Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfarne ingeniører til den grønne omstilling i industri og erhverv

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-12-2020

Vi søger et antal erfarne ingeniører, der sammen med os vil bringe erhvervslivets energispareindsats ind i en ny æra. Vi søger dig, som har praktisk erfaring med identificering, beregning og gennemførelse af energioptimering i virksomheder eller lignende relevant erfaring. Vi skal have flest mulige sparede kilowatttimer og flest mulige tons fortrængt CO2 ud af de godt 3,7 mia. kr. frem mod 2030, som brede politiske flertal har afsat til formålet. Det kræver løbende dialog med erhvervslivet, klog udvikling af puljens design og ikke mindst en effektiv og sikker administration. Er det noget for dig?

 

Om jobbet

Formålet med Erhvervspuljen er at drive en grøn omstilling af industrien, hvilket omfatter tilskud til konverteringer væk fra anvendelse af fossil energi samt tilskud til energieffektiviseringer. Puljens effekter bidrager dermed til regeringens målsætning om en reduktion i CO2-udledningerne med 70 procent frem mod 2030 samt til Danmarks energispareforpligtelse i EU.

 

Energistyrelsen har siden oktober 2020 udmøntet Erhvervspuljen, der løber frem til 2029. Ved årsskiftet afslutter vi den første ansøgningsrunde, og i 2021 skal vi gennemføre fem ansøgningsrunder og udmønte 600 mio. kr. Vi arbejder stenhårdt for at få maksimal effekt ud af puljen og her kommer du ind i billedet!

 

Du har relevante erfaringer med energispareindsatser i praksis og kan omsætte den erfaring til drift og udvikling af en offentlig tilskudsordning med høj politisk opmærksomhed. Dine arbejdsopgaver vil eksempelvis omfatte at:

  • behandle ansøgninger om tilskud til energispareprojekter, hvilket omfatter at forstå virksomhedens konkrete projektforslag og kontrollere, at projektets tekniske og økonomiske forudsætninger mv. er retvisende,

  • oplære yngre kollegaer i relevante aspekter af beregning og dokumentation af energispareprojekter og gerne være fagligt fyrtårn ingen for specielle teknologiske områder, alt efter interesse og erfaring,

  • have løbende dialog med vores interessenter, herunder ansøgerne, energirådgivere samt erhvervs- og interesseorganisationer,

  • monitorere og analysere markedsudviklingen, herunder også teknologien samt

  • analysere mulighederne for at udvikle puljens design og bidrage til beslutningsprocesser og implementering i den forbindelse.

 

Teamet, som driver Erhvervspuljen, er placeret i Center for energieffektivisering i Energistyrelsen i København. Som center og styrelse er vi i høj grad præget af, at klima, energi og forsyning ligger helt i top på samfundets dagsorden.Vi er ca. 20 kollegaer i teamet, som er ansvarlig for Erhvervspuljen. Vi brænder for at få mest mulig effekt ud af de offentlige tilskudskroner, og vi elsker at nørde med de tekniske problemstillinger omkring energispareprojekter.

 

Vi er et nyt team med stor nysgerrighed og virkelyst. Vi har brede kompetencer, men med et klart flertal af dygtige ingeniører med forskellige specialer. Anciennitetsmæssigt har vi både erfarne og nyuddannede kollegaer. Vi mærker en høj grad af efterspørgsel på vores faglige viden, både nationalt og internationalt. Vi kan derfor tilbyde dig en bred vifte af faglige og personlige udviklingsmuligheder, både i Center for Energieffektivisering og i Energistyrelsen.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en mellemlang eller længere videregående teknisk uddannelse, men vi lægger også vægt på, at du har relevant erhvervserfaring. Din erfaring må meget gerne komme fra en privat produktionsvirksomhed, men kunne også være fra et energiselskab, en større offentlig virksomhed eller en rådgivende ingeniør, hvor du har arbejdet med at identificere og gennemføre energispareindsatser hos slutbrugere, gerne i erhvervslivet.

 

Vi lægger desuden vægt på, at du:

  • kan bringe din faglighed i spil i et tværfagligt miljø og skabe synlige resultater,

  • har gode samarbejdsevner hvilket for os betyder holdånd, og at du lytter og bidrager til fællesskabet,

  • kan se dig selv i rollen som embedskvinde eller mand, hvilket bl.a. indebærer at optræde korrekt som repræsentant for en offentlig myndighed,

  • kan formulere dig klart i tale og skrift, herunder at du kan sætte modtageren i centrum.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

 

Center for energieffektivisering har ansvar for udvikling og implementering af den danske energieffektiviseringspolitik og varetager danske interesser i EU. Centeret ledes af tre kontorchefer og har ca. 70 medarbejdere, som er organiseret i seks teams med hver sin teamleder. Du kan læse mere om vores arbejdsområde og opgaver på https://ens.dk/ansvarsomraader/energibesparelser.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse, eller som konsulent afhængig af erfaring og kompetencer. Ansættelsesdatoen er 1. marts 2021 eller efter aftale.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Mads Krogh på mail mag@ens.dk (juleferie 23. december til 3. januar).

 

Energistyrelsen ser mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle til at søge, uanset deres personlige baggrund.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 14. januar 2021. Kandidater, der inviteres til samtale, bliver kontaktet den 15. januar 2021.

 

Første samtalerunde gennemføres i uge 3. Anden samtalerunde gennemføres i uge 4.

 

Du skal være indstillet på at besvare en case i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

14-01-2021

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

 

Kontakt

Mads Krogh

Kontorchef for Energieffektivisering

E-mail

22 17 81 78

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-12-2020
Udløber
14-01-2021
Kviknummer
LJA-81495119
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT, web og teknologi, Miljø og energi
Ansøg nu
Lignende job

Danmarks Ambassade, Irland

Randers Social- og Sundhedsskole

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
17-12-2020
Ansøgningsfrist
14-01-2021
Kviknummer
LJA-81495119
Jobtype
Fuldtid
Kategori
IT, web og teknologi, Miljø og energi
Beliggenhed