhed i Erhvervsministeriets departement. Som chef vil du indgå i Ledelsessekretariatet og have personaleansvar for syv dygtige medarbejdere, der beskæftiger sig med alt fra taler, debatindlæg og grafisk materiale til understøttelse af politiske beslutningsprocesser.

 

Om jobbet

Stillingen som chef for strategi- og kommunikationsenheden er placeret i Erhvervsministeriets Ledelsessekretariat, der varetager betjening af ministeren og departementschefen, presse- og kommunikationsarbejdet samt strategisk styring og koordinering på tværs af departementet og koncernen. I Ledelsessekretariatet findes også presseenheden samt ministerens og departementschefen sekretariat. Du vil i hverdagen både skulle arbejde tæt sammen med dine kollegaer i Ledelsessekretariat samt de forskellige områder i ministeriet.

 

Strategi og Kommunikation er ansvarlig for en række kommunikationsopgaver i Erhvervsministeriet og er med til at understøtte ministeren og ministeriets ledelse med strategisk kommunikation og politisk rammesætning af fagligt indhold. Enheden er derudover med til at understøtte en række beslutningsprocesser og koordinerende opgaver på tværs af ministeriet.

 

Enheden er blandt andet ansvarlig for:

  • Taler, debatindlæg, oplæg og anden form for skriftlig formidling for ministeren som fx mødemateriale eller inspirationspunkter til det parlamentariske arbejde

  • Identifikation af historier, som kan kommunikeres til offentligheden og udarbejdelse af strategiske kommunikationsplaner

  • Udarbejdelse af større og mindre publikationer samt billeder, video og grafikker til blandt andet Erhvervsministeriets sociale medier og hjemmeside.

  • Mødemateriale til en række interne møder i ministeriet samt strategisk styring og koordinering af en række større projekter.

 

Om dig

Du har en relevant videregående uddannelse indenfor samfundsvidenskab eller det kommunikative område, og du har stærke og dokumentarbare kompetencer inden for politisk og strategisk kommunikation fra f.eks. centraladministrationen, Christiansborg, en interesseorganisation eller lignende.

 

Du har en skarp analytisk sans, da du hurtigt skal kunne forstå og formidle det centrale i komplekse problemstillinger. Det er derfor også vigtigt, at du har gode skriftlige kompetencer, hvor du hurtigt kan skære budskaber og tekst til formålet.

 

Du er god til at samarbejde, koordinere og skabe gode processer og løsninger i et komplekst politisk miljø, der er præget af korte deadlines, forskellige opgavetyper og mange samarbejdsflader. Du er dygtig til politisk betjening, kan samspillet mellem politik og kommunikation til fingerspidserne og er i stand til at bevare overblikket i svære situationer.

 

Det er en fordel, men ikke er krav, at du har ledelseserfaring enten gennem faglig ledelse eller personaleledelse. Det vigtigste er, at du som leder er du nysgerrig, resultatorienteret, kan sætte en klar retning og understøtte et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne kan udvikle sig.

 

Om ansættelsen

Du bliver ansat ift. overenskomsten for akademikere i staten med indplacering som chefkonsulent med personaleansvar

 

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

 

Er du interesseret?

Send din ansøgning via linket senest den 22. oktober 2023 kl. 12:00. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

 

Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 43 og 2. samtaler i uge 44. Tiltrædelsesdatoen er 1. december 2023 eller hurtigst muligt. Vi gør opmærksom på, at ledelsestest indgår som en del af rekrutteringen.

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, handicap, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til sekretariatschef Kristina Astrup Blomquist på telefon 91 33 70 14 eller på mail: kriblo@em.dk.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriets departement ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

 

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodelleret i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsministeriets Departement

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København
Danmark
Web
Adresse 2
Slotsholmsgade 10-12
1216 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-09-2023
Udløber
22-10-2023
Kviknummer
LJA-85078142
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriets Departement

Adresse
Slotsholmsgade 10-12
1216
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
29-09-2023
Ansøgningsfrist
22-10-2023
Kviknummer
LJA-85078142
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed